Mit szóltok ahhoz, ha rátámadnak békésen összejövő emberekre?
Vannak történelmi összefüggések, amit érteni kell, hogy lássuk az adott országban mi vezetett erőszakhoz! Én nem értek hozzá, úgyhogy alábbiakban azt tolmácsolom, amit én is csak hallottam.
Szóval az a helyzet, hogy Bulgáriában az ortodox egyház olyan, mint nálunk a katolikus (kellene, hogy legyen), tehát aktív és elévülhetetlen részt vállalt az ország létrehozásában és stabilitásában. Tehát ezért Bulgária és az ortodox egyház elválaszthatatlan. Ám, amikor bizonyos emberek, bizonyos, az USA-ból elszármazó neoprotestáns áramlatokat kezdenek hirdetni, ezzel az ortodox egyházat támadják (dogmatikájukban is, meg pusztán azzal is, hogy nem ortodoxok). A bolgár nacionalisták ezt úgy értékelik, hogy magát az államot bomlasztják ezeket a csoportok, tehát fel kell lépni ellenük. A videón a "fellépés" egy szélsőségesebb megnyilvánulását láthattuk. Keresztény embernek el kell ítélnie az erőszakot, az önvédelmet viszont nem. Az pedig, hogy fenti eset minek számít, mindenki maga dönti el. Akitől e sorokat olvastam, aszerint teljesen jogos, és itthon is jogos lenne.
Viszont kicsit utánagondolva belátható, hogy - már amennyiben igaz a fenti okfejtés - a konfliktus politikai, és nem vallási.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!