Szűzen akartam házasodni, de elbizonytalanodtam?
Végigolvastam a hozzászólásokat, nagyon durva. Eddig azt hittem, a középkor Kolumbusz Kristóffal véget ért. Úgy tűnik, tévedtem.
Ad1.
A fiú helyében már rég otthagytalak volna(amennyiben tudom, hogy ez az ok az absztinenciára, nem pedig az, hogy még nem bízol benne eléggé).
Szerintem nagyon gáz az, ha a "szerelmetek" alacsonyabb polcot foglal el a listádon, mint a Biblia.
Ad2.
Jól látom, hogy olyanok adnak tanácsot szex témában, akik sosem próbálták még?(Annazara) Alapos tudással és bölcsességgel rendelkezhetnek a témával kapcsolatban. Minden vénszűznek üzenem, a puding próbája az evés, ha kipróbáltátok, akkor dönthetitek el objektíven, hogy melyiket tartjátok fontosabbnak.
Ad3.
Neked meg azt üzenem kérdező, hogyha úgy érzed, hogy szívesen adnád neki a szüzességed, akkor tégy így. Ha a Biblia fontosabb, akkor hagyd ott a srácot(vagy mondd meg neki az igazat), ne kínozd. Nem érdemli meg.
Kezdődhet a lepontozás.
Emberek, én is hozzászólok, ha nem gond.
Nos. Én nem vagyok vallásos, de én is elítélem az olyat, aki azt gondolja, hogy egy párkapcsolat ALAPJA a szex. Nem az alapja, csak a része, ami vele jár, feltéve, ha komoly kapcsolatról van szó.
Aztán: Kérdező, megteheted, hogy csak az Igazival veszíted el, de mi van akkor, ha az történik, ami egy előző kommentelővel: 30 éves korodban is még petrezselymet árulsz és lemaradsz a világ legcsodálatosabb dolgáról: az Anyaságról, ami pedig egy Isteni ajándék. És ha mondjuk 40 évesen találod meg a nagy Ő-t, akkor lehet, hogy egészségügyi okok miatt már nem is tudsz gyermeket szülni. Én nem mondom, hogy most azonnal szeretkezz valakivel, nem. De azt mondom, hogy igenis érdemes kipróbálni azt a dolgot, mikor a két test egybeforr. És ha mégis kiderül útközben, hogy nem ő volt a nagyŐ? Na bumm, nem gondolnám, hogy Isten egy tévedés miatt kizárna az országából. Még a szent embereknek is volt nemi életük, bárki is próbálja tagadni, ez így igaz.
A szüzesség jó dolog, de nem szabad, hogy emiatt lemaradj nagy dolgokról. Azt mondod, kívánod. Ellentmondani a Természetnek pedig csacsiság.
Szóval, ha szereted és komolyan tervezed vele az életed, mi értelme lenne várni az esküvőig? Hiszen a szándékaid tiszták.
Viktornak:
Én baháí vagyok: még nem tettem le hivatalosan a baháí hitvallást, de szívemben már baháí vagyok.
Én ismondhatnám azt rád, hogy hitetlen vagy, de nem mondom, mert szerintünk csak az hitetlen, aki egyáltalán nem hisz Istenben, de az mélységesen felháborít, hogy te a nem keresztényeket hitetlennek nevezed.
Hatmillió testvérem nevében kikérem magamnak, hogy hitetlennek nevezzél minket.
Te örülnél annak, ha valaki azt mondaná neked, hogy mivel te nem vagy x vallású, ezért te hitetlen vagy? Ugye nem! Akkor te se mondj ilyet más valláshoz tartozó embereknek.
Üdv: Annazara
"Elég hányinger egy olyan kapcsolat ami a szexről szól."
Egy jól működő kapcsolat nem CSAK a szexről szól, ennél sokkal összetettebb. Viszont két egymást szerető ember között elengedhetetlen, hogy jól működjön a szex is. Ez egy alappillér. Nem állítom azt, hogy mindenkivel le kell feküdni, de egy idő után az ember józan ésszel, szívvel fel tudja mérni annak az embernek a szándékait, akivel párkapcsolatban van.(Ezt azoknak írom, akiben felmerül, hogy "jó, de akkor számtalan emberrel le lehet feküdni, míg megtalálod az igazit").
Egyébként sem értem ezt a házasság utáni szex = tuti recept a jó házasságra. Egyáltalán nem így van. Ha elmúlnak a pillangók a gyomrodban, és egy idő után a párod képtelen oly módon kielégíteni,amilyenre vágynál, vagy teljesen más vágyai vannak, mint neked, ráadásul eltitkolod és a vallásod miatt önsanyargatásba kezdesz... Hát az rossz. Én személy szerint nem kívánnék egy eszméért egy életen át szenvedésben élni.
Fontold meg, és kérd Isten segítségét, hogy a megfelelő embert küldje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!