Ateizmus vs Vallás, soha nem lesz béke?
Nem értem miért alakult ki a vallásos emberek fejében az,hogy az Ateisták nem hisznek semmiben. Nem lesz kevesebb hite egy ateistának mint egy vallásos embernek. Az ateista nem tagad csak a dolgok mögé néz és gondolkodik , a vallásos nem gondolkodik csak hisz.
Miért nem élhet békében végre ateista és vallásos?
A vallásos emberek szerint az ateisták tagadnak, az ateisták meg hülyézik a vallásos embereket. Nem lehet megegyezni?
"Az ateista nem tagad csak a dolgok mögé néz és gondolkodik , a vallásos nem gondolkodik csak hisz."
Na és Te most mit csinálsz? Fikázod a vallásost, hogy nem gondolkodik. A kérdésedre a válasz: Azért nem lehet békében élni, mert az olyanok, mint Te mindig elkezdik a másik minősítését.
Mivel Isten léte vagy nemléte számunkra nem igazolható minden kétséget kizáróan, így a benne való hit és a nem hit is ugyanúgy hit. [link]
"Az ateista nem tagad csak a dolgok mögé néz és gondolkodik , a vallásos nem gondolkodik csak hisz."
kevered a fogalmakat és nem igaz, amit mondasz. A dolgok mögé nézés a szkepticizmus és a vallásban is jelen van, sőt.
"Mindent megpróbáljatok; a mi jó, azt megtartsátok! Mindentől, a mi gonosznak látszik, őrizkedjetek!" (1. Thess. 5:21-22)
"Ateizmus vs Vallás, soha nem lesz béke?"
"Miért nem élhet békében végre ateista és vallásos?"
Viszonylag béke van, nem égetnek eretnekeket és Bibliákat sem.
"A vallásos emberek szerint az ateisták tagadnak, az ateisták meg hülyézik a vallásos embereket. Nem lehet megegyezni?"
A vallásos hisz Istenben, az ateista azt hiszi, hogy nincs Isten. Miben kéne megegyezniük?
Első
Én a vallásra gondolok. Egy vallásos nem igazán kérdőjelezi meg a hitét. Azért mondtam,hogy nem gondolkodik hanem hisz.....nem az értelmi képességekre gondoltam hanem a megkérdőjelezésre.
Az valóság pedig az, hogy mindenkinek igaza van részben, de sajnos tévednek is mindkét "táborban" eleget...
S e tévedést most el lehet űzni, de természetesen nyitottnak kell lenni az új világnézet felé. Meg kell érteni, hogy az önzetlenség, tehát a szeretet az összetartó erő a világunkban, de mi az ellenkezőjét csináljuk(tisztelet a kivételnek). Van lehetőség arra, hogy az igazságról értesüljünk(emberi mértékkel persze), de ehhez félre kell dobni a régi hozzáállást, az elfogultságot, a vak hitet, s akkor köszönt ránk az új kor...a megvilágosodás kora. :)
üdv
25/F
LastOne.Left
"Egy vallásos nem igazán kérdőjelezi meg a hitét."
"Boldogok a lelki szegények, mert övék a mennyek országa."
"Egy vallásos nem igazán kérdőjelezi meg a hitét."
De, nagyon sok vallásos, hanem a legtöbb "megkérdőjelezi" a hitét, főleg a hitélete elején - ez csak előítélet velük szemben. Persze ez egy idő után sokkal inkább bizonyossággá válik. Éppen ezért nem szerencsés számon kérni tőlük olyan dolgokat, amit s külső bírálók nem tapasztaltak meg. Én most nem belső spirituális, elvarázsolt állapotokról beszélek, hanem egyszerűen a rengeteg józan és racionális összefüggésről, amit egy ember csak hosszas tanulmányozás után képes átlátni. (A Biblia megismerése, jelenkori aktualitása, megbízhatósága, elfogadása, mint Isten kinyilatkoztatása, stb...)
"Ateizmus vs Vallás, soha nem lesz béke?"
Miért, háború van? Nem vettem észre.
"Nem értem miért alakult ki a vallásos emberek fejében az,hogy az Ateisták nem hisznek semmiben."
Az ateisták nem hisznek az istenekben, ezt jelenti az ateista szó. Nem "semmiben sem" hisznek, és ezt nem is feltételezi róluk senki.
"Nem lesz kevesebb hite egy ateistának mint egy vallásos embernek."
Mi az a kevesebb hit? Kilóra mérhető a hit? Nem, sokféle hit van. Az egyik az istenben való hit. Az ateistának ebből kevés van (nulla egység), a vallásosnak több (1 egység). Tehát igenis kevesebb istenhite van az ateistának. Más hitből lehet, hogy ugyanannyi van, tehát pl. az ateista hihet abban, hogy holnap szép idő lesz, meg a vallásos is, ebben szerintem nincs köztük vita.
"Miért nem élhet békében végre ateista és vallásos?"
Mégis mit vársz a vallásosoktól? Hogy még köszönjék is meg szépen, amikor közlöd velük, hogy ők nem tudnak gondolkodni, te bezzeg igen? Az ilyen arrogáns barmok miatt vannak veszekedések, mint amilyen te vagy.
"A vallásos emberek szerint az ateisták tagadnak"
Igen, mivel az ateizmus az a- tagadó prefixum és a theosz (isten) szóból származik, és azt jelenti, hogy valaki tagadja, hogy van isten.
"az ateisták meg hülyézik a vallásos embereket."
Mint pl. te.
"Nem lehet megegyezni?"
Miben, abban, hogy az ateisták nem tagadnak, a vallásosok pedig hülyék? Nem, attól tartok, ebben nehéz lesz megegyezned a vallásosokkal.
tegnap 11:04
Aki vallásos, az nem kérdőjelezi meg a hitét, mert ha nem hinne, hanem vacillálna aközött, hogy van isten vagy nincs, akkor agnosztikus lenne, nem pedig vallásos. És az ateista az megkérdőjelezi az ateizmusát? Nem, mert ha megkérdőjelezné, akkor már nem ateista, hanem agnosztikus lenne.
Köszi a válaszokat.
Apropó , nem kértem degradálást.
Arra szeretnék rávilágítani,hogy ez a két oldal azért áll haragban egymással mert mind a kettő szekálja egymást. A vallásos azt,mondja,hogy hagyja abba a tagadást és fogadja el Istent. Az Ateista meg azzal jön,hogy hagyják már békén.
Az ateista azért ateista mivel a józan eszét használja.
A Vallásos pedig a hite és vallása szabályai szerint él.
Na már most, azért megy a szekálás mivel a Vallásos teszem azt próbál arra rávilágítani,hogy Isten (vagy bármi más) jó nekünk és fogadjuk le...ez által boldogan élhetsz.
Az ateista azt,mondja,hogy eddig is boldogan élt Istenség nélkül. Miért kellene neki?
Alapból a vallások több ezer éves múltra tekintenek vissza és az akkori világképet hozták át a mai időbe.
A vallásos továbbra is kitart annál,hogy Istene nagy és hatalmas....na meg persze szerető.
Az ateista csak annyit kérdez: akkor Isten miért vette el tőlem a feleségem és gyermekeim?"
"Jó emberek voltak, de ha Létezik Isten akkor miért hagyta. Miért van annyi szenvedés és halál, globális felmelegedés és egyéb katasztrófa a Földön. Miért nem tesz ellene valamit"
A vallásosnak mindenre van válasza.
Az Ateista mielőtt otthagyja a vallásost csak ennyit kérdez: "Nem mondhatnád azt egyszerűen,hogy nem tudod?"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!