Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A kereszténység szerint miért...

A kereszténység szerint miért bűn az, ha valaki sok emberrel szexel?

Figyelt kérdés
2011. máj. 31. 15:30
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:
Meg ilyen alapon egész az embernek egész életében csak kenyeret és vizet szabadna ennie, nem? És pl. olyat véletlenül se egyen, amit ízletesnek talál, mert az már élvezet.
2011. jún. 1. 13:39
 22/27 anonim ***** válasza:
Nem látom a párhuzamot az egyetlen ember mellett maradás és a kenyéren-vízen tengődés közt.
2011. jún. 1. 13:52
 23/27 anonim válasza:
100%

Úgy gondolom általánosságban elmondható, hogyha egy boldog párkapcsolatban akar élni valaki, akkor a szexuális örömszerzés a másik számára elengedhetetlen.

Függetlenül a vallási tanításoktól és mindenféle előírásoktól, én úgy gondolom, hogy minden, amit az ember megtapasztal nyomot hagy benne.

Tehát a legelső szexuális élmény a szüzesség elvesztése kulcsfontosságú és emlékezetes pillanat. Az ateista embernek is maradandó élmény.

Ez a tapasztalás kihat a további életre, és a következő kapcsolatban felmerül a gondolat, akaratlanul is, hogy mennyire jó, vagy rossz, miben más mint az előző. A viszonyítgatás elkezdődik és az egyre több tapasztalat, egyre közömbösebbé teszi a dolgot. Önzően a jó érzés a lényeg, nem a szex értelme és rendeltetése.

Ezekből következik, ha feltételezzük, hogy egy pár kizárólag a házasság után fekszik le és mind a ketten szüzek:

- egyik számára sem gáz

- mind a ketten akármilyen élményt kapnak a másiktól feltételezhetően jó lesz.

- örülni fognak, boldogok lesznek.

Az szexre való késztetés ösztön nem kellemes érzés. De az ember állati mivoltát jelenti, azoknak felelőtlen kiélése. Ugyanis ha tudatosan belegondolunk semmi értelme dugni úgy, hogyha nem akarunk gyereket. Jó érzés, ezért csinálják. Isten azért adta, hogy boldogok lehessünk a házasságunkban, amikor kötelességünk is!

Én tapasztalatból beszélek. Sajnos sok lánnyal voltam és már alig birok boldog lenni. De ha akkor ezeket tudtam volna, lehet most a kedvesemre tiszta szívvel, boldogan tudnék ránézni szex közben és nem a 19. csajon járna az eszem.

Az hogy a barátnőddel komoly kapcsolatban lehet-e, vagy nem lehet egyszerű a válasz:

- Szeretitek egymást őszintén?

- Eltudnátok képzelni egy egész életet egymás mellett?

- A másik nélkül nem tudnátok élni?

--> akkor házasodjatok össze! Nem gáz szerintem 22 évesen sem. Miért lenne az? - Azért mert nem úgy szokták mostanában? És akkor mi van... a szokás hülyeség, tudatosan gondold végig, hogy van-e értelme!

Ha úgy állsz hozzá, sok a válás és ilyenek, úgy is vége lesz. Nem bízol a szerelmedben? Szereted egyáltalán?

Ismerek olyan lányt, aki nem akart szexelni a házasság előtt és 21 évesen férjhez ment. Boldogok!!!

Az hogy mi van az olyanokkal mint én is, akik már tapasztalt erkölcstelenek, esetleg rájöttek erre mint én, nem tudom... de próbálok rendes életet élni ezentúl. Talán ennyi.

2011. jún. 1. 15:05
 24/27 anonim ***** válasza:
Illetve bizonyos szempontból a sikertelenség jele, nem tudja megtalálni az igazit ezért sokszor kell próbálkoznia, vagy rossz a személyisége, ezért nem tud megmaradni egy ember mellett.
2011. jún. 1. 16:13
 25/27 anonim ***** válasza:

13:09 vagyok

13:37

szerintem a hűség nem egyenlő azzal, hogy egy darabig nem fekszel le másokkal

mint ahogyan az sem hazaszeretet, hogy 5 évig náci vagy, 5 évig komcsi, utána meg magyar állampolgár

hűnek maradni valamihez valakihez annyi mint kitartani mellette. ha egy embert faképnél hagytál, az onnan már hűtlenség. de ez lehet hogy túl magas

az más dolog, hogy mint ilyen, a hűség is egy erős illúzió a gyakorlat miatt, mint a jó keresztény, a hazafi, az emberséges ember, és a jól működő társadalom...

fából nem fogsz porschét építeni

2011. jún. 1. 16:36
 26/27 anonim ***** válasza:
0%

13:09 vagyok

13:39

párhuzamot lehet vonni, de ha valaki komolyan gondolná... legalábbis a többség különbséget tud tenni egy elfogyasztott kenyér és egy érző lény között.

13:52

mert túlságósan prűűd vagyol!

15:05

sokan érvelnek amellett, hogy kell a tapasztalat, hogy jó legyen a szex, tehát aki szüzen házasodik, az csak ügyetlen lehet, és főleg gáz ha a másik ember tapasztaltabb, mert elvárja hogy jól teljesítsen a másik. (kérdés hogy ekkor hol is van a szeretet)

"meg ilyen alapon" éljen a pedofília, legjobb hamarabb átesni rajta, úgysem az apáddal fogsz összeházasodni, kivéve ha igen. boldog pogány korok...

szerintem igazat szóltál, habár jellemfüggő, csak valóban itt van a baj, mikor hülyeséget csinál az ember, és később megbánja. és ez vonatkozhat arra is, aki 20 felett még várja az igazit, és rádöbben milyen jó lett volna fiatalon kezdeni.

2011. jún. 1. 17:00
 27/27 anonim ***** válasza:
Ha másért nem akkor a nemi betegségek terjedése miatt is problémás a dolog.
2011. jún. 2. 11:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!