Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hitgyülekezetesek nagy része...

Hitgyülekezetesek nagy része zsidó?

Figyelt kérdés
Magasztalják a zsidókat, de akkor elfogadják a talmudot is vagy csak az ószövetséget?
2011. máj. 28. 15:31
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

A HGY egy keresztény gyülekezet és mint ilyen,tagjai is keresztények, vagy akár "kikeresztelkedett" zsidók, akik Jézus Krisztus követői. A Talmudról annyit biztosan tudok, hogy nem Krisztus követőinek íródott, így gondolom a HGY-ek sem azt fogadják el, hanem a Bibliát. Nem csak az Ószövetséget, hanem különösen az Újszövetséget ami tartalmazza Jézus tanításait.

Egyébként az a véleményem, hogy,lényegében nem azon múlnak a dolgok, hogy ki hová tartozik, hanem azon, hogy kiben mekkora az Isten és emberek iránti szeretet.

Persze, nem mindegy, hogy amikor döntési lehetőséged van, akkor melyik társaság mellett döntesz. Természetes, hogy el kell hagynod azt a társaságot, ahol nem hallgatnak meg, ahol nem vesznek komolyan, ahol nem adnak lehetőséget arra, hogy tedd a Jézus által megkívánt jót. De olyan gyülekezetről ne álmodj, amelynek tagjai mind Őhozzá tartoznak.

Az is természetes, hogy csalhatatlanul nem tudjuk megítélni senkinek alanyi felelősségét. Még akkor sem, ha meg lehet állapítani, hogy kiben mi lakik. Az, hogy miért lakik valakiben az a jó, vagy az a rossz, ami benne van, erre mi hiteles választ soha nem fogunk tudni adni. Ezért óvott Isten bennünket attól, hogy bárkit is megítéljünk. Mi csak hozzávetőlegesen tudunk bizonyos eseményekről erkölcsi ítéletet alkotni, de ennek az ítéletnek nem lehet döntő ismérve az, hogy milyen közösséghez tartozik valaki.

2011. máj. 29. 00:12
 12/21 yuda ***** válasza:
87%

HGY-s vagyok közel 20 éve- egy teljesen közkeresztény.

Senki nem magasztalja a zsidókat -Istent magasztaljuk.

Zsidókat elismerjük, szellemileg támogatjuk, mellettük állunk, mert komolyan vesszük, hogy ami a bibliában írva van róluk, az mind igaz, mégpedig ők Isten választott népe a mai napig is. Sokakkal ellentétben, -mert vannak akik azt állítják, ez nem igaz. Ezen nem kívánok vitatkozni, mi így látjuk, a biblia ezt tartalmazza, aki vitatkozni akar, az nem ismeri a bibliát.

Aki keresztény, az nem talmudot olvas, hanem a teljes szentírást,Ó- és Újszövetséget. Zsidók és nem zsidók egyaránt.

A HGY nem SZDSZ, ez már nehéz is lenne :D

Való igaz, hogy mint politikai párt, ez állt legközelebb a HGY-hez, de ez nem azt jelenti, hogy mindenben egyetértettünk- hagsúlyozom legközelebb állt, mert az SZDSZ nem keresztény párt volt. A legközelebb álltot úgy értem, hoogy ideológia szempontból, a biblia tükrében vizsgálunk meg mindent-és így értve ez a párt állt ott egy időben.SZDSZ egyébként nem hitgyülisekből állt, bár azokból is volt csekély létszámú tag, de miért ne politizálhatna bárki szabadidejében bárhol nem?

Ki az aki megmondja mit tehetünk szabadidőnkben?

Diktatúrák kezdődnek így...

Kapaszkodót minden ember keres, mert a bibliai kimyilatkoztatás szerint egy ember sem boldog Isten nélkül -ezt most nem ragozom- de senki nem a HGY-hez tér meg, hanem az ÉLő Istennel akar találkozni amíg még van rá lehetőség. Ezt megteheti ott is, de soha nem állítottuk, hogy máshol nem.

2011. máj. 29. 07:30
 13/21 anonim ***** válasza:
31%

Kedves ma 07.30-kor válaszoló!

Ezt írtad:

"Aki keresztény, az nem talmudot olvas, hanem a teljes szentírást,Ó- és Újszövetséget. Zsidók és nem zsidók egyaránt."

Kérlek olvasd el Máté 21:33-45 részt.

Sajnos vitatkozni nem akarsz. Ez azt jelenti, hogy nem vagy kíváncsi mások véleményére? Nem fontos mások lelke, ha Te már jó helyen vagy? Pedig Te "teljesen közkeresztény"-nak tartod magad. Csak arra vigyázz, nehogy úgy járj, mint azok a bizonyos munkások. Sok sikert!

manju

2011. máj. 29. 12:44
 14/21 Ozmium42 ***** válasza:
45%

SZDSZ és a kereszténység, pff... hagyjuk. Az utóbbi 20 év legkártékonyabb, legliberálisabb pártja, nyíltan a kereszténység és a magyar nemzet ellen, a különböző kisebbségek, és homoszexuálisok mellett. A HGY-ről sokat elárul, hogy őket támogatja, noha a többi sem jobb, hanem pont ugyanolyan! Ez az oka, hogy ez a kicsiny párt látszólag egymaga olyan sok őrültséget át tudott vinni. Sosem volt ellenfele.

A HGY mégis kiállt mellette, a rájuk szavazásra buzdított, manapság is politizálnak. Ritkán szoktam látni, és hallgatni Németh Sanya felemelő prédikációit. Amit legutóbb láttam, az arról szólt, hogy a zsidók legyőzhetetlenek és elpusztíthatatlanok. No komment, talmudi felsőbbrendűség. No meg szokta olvasni azokat a hamis leveleket, amikben éppen véletlenül mindig akad olyan, ami ballib mentalitással méltat aktuálpolitikai eseményeket (jellemző szóhasználattal, mint "gyűlölködés", "kirekesztés", "masírozás").

Az a gáz, hogy ahogy én megfigyeltem, a nagy részük NEM zsidó! Nem tudom, hogyan működik ott a hierarchia, lehet, hogy a felsőbb szinteken zsidók lehetnek, de fogalmam sincs.

Mindenesetre a Bibliát eléggé szelektíven értelmezik. Valahogy a kiváltságos rész átjött, a kötelezettséges rész kimaradt.

2011. máj. 29. 13:46
 15/21 anonim ***** válasza:
71%

Kedves 12:44-es!

Engedd meg, hogy válaszoljak a válaszodra (OFF).

Mi a baj azzal, hogy a Szentírást olvassák a keresztények?

Miért sajnálod, hogy nem akar VITATKOZNI a 7:30-as válaszoló? Ha Te vitatkozni akarsz, akkor rossz helyen jársz! Miért kellene vitatkozni? Vita nélkül is elmondhatjátok egymásnak a véleményeteket és nézeteiteket.

És miért támadod őt ilyennel (nem vagy kíváncsi mások véleményére)?

És igen, aki keresztény, az Bibliát olvas. Akár zsidó, akár magyar, akár német, akár orosz!

2011. máj. 29. 13:51
 16/21 anonim ***** válasza:

Kereszténynek lenni

Bizony, aki keresztény, olvassa a Bibliát. Az egészet.

És aki hiszi, hogy Jézus, a Krisztus

az nem azon siránkozik, hogy nem sikerül a magukat kiválasztottaknak hívőknek világi uralmat elérni, hanem hogy őket is Jézus Krisztus váltotta meg, mint minden egyes embert, függetlenül milyen ősöktől származó vér zubog ereiben.

Az Új és Örök Szövetségben.

Jn8,39

51”Bizony, bizony, mondom nektek: aki megtartja tanításomat, az nem ízleli meg a halált örökre” - mondja Jézus –nincs kivétel, kitétel milyen génjei legyenek!

Legyen az szlovák, magyar, mexikói,zsidó, eszkimó, hottentotta!

Isten előtt egyenlők vagyunk. Nem jobb a magyar sem, egyik sem. Miért?

Mert végtelenül szeret münket, és ott már nincs fokozat.

Minden embert megváltott Jézus Krisztus. Csak van, a ki nem fogadja el,

van aki ellene fordul, van, aki nem érti, van aki nem akarja érteni.

Ez akkor is így van, ha egyesek nem fogadják el,

és érte akár ma is keresztre feszítenék a szelíd, kegyes Krisztust.

Jn 39,57-58

A zsidók felháborodtak: "Ötvenesztendős sem vagy, s láttad Ábrahámot?"

Jézus így válaszolt: "Bizony, bizony, mondom nektek:

MIELŐTT ÁBRAHÁM LETT, ÉN VAGYOK." –mondja Jézus a Krisztus.

Krisztus, a papkirály.

Zsidóknak írt levél 7,17

A tanúság ugyanis így szólt róla: "Te pap vagy mindörökké Melkizedek rendje szerint."

Ezek fontosak!!!

- bizony, bizony, hitgyülisek ezt ne felejtsétek ki !!!!! és inkább a keresztény értékrendet képviselő pártra szavazzatok, mert megvezetnek a szdsz-osok titeket, kiröhögve a kereszténységet

2011. máj. 29. 15:28
 17/21 A kérdező kommentje:

kedves Ozmium42 !

én is hasonlóan gondolom mint te, ezért biztosan érted mennyire fáj hogy egy nekem fontos ember a gyülekezetbe jár.

2011. máj. 29. 19:44
 18/21 anonim ***** válasza:

Kedves 13:51-es válaszoló!

:-)) Nagyon örülök, hogy válaszoltál, mert ahogy Te valamit félreértettél, úgy más is félreérthette. Ezek szerint nem pontosan fogalmaztam.

Akkor sorban.

1. "Mi a baj azzal, hogy a Szentírást olvassák a keresztények?"

Ezt nem tudom, melyik mondatomból szűrted le. Én magam is keresztény vagyok, és természetesen olvasom a Bibliát. Mi mást?? A 07:30-as válaszoló is azt írta, hogy olvassa. Ezért hívtam fel a figyelmét egy általam fontosnak tartott szakaszra, ami kapcsolódik a kérdéshez, illetve a kiválasztott néphez.

2. "Miért sajnálod, hogy nem akar VITATKOZNI a 7:30-as válaszoló? Ha Te vitatkozni akarsz, akkor rossz helyen jársz! Miért kellene vitatkozni? Vita nélkül is elmondhatjátok egymásnak a véleményeteket és nézeteiteket. "

Azért sajnálom, hogy nem akar vitatkozni, mert az számomra a vélemények kicserélését, érvek ütköztetését jelenti. Pro és kontra. Ezzel mi a baj? Örültem volna, ha meghallgat más véleményt is hozzászóló. Illetve érdekelt volna, hogy ő melyik igeszakasz alapján alakította ki a véleményét. Ennyi.

3. "És miért támadod őt ilyennel (nem vagy kíváncsi mások véleményére)?"

Nem kijelentettem. Megkérdeztem. A kérdés abból adódott, hogy a 07:30-as válaszoló ezt írta: "Ezen nem kívánok vitatkozni, mi így látjuk, a biblia ezt tartalmazza, aki vitatkozni akar, az nem ismeri a bibliát."

4. "És igen, aki keresztény, az Bibliát olvas. Akár zsidó, akár magyar, akár német, akár orosz!"

Így van!

Remélem, így már kevésbé félreérthető, amit és amiért írtam. Eszem ágában sincs támadni senkit, nem szokásom. De ha valakivel nem értek egyet, szeretem vele megbeszélni. Ki tudja? Lehet, hogy olyat mond, amitől megváltozik a véleményem, és azt tudom mondani, igen, igazad van.

manju

2011. máj. 29. 19:54
 19/21 anonim ***** válasza:
18%

A hitgyuliseknek:

Azért szavaztatok az SZDSZre hogy az erdélyi meg a többi magyarok nehogy elvegyék tőlletek a munkát -ezzel bebizonyítva hogy mennyire bíztok Istenben és főleg a szeretetetekről nem is beszélve.. persze kivételek is voltak bíztosan a nagy többsége magára gondolt..

Sajnálom hitgyulisek, az elején jól indultatok.. de a büszkeség megrontott titeket.. Az első szeretetet elhagytátok.. Persze köztetek is vannak nagyon kevés szerető emberek, de inkább azokat veszitek számba akiktől vártok valamit.. Bocsi, de ezek a tapasztalatok..

2011. máj. 30. 09:55
 20/21 anonim ***** válasza:

A hitgyülekezetben nem fogadják el és nem olvassák a talmudot, csak a bibliát. Vannak köztük zsidó származásúak is de nem sokan. A zsidókat azért szeretik mert hitük szerint fontos szerepük lesz a zsidóknak az utolsó időkben, ezenkívül Jézus is zsidó volt.

Az szdsz-hez volt köze a hitgyülekezetnek. Az szdsz alapítói között több hit-gyülekezeti tag is volt de ők azóta már szerintem rég nincsenek benne.

2012. márc. 12. 12:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!