Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hitgyülekezetesek nagy része...

Hitgyülekezetesek nagy része zsidó?

Figyelt kérdés
Magasztalják a zsidókat, de akkor elfogadják a talmudot is vagy csak az ószövetséget?
2011. máj. 28. 15:31
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
65%
Isten kinyilatkoztatott szava a Biblia! Nem magasztaljuk a zsidókat, csak Egyet, mégpedig Jézust!
2011. máj. 28. 15:43
 2/21 anonim ***** válasza:
33%

nem tudom, mindegy is amit kérdezel

az viszont biztos: a hitgyül. a szdsz által POLITIKAI indíttatással létrehozott, támogatott SZEKTA

az igazi, hithez, valláshoz köze nincs

2011. máj. 28. 15:48
 3/21 anonim ***** válasza:
14%

A Talmud IS az Ószövetség,ahogyan a Biblia is. Legfeljebb a fordítása tér el egymástól. Ahány fordítás,annyi féle a szövege.

A Hitgyüli pedig egy fanatikus szekta,és semmi köze a zsidókhoz.

2011. máj. 28. 15:57
 4/21 Ozmium42 ***** válasza:
Inkább a zsidók nagy része hitgyülis. De nem tudok róla, hogy Talmudot olvasgatnának. Bár kitudja... áh, szerintem nincs rá szükségük, nem tudnák kereszténynek mutatni magukat, ugyanis a Talmud nem ismeri el Jézust, ők meg igen.
2011. máj. 28. 16:10
 5/21 anonim ***** válasza:

A Talmud nem azonos az Ószövetséggel. A Talmud rabbik mondásainak és szabályoknak a gyűjteménye. A HGY-sek nem olvassák.

A HGY-sek nem feltétlenül zsidók, hanem bizonyos szerintük bibliai alapokon álló - szerintem téves - megfontolásból azt hiszik, hogy Izraelnek és a zsidó népnek fontos szerepe van az utolsó idők üdvtörténetében. Ezért szeretik annyira a zsidókat, és nem azért mert az SZDSZ, Moszad, stb pénzeli őket.

2011. máj. 28. 16:16
 6/21 A kérdező kommentje:

ez egy nagyon fura dolog.

Ezek szerint vannak ott zsidók-akiknek a hitéhez tartozik a talmud-ennek ellenére egy elvileg keresztény gyülekezetbe járnak, ahol elismerik Jézust.

Akik nem zsidók de oda járnak mit szólnak a talmud tanításaihoz?

2011. máj. 28. 16:37
 7/21 Ozmium42 ***** válasza:
91%
A zsidót gondolom nem felekezetre, hanem népcsoportra értetted. Legalábbis én így értettem. Zsidó vallásúak nem járnak hgy-be természetesen, hanem zsinagógába. És ott van Talmud is.
2011. máj. 28. 18:32
 8/21 anonim ***** válasza:
18%

"egy ELVILEG keresztény gyülekezetbe járnak"

- így van kérdező, mindegy kifia-borja ott,

a lényeg az volt: a szdsz-re szavazzanak!

Erre hergelték őket.

2011. máj. 28. 19:42
 9/21 A kérdező kommentje:

nem mind szdsz-es ebben biztos vagyok.

Az is érdekes hogy hogyan jön össze a vallás és az szdsz.

Úgy hiszem hogy akik oda járnak tényleg csak kapaszkodót keresnek..sajnos rossz helyen-szerintem

2011. máj. 28. 19:45
 10/21 anonim ***** válasza:
14%

"csak kapaszkodót keresnek..sajnos rossz helyen-szerintem"

a kapszkodó még nem lenne baj- mert nehéz az élet, kell a segítség

de a szekták(ez is) - egy tudati betokozódást okoznak

és nehezen, alig-alig lehet belőle szabadulni.

2011. máj. 28. 20:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!