Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten miért nem ölte meg...

Isten miért nem ölte meg Ádámot és Évát a bűnbeesésükkor azonnal amint azt ígérte?

Figyelt kérdés

Teremtés könyve 2. fejezet: 16. És parancsola az Úr Isten az embernek, mondván: A kert minden fájáról bátran egyél.

17. De a jó és gonosz tudásának fájáról, arról ne egyél; mert a mely napon ejéndel arról, bizony meghalsz.

Teremtés könyve 5. fejezet: 5. És lőn Ádám egész életének ideje kilenczszáz harmincz esztendő; és meghala.

Nincs itt ellentmondás? Hiszen Ádám és Éva mégsem azon a napon halt meg amelyen evett a tiltott gyümölcsből, hanem évszázadokkal később.

2011. máj. 24. 17:50
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
71%
Azért mert a Biblia írója így találta ki a történetet.
2011. máj. 24. 18:08
 2/29 anonim ***** válasza:
0%
Lehet ezt átvitt értelemben kell értelmezni, bár nem vagyok egy nagy Biblia szakértő, csak mesekönyveb olvastam még. Gondolom erkölcsileg, lelkileg haltak meg, nem testileg.
2011. máj. 24. 18:08
 3/29 anonim ***** válasza:
63%

Nincs ellentmondás, mert szellemileg azonnal meghaltak. Ami azt jelenti, hogy megszakadt a kapcsolatuk Istennel. Jézus ezért jött el a világba, halt meg és támadt fel, hogy ezt a kapcsolatot helyrehozza az ember és Isten között. Mi már úgy születtünk, hogy nem volt kapcsolatunk az Úrral, szellemileg halottak voltunk. Ezért kell újászületnünk szellemben. Aki elfogadja Jézust megváltójának, újászületik szellemben, vagyis élő kapcsolata lesz Istennel. És a fizikai halála után a Mennybe jut, örökre együtt lesz Vele. Aki nem fogadja el Jézust, nem hisz Benne, a fizikai halála után sajnos a pokolba kerül.

Tehát Ádám és Éva is szellemben azonnal meghaltak, testileg csak évszázadok múlva.

2011. máj. 24. 18:11
 4/29 anonim ***** válasza:
3%
Mindent meg lehet magyarázni...
2011. máj. 24. 18:27
 5/29 A kérdező kommentje:

18:11 köszi, így már egy kicsit világosabb...

de azt viszont sosem fogom megérteni, hogy Isten miért nem világosan, félreérthetetlenül íratta le a Bibliát.

Próbálom elolvasni, de folyton ilyen részekhez érek.. A szöveg állít valamit, és néhány fejezettel (esetleg könyvvel) arrébb homlokegyenest mást ír. Persze hozzá értők magyarázatával előbb utóbb meg lehet érteni, de az ember mellett általában nincs teológus vagy biblia szakértő, hogy azonnal segítsen.

köszi még1x

2011. máj. 24. 18:28
 6/29 anonim ***** válasza:

Szerintem itt z van hogy mivel a biblia írja hogy Istennek egy nap ezer év, ezért van hogy idáig engedte őket élni. Végülis nincs ellentmondás ha így nézed, és Isten mondta hogy egy nap, azaz neki egy nap...

Most sajnos nem tudom megmondani hogy hol található ez a bibliában, de biztosan bent van. Olvastam már...

2011. máj. 24. 18:31
 7/29 anonim ***** válasza:
34%

A halál mást jelent Istennek és mást az embernek. Igazából mi mindannyian 'halottak vagyunk' az anyagi létezés a szellemi létezés "kővé dermedt" változata. Az Újszövetség is írja, ti, kik halottak voltatok, de megelevenítettetek szellem szerint stb. Ez nem belemagyarázás.

( Az, hogy rájöttek, hogy meztelenek azt jelenti, hogy rájöttek, hogy szellemtestük van. Isten állatbőrből ruhát készített nekik:fizikai testet kaptak. De ezek már csak elméletek.)

Nem lehet mindent szó szerint értelmezni. Erre egy példa: a kovács új tanítványt vett magához. azt mondja neki: én a tűzbe tartom a vasat, figyelsz, és ha biccentek a fejemmel, üss rá a kalapáccsal. Másnap már a tanítvány volt a falu új kovácsa......ennyit a szó szerinti értelmezésről :-))

2011. máj. 24. 18:40
 8/29 anonim ***** válasza:
21%
Azért, mert a biblia írói nagyon kreatívak voltak, de a racionalitás, illetve logikus gondolkodás nem volt az erősségük.
2011. máj. 24. 18:46
 9/29 anonim ***** válasza:
0%

Szívesen, örülök, hogy tudtam segíteni!

Ez régebben velem is így volt, voltak részek, amiket untam és egy szót sem értettem, máskor meg ugyanazt a részt megértettem és nagyon érdekes volt. Mostmár ahányszor olvasom a Biblia bármelyik részét ,mindig találok valami újat.

Imádkozhatsz is előtte, hogy megértsd, amit Isten mondani akar Neked, hogy megismerd Őt annyira, amennyire egy ember megismerheti.

Ha szeretnéd megismerni a kereszténység alapjait, akkor szerintem érdemes lenne ezeket az előadásokat meghalgatnod:

[link]

2011. máj. 24. 19:00
 10/29 anonim ***** válasza:
62%

de hát nincs is odaírva, hogy aznap hal meg, vagy azonnal, csak arról van szó, hogy ha esznek a fáról, tehát bűnbe esnek, akkor meghalnak, vagyis tapasztalják a halált attól fogva...nincsen odaírva, hogy mikor, csak az, hogy meghalnak. :)

egyébként az ember nem akkor esett bűnbe, amikor evett a fáról, hanem már a gondolattal, hogy kíváncsivá lett, hitetlenkedett, ellenkezett Isten szavával, ami pedig az evés előtt megtörtént már. :)

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. máj. 24. 19:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!