Mit jelent az alábbi igerész?
"Amikor eltávoznak, meglátják azoknak a holttestét, akik hűtlenül elhagytak engem. Nem pusztulnak el ott a férgek, a tűz sem alszik ki, és minden ember undorodni fog tőlük." Ézs. 66,24
Itt a "holttestek" szóból egyértelműen arra lehet következtetni, hogy azok, akik a Gyehennára kerülnek, ott végleg meg is halnak. Miért gondolják mégis sokan, hogy a Gyehenna örökké tartó szenvedést jelent?
" Mikor a tisztátalan lélek kimegy az emberből, víz nélkül való helyeken jár, nyugalmat keresvén; és mikor nem talál, ezt mondja: Visszatérek az én házamba, ahonnét kijöttem. "
Ezek pedig a démonok, akik közvetlen a földfelszínen tartózkodnak.
Az a tűz a gyehennában valódi tűz lesz, és egyaránt fog tőle szenvedni a sátán is a bukott angyalok is, a feneved is, a hamis próféta is, az antikrisztus is, és a hitetlen emberek is.
Kedves kérdező! Belinkelek egy oldalt, amely 7 kolumbiai férfi megtapasztalásáról ír a pokolról. Az első bizonyságban -ezt az igeverset is idézi, és elmondja a látottakat:
Kedves kérdező, nem tudom, hogy milyen célzattal teszed fel a kérdéseket, vagy, hogy milyen egyházhoz tartozol, az mindenesetre jó, hogy érdeklődsz. Viszont azt hangsúlyozom, hogy a Bibliában noha van egy jelképrendszer, nem mindent kell jelképesen érteni. Nagyon sok dolog valóságos, szó szerint értendő, viszont ha csak elmével, értelemmel akarod felfogni, akkor teljesen értelmetlennek, irracionálisnak tűnik. Ha Isten beszédét meg akarod érteni, azt csak a szellemeddel tudod felfogni hit által, a szellemedet pedig a Szent Szellem tudja meggyőzni ezeknek a dolgoknak a valóságáról.
Ezért azt javaslom, hogy Isten igéjét ne csupán értelemmel közelítsd meg, ne abból indulj ki, hogy a látható világban tapasztaltak alapján mi elképzelhető és mi nem, ugyanis a láthatatlan szellemvilág - ahogy erre utaltam korábban - sokkal magasabb rendű a láthatatlan világnál, és tele van olyan dologgal, aminek a megértésére alkalmatlan az ember elméje. Mivel szellemi világról van szó, ezért csak a szellemeddel értheted meg, szóval azt javaslom, hogy kérjed Istent, hogy Szent Szellem által jelentse ki neked Isten igéjét, te pedig fogadd hittel.
God bless!
11:04 (Viktor)
Ezt úgy érted, hogy konkrétan fel lesz mindenki gyújtva? Tudom, hogy ezt rosszul gondolom, de nem tudom elképzelni Istenről, hogy felgyújtsa a teremtményeit, azért mert rosszul döntöttek, hűtlenek lettek és bűnösök. Te felgyújtanál valakit azért mert elhagyott?
Viktor 06,
Ez igaz, de értelmes, érző lényeket felgyújtani számomra nem elfogadható. Isten igazságosságát ugyanakkor nem kérdőjelezem meg, tehát, ha Ő úgy gondolja, hogy az úgy helyes, hogy felgyújtja a bűnösöket, akkor azt el kell tudni fogadni. Csak nekem a véges és szánalmasan kis kapacitású emberi agyam ezt nem tudja befogadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!