Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztelő kérdés. Lehet így is?

Keresztelő kérdés. Lehet így is?

Figyelt kérdés
nálunk szinte az egész család katolikus.elvittem hát a 13hós fiam a katolikus paphoz hogy hogyan zajlik a keresztelő,stb...nah,majd nem hogy elhordott mindennek mert egyedül nevel a picit és hát ha én nem vgayok hívő akkor ki fogja a gyereket a katolikus hit szerint nevelni,stb...szóval úgy döntöttem hogy evangélikusnak kereszteltetném meg.hogy mondjam el a tisztelendő nőnek h mi okból szeretném ott kereszteltetni?ill én nem vok vallásos,nem konfirmáltam nem voltam első áldozó(nemtom náluk melyiket szokták)...
2011. máj. 29. 19:40
 1/6 valakiakitnemismersz ***** válasza:
0%
Akkor minek kell megkereszteltetni?Ezt utálom de nagyon hagy döntse már el az illető hogy akar-e keresztény lenni vagy sem.Én mérges vagyok anyámékra emiatt mert én nem hiszek Istenben.Ha pedig tényleg ilyen nehéz a dolog meg amúgy se vallásos akkor nem mindegy? Ne aggódj ha nem ereszteled meg a gyermeket akkor se jut a pokolra nem lesz semmi. 14/f
2011. máj. 29. 20:31
 2/6 yuda ***** válasza:
56%

Szeretném elmondani, hogy át- és átolvastam többször az újszövetséget és durva félremagyarázás lenne azt állítani, hogy szülő elviheti a gyermekét vízkeresztségre- sokkal inkább ezt felnőtt fejjel döntöttek az emberek Isten mellett és keresztelkedtek meg. Aki mást állít, az finoman szólva is csúsztat!

Ezt bizonyos vallások találták ki jóval az apostolok kora után, ennek semmi köze az igazsághoz.

Mondanám pedig ha volna, de nincs!

2011. máj. 29. 21:16
 3/6 anonim ***** válasza:
Keress egy másik katolikus papot! Ha akadékoskodik, akkor egy harmadikat! Ne felejts el és ha kell emlékeztesd őket, hogy az Egyház Feje (Jézus Krisztus és nem a római pápa) parancsolta meg a keresztséget ez eredeti bűntől való szabadulásra. Jobb a fiadnak ha a keresztségben kapott kegyelemben nő fel. Nem a nevelés teszi a keresztényt, hanem az isteni kegyelemmel való együttműködés és ettől bűn megfosztani a gyerekeket.
2011. máj. 29. 21:34
 4/6 anonim ***** válasza:
Első, én is keresztelt ateista vagyok. Én önszántamból nem kereszteltetném meg a gyerekemet, majd ő elmenne ha akarna, de ha a családom akarná, miért ne, nem számít semmit, ha a gyereket nem érdekli, akkor úgyis egy jelentéktelen bugyuta szertartásnak tarja, ha meg igen, talán örülni fog, hogy nem most kell mennie...
2011. máj. 29. 23:32
 5/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Én evangélikus vagyok. Szerintem nyugodtan mondd meg az igazságot... és tedd hozzá azt is, hogy szeretnél megismerkedni az evangélikus vallással (gondolom szeretnél,ha már egyszer annak keresztelteted... :) ) Szerintem jófej lesz és meg fogja érteni.

Lehetséges, hogy téged is lekonfirmál akkor, hiszen a keresztelésnél vállalod a kicsi vallásban nevelését és ezt csak úgy tudod, ha Te is tisztában vagy, hogy az mit jelent. A konfirmáció pedig megerősítést jelent (hitben és ismeretben).

Tehát röviden: Mondd el neki, hogy mindenképp szeretnéd, ha a pici meg lenne keresztelve és Te is megismerkednél az ev. tanításokkal. Így biztos belemegy. De miért is ne tenné? :)

2011. máj. 29. 23:40
 6/6 A kérdező kommentje:

Bár hívő nem vagyok én is megvagyok keresztelve és szeretném ha a fiam is megvolna...

köszi

2011. máj. 30. 06:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!