Katolikusok! Nem hülyeség a gumit is tiltani, bűnnek tartani?
Figyelt kérdés
Ha az élet a fogantatásnál kezdődik, akkor a gumi miért lenne bűn? Szerintem nem hogy értelme nincs annak, hogy a Katolikus Egyház tiltja a gumit, hanem kifejezetten a céllal ellentétes, káros. A cél az abortuszok számának csökkentése lenne, ez helyes cél, hisz az abortusz már valóban bűn, gyilkosság. Ha-nagyon helyesen- az egyház célja, hogy szorítsuk vissza az abortuszt, akkor nem hogy tiltania nem kéne a gumit, hanem kifejezetten népszerűsítenie!2011. máj. 19. 11:03
11/14 anonim válasza:
Szerintem a pápa arra gondolt, hogy a keresztények jótékonyságból bizonyos afrikai helyeken, AIDS megelőzés céljából osztogathatnának óvszereket.
12/14 anonim válasza:
"Hát igen, ezért vagyok én evangélikus.:)"
Vagy úgy! Nem érvek alapján választod a vallásod, hanem az alapján hogy neked mi a jó. Tetszik a logika...
13/14 anonim válasza:
De hülyeség tiltani. Be fogják látni ezt a katolikusok akik egy elavult könyv alapján élnek (elavult alatt nem az értékeket és tanításokat értem, csak pl akkor még nem volt tv, óvszer, vakcina, stb), nem. Régen a házasság előtti szex nem is igen volt lehetséges 12-13 éves lányok már anyák voltak házasságon belül, előtte nehéz lett volna szexelni mert még a nemi vágy se jelent meg. A zsidók kevesen voltak naná, hogy szaporodni kellett, plusz ahány gyereked volt annyi tudott kapálni meg birkát terelni meg még több gyereket csinálni akik szintén tudnak majd kapálni és birkát terelni. A mai világban ahol az ember nem tudja magának és gyermekeinek megtermelni a javakat (étel, ital, ruha) hanem pénzért dolgozik amiből kell gazdálkodnia sokkal nehezebbé vált a gyermekvállalás. Mert krumplit lehetne többet vetni a földbe, vagy még egy gyümölcsfát ültetni, de a fizetésedből nem tudsz többet csinálni. Viszont a nemi vágy megmarad, de gyereket vállalni nem mernek.
14/14 anonim válasza:
menjen a fenébe az egész egyház. én azt mondom hogy oda köllene menni aztán jól tiltakozni a vatikánnál csomó emberrel együtt, és közben sorolni az érveket hogy miért tiltakozunk, és kérni azt tőlük hogy ezek és ezek az egyházi tanítások hol vannak a bibliában. na akkor pofára esne az egész egyház...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!