Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha vallás témában feltesz...

Ha vallás témában feltesz valaki egy kérdést, ami pl komolyabb teológiai hozzáértést is igényel, arra miért válaszolnak olyanok akik nem rendelkeznek ilyen ismeretekkel?

Figyelt kérdés

Pl ateisták és egyéb laikusok?

Én sem válaszolok olyan témában amihez nem értek, pl: egy számítástechnikai kérdésben, nem fogok válaszolni, és nem kezdek el kötekedni, hogy a számítástechnika milyen egy hülyeség... stb.

A Gyik nem egy vélemény vagy vita fórum!

2011. máj. 12. 08:50
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
85%

Na látod, kedves utolsó, te is egy nagyszerű példa vagy:

Mi változik azzal, hogy te idejössz, és elmondod, hogy te nem hiszel ebben?

Ha valaki vallási témában érdeklődik valami felől, akkor nem az érdekli, hogy ki hisz benne, és ki nem, hanem hogy van-e olyan, aki hisz benne, és érdemben tud segíteni.

De az ateisták NEM tudják megállni, hogy ne jöjjenek ide, és mondják el nekünk, hogy mi hülyék vagyunk, mert hiszünk. Vajon nehéz lenne nekik?

2011. máj. 12. 14:44
 22/39 Ozmium42 ***** válasza:
76%
A jelenséget trollkodásnak hívják, elkövetőjét trollnak. Az emberi hülyeségből fakad, ami végtelen, és nincs rá gyógyszer!
2011. máj. 12. 17:48
 23/39 anonim ***** válasza:

Ozmium42-nél a pont!

Teljesen igaza van.

2011. máj. 12. 18:01
 24/39 A kérdező kommentje:

XD

egyszer egy kérdésnél, valaki feltett, hogy miért vannak itt trollok, nem értettem, hogy miért de most már vágom :)

2011. máj. 12. 19:55
 25/39 anonim ***** válasza:
82%

A válasz talán az, hogy általában minél tanulatlanabb valaki, annál nagyképűbb. Mondhatni ez a kettő fordított arányosságban áll egymással. És a tanulatlan emberek sajátossága az, hogy ha hallanak valahol egy elejtett félinformációt, máris egésznek képzelik, és nagyon okosnak gondolják tőle önmagukat.

Amúgy nevetségesek, de én már nem idegesítem fel magam rajtuk rég.

Szerintem nem ateizmus vagy vallásosság kérdése. Én 3 évig tanultam egyetemen történelmet, egyház- és vallástörténetet, és vallásos vagyok magam is. A felsőoktatásban jártas emberek többségénél természetes, hogy tudományos kérdéseket (mint a vallás és annak kritikája) nem lehet 1-2 mondatban, kézlegyintéssel elintézni. És ebben a tekintetben az ateista évfolyamtársaim is egyet értettek. Ezért írtam, hogy nem vallás kérdése, de addig elmegyek, nem is műveltségé.

Mert aki művelt (akár ateista, akár vallásos), nem szokott idevágni gyakorira pongyolán megfogalmazott gyalázkodó mondatokat, még ha nem is ért egyet. Ez egyedül emberi jellem kérdése, hogy ha valamihez nem értek, akkor nem kötöm az ebet a karóhoz, és nem vitázom olyan emberekkel, akik ezt tanulták (miközben ő jobb esetben is valamilyen akció- vagy kalandfilmből szerzi az ismereteit az egyházról).

Aki köpködő, lenéző, megvető választ ír bármilyen ilyen jellegű kérdéshez saját magát leplezi le, hogy egy műveltnek tűnni akaró tudatlan paprikajancsi. A műveltséget pont az analizáló képességgel, és kulturáltsággal lehetne bizonyítani. De pont az ellenkezőjét bizonyítja, és még büszke is magára.

Az emberi ostobaság határtalan.

2011. máj. 12. 20:11
 26/39 anonim ***** válasza:
74%

20:11!

Ez egy olyan válasz volt, amit szívem szerint elmentenék, és minden primitív, pocskondiázó hozzászólás után bemásolnék...

Hol voltál eddig??? :)

2011. máj. 12. 20:20
 27/39 A kérdező kommentje:

20:11es

:)

nagyon egyetértek!

2011. máj. 12. 20:37
 28/39 anonim ***** válasza:

Iszlám teológiai, és jogi egyetemen végeztem!

Egyszer azt mondta az egyik tanárom: "Manapság minden ember két dologban professzor, a vallástudományban, és az orvostudományban."

Mindenki nevetett! :D

2011. máj. 12. 21:13
 29/39 anonim ***** válasza:
57%

Szedresi Anna válasza:

Sziasztok!

Annak tényleg nincsen értelme, ha emberek olyan témákhoz szólnak hozzá, amihez nem értenek, mert ezzel másokatis félrevezetnek, és több kárt csinálnak az emberiségnek, mint hasznot. Ez Isten szemében egyáltalán nem helyes viselkedés.

Az Internet világában, ahol nagyon sok az anonim oldal/anonim fórum, bármit meg lehet csinálni, még azt is, hogy úgy teszünk, mintha értenénk valamihez, pedig fogalmunk sincs az egészről.

Az életben ezt kevésbé lehet megcsinálni, mert az emberek előbb-utóbb rájönnek, hogy ez az ember nem is ért az adott témához, csak kamuzik, aztán ha erre rájönnek, többet abba a baráti társaságba nem hívják meg az illetőt, vagy erősen érzékeltetik vele, hogy magasról tesznek a véleményére.

Az Internet azonban teljesen más: itt bármit meg lehet csinálni, főlet a névtelen/anonim oldalakon. Ezen változtatni nem lehet, legalábbis egyelőre nem. Egyetlen gyógyszer a problémára, hogy megtanuljuk szűrni a különböző információkat.

A kérdezőnek azt javaslom, hogy az ún. komolytalan hozzászólásokat ugorja át, és csak azokat olvassa el, amelyek az ő kérdésére válaszolnak, és amelyek értelmes válaszoknak tűnnek. Én azt ajánlom, hogy főleg ha teológiai kérdésekről van szó, akkor ne csak a Gyik-en tájékozódjunk, hanem érdemes megkérdezni hús-vér szakembert is, aki ténylegesen ért az adott témához, és akiről bizonyítható, hogy az adott témához ért, és nemcsak a Gyik-on írogat névtelenül.

Üdv: Anna

2011. máj. 12. 22:31
 30/39 anonim ***** válasza:
100%

Igazából nem is a szimpla ateistákkal van a gond, akik értelmesen leírják a véleményüket, hanem azokkal a bunkókkal, akik tényleg semmi normálisat nem tudnak hozzászólni a kérdésekhez. Minden válaszuk az, hogy "A vallás a nép ópiuma", "Nincs Isten", "Gyenge hülye, aki hisz"...

Ha az lett volna a kérdés ,hogy "Hülye-e, aki hisz", abban az esetben elfogadható az utóbbi válasz. Azt meg kifejezetten szeretem, amikor az ateisták elkezdenek logikusan érvelni és elmondják a saját véleményüket, mert ezzel a hívők is csak okulnak - de ez addig jó, amíg nem esnek túlzásba. Csak az az leképesztő, hogy vannak, aki tényleg nem bírják ki, hogy oda ne biggyesszék a saját idióta kis véleményüket, amit még megalapozni sem tudnak...

2011. máj. 13. 11:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!