Ha vallás témában feltesz valaki egy kérdést, ami pl komolyabb teológiai hozzáértést is igényel, arra miért válaszolnak olyanok akik nem rendelkeznek ilyen ismeretekkel?
Pl ateisták és egyéb laikusok?
Én sem válaszolok olyan témában amihez nem értek, pl: egy számítástechnikai kérdésben, nem fogok válaszolni, és nem kezdek el kötekedni, hogy a számítástechnika milyen egy hülyeség... stb.
A Gyik nem egy vélemény vagy vita fórum!
A természettudomány......."csak és kizárólag azokat az állításokat fogadja el igaznak, amelyeket kísérleti úton, megismételhetően igazolni lehet."
Mint például az ősrobbanás és az evolúció? aha.
"De nem tudod kísérletileg megismételni."
2 hete, szerdán, reggel 8 és 10 között megismételtem. Szerinted a levegőbe beszélek?
"Az intelligens tervezés sem zárja ki, mint módszert, azzal a kitétellel, hogy a végcél mint információ előre meg volt tervezve, be volt kódolva."
Ez már filozófia, és abba a témakörbe tartozik, hogy Isten irányítja-e az általunk véletleneknek vélt véletleneket, vagy nem, és azok tényleg véletlenek. Amit én csináltam, az persze intelligens tervezés, de csak félig... mert én csak leutánoztam valamit, ami nem sikerült volna, ha nincs meg a biológiai és biokémiai sőt fizikai háttere, lehetősége.
Az élőlények az embrionális fejlődésük során "végigjárják" az evolúció lépcsőit,kvázi megismétlik.
Lényegében te sem rendelkezel kellő ismerettel az evolúcióról,mégis osztod az észt.
Én nem osztottam észt, mindössze kérdeztem. Honnan tudod, mihez értek? Honnan tudod,ki vagyok?
Kérdező,egyet értek veled részben, de tényleg be kell látnod, hogy ez a kérdés egy szempontból mindenkire vonatkozik, hiszen az emberi létezés értelmére és céljára is rákérdez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!