Mit szólnál hozzá hogyha becsöngetne két hittérítő és kiderülne, hogy ateisták és az ateizmus eszméit és a tudományos világnézetet terjesztik vallásos térítőmódszerekkel?
Szia!
Először is szeretném kiemelni, hogy a hittérítők is emberek, akik megérdemlik a szeretetet és tiszteletet. Ezért szeretettel és tisztelettel fogadnám őket. Ha van időm, akkor leültetném, és megkinálnám egy pohár vízzel, vagy üdítővel őket, és megkérdezném, hogy miért jöttek. Ha nincs időm ezt őszintén megmondanám nekik, és kérném őket, hogy egy alkalmasabb időben találkozzunk, és beszélgessünk.
A tudományos világnézetű embereknek kétségkívül előnyük van a vallásosakkal szemben, hiszen - kezdve az iskolától - minden lehetséges forrásból erről informálnak bennünket, minden média a kezükben van, ha nézem pl. a TV csatornákat, sokkal több "tudományos" csatorna van, mint vallási. Ugyanez igaz egy könyvesboltra is, sokkal több "ismeretterjesztő" könyvet találunk mint vallásit, bár itt azért már jobb az arány. A vallásos emberek nagy része elfogadja az evolúciót, fordítva ez elképzelhetetlen...
Üdv. Péter
a mamuszos, kócos lány, "valakinek esete" vagyok. :)
én is tisztelettel fogadnám őket, ha mindeddig nem nyáron, rekkenő hőségben, szombat délelőtt jöttek volna - amikor általában délig alszom. :) tisztelet a kivételnek, olyanra is akadt példa egyszer. és elfogadom a könyvet is (szoktam olvasni bhagavad gitát, mormon könyvét, de azt nem szeretem, amikor megkérdezik, hogy felolvashatnak-e. hadd döntsem el én magam, hogy reggeli/ebéd előtt vagy után, ágyban fekve vagy negyed óráig a kapuban ácsorogva szeretnék bibliát vagy egyéb vallásos szövegeket olvasni. ha azt mondják, itt ez a helyszín és időpont, látogassam meg őket, akkor ha ráérek, szívesen. voltam már pár helyen.
"Először is szeretném kiemelni, hogy a hittérítők is emberek, akik megérdemlik a szeretetet és tiszteletet. Ezért szeretettel és tisztelettel fogadnám őket. "
A nagymamamat epp igy probaltak kirabolni. A mai vilagban ez mar nem joindulat, hanem naivitas, amit a bunozok kihasznalnak. Vigyazz magadra, Peter!
:DDD Egyik kutya, másik eb!!!Takarodjanak, mert semmi de semmi közük sincs más világnézetéhez!!Persze nem így mondanám, hanem azt amit a Jehovásoktól kezdve mindenkinek:
Elnézést, de mi nem foglalkozunk ilyesmivel!!Multkor kaputelefonáltak!!! Ott akartak Jézusról beszélgetni! Ez borzasztó!És tény, hogy manipuláció!!Ők maguk is manipuláltak..És ha ateista jönne, még előtte ki is röhögném, hogy na má ezek is kezdik! XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!