Lehet templomi esküvőnk a párommal ha én katolikus vagyok a párom nem, és még bérmálkozó sem volt?
Figyelt kérdés
2011. máj. 28. 12:40
1/6 anonim válasza:
Én se bérmálkoztam, és a jegyesem pedig ateista, mégis lesz katolikus esküvőnk jövő hét kedden.
Esetleg ott lehet gond hogy neked ki kell jelentened hogy majd a születendő gyerekeket katolikus neveltetésben igyekszel részesíteni, a párodnak pedig azt hogy ezt nem fogja akadályozni.
Keresztleveleket kell beszerezni (ha van a párodnak), meg elbocsátó levél kell a helyi plébániáról ha nem ott lesz az esküvő.
2/6 anonim válasza:
Sosem értettem, miért akar egy ateista egyházi esküvőt.
3/6 anonim válasza:
Az Egyház biztosítja Neked ezt a lehetőséget, akkor is, ha a jegyesed nincs megkeresztelve. Jegyesoktatásra viszont így is el kell majd mennetek, plébánosfüggő, hogy hány alkalomra.
4/6 anonim válasza:
Én olyan kíváncsi lennék, hogy egy olyan ember, aki nem foglalkozik a vallással és Istennel, miért akar templomi esküvőt...
5/6 anonim válasza:
Utolsó, de ha egyikük katolikus, akkor lehet, hogy nem a másik fél akarja, hanem az, aki katolikus. És a másik a kedvéért megteszi... nem? És a katolikus fél hadd házasodjon már a vallása szerint, akkor is, ha a párja nem vallásos.
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
Én szeretnék templomi esküvőt, a párom csak respektálja hogy vallásos vagyok, és beleegyezett.
2011. máj. 29. 09:19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!