Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A kereszténység azért használj...

A kereszténység azért használja a Hal-szimbólumot, mert ez a Halak Korának vallása. Tehát ha átlépünk a Vízöntő korszakba, akkor a keresztény vallás el fog tünni? Mikor lesz vége?

Figyelt kérdés
2011. máj. 11. 20:23
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:

Szedresi Anna válasza:

Kedves Utolsó!

azt nem mondtam, hogy x ezer év múlva lesz világvége, azt mondtam, hogy nagyon-nagyon sokáig lesz még emberi élet a Földön.

A jövő heti lottószámokat nem tudom, de nem is lottózom, mert a szerencsejátékot tiltja az új hitem.

Üdv: Anna

2011. máj. 11. 23:32
 12/42 A kérdező kommentje:

Édes Anna! :)

"Egy vallás nem tud rissz-rossz pillanatok alatt eltünni."

Uri Geller? Rémlik? :) Amúgy Ripsz-ropsz. A nagy birodalmak sem napok alatt omlottak össze. De a vallás specifikusabb egy birodalomnál. Ha az emberek egyszerre olyat tapasztalnak, amelyet az adott vallás nem úgy állít be, ahogy az emberek tapasztalják, akkor egyértelmű, hogy azonnal kiábrándulnak belőle. De ehhez egy hihetetlen esemény kell. A keresztények nagy része szerintem nem tapasztalt élete során semmit, csak hitt. De ha mindenki olyat tapasztalna, amit a keresztény egyház ellentétesen hírdet, akkor a tagok elgondolkoznának, hogy esetleg másban is vannak csúsztatások?

Bár én sem hiszem, hogy valami rendkívüli történne, inkább egy nagy törés lesz az egyházon belül.

Világvége: egyértelmű, hogy sem az embert, sem a környezetét, sem a világűrt nem fedeztük föl. Van földöntúli élet, azoktól is tanulhatunk, akkor miért lenne vége hamarosan az emberiségnek? Ha már ennyi energiát öltek belénk az égiek, akkor engedjék, hadd fedezzünk fel dolgokat, hadd fejlődjünk.

2011. máj. 11. 23:33
 13/42 A kérdező kommentje:

Ez most a reklám helye:

[link]

belenéztem, de én mindig egyhez tartom magam, hogy ne légy semminek sem a tagja. Szívleld meg amit hallasz, látsz, de sose légy szervezet tagja, mert akkor irányítanak, és az ismeretlen vallásokkal vigyázni kell, de az ismertekkel is. Amíg egyedül vagyok és nem csatakozom semmihez, addig nem érhet meglepetés.

2011. máj. 11. 23:46
 14/42 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Először ma 20:56-kor írtam ide.

Elvből nem olvasom végig a nagyon bőlére eresztett agymenéseket, így kihagytam pár hozzászólást.

Ahhoz a részhez van hozzáfűzni valóm, hogy egyesek egyértelműen csakis a keresztény vallást ismerik el, mint egyetlen utat... Én ezzel továbbra sem értek egyet.

Az, hogy "keresztény", "muszlim", "buddhista", "hindu", stb mind-mind csak úgynevezett címkék. Mert az ember mindig mindent rendszerbe akar foglalni. DE a lelki dolgokkal kapcsolatban más a helyzet.

Isten egy, csak a neve ezer. Istent az emberek a tudatuk fejlettségének szintje alapján különböző módokon imádják, tisztelik és még ehhez társul az adott nemzeti, kultúrális háttér, szokás és így tovább. De lényegében minden vallás végső célja az, hogy az ember visszajusson a forrásához, Istenhez.

Ami pedig a világ objektivitását illeti:

Miért van az, hogy egyszer úgy érezzük, "rohan az idő", máskor pedig "ólomlábakon jár"?

Miért van az, hogy ha egy trópusi éghajlathoz szokott egyén ide utazna,számára a legforróbb nyarunk is csak meleg nyár lenne, "hűvös" a sajátjához képest?

Sorolhatnám a végtelenségig az ilyen kérdéseket, amelyek arra utalnak, hogy a világ igazából szubjektív.

Az élőlények érzékszerveik segítségével szereznek információt az őket körülvevő világról, azt is mondhatom, hogy mindenkinek megvan a maga "szűrője", "szemüvege".

A lényeg, hogy amire igazán szükséged van, azt ne kívül keresd, hanem önmagadban. Ha már a kereszténységről is szó van... ugye Krisztus is azt mondja, hogy "Isten országa ti BENNETEK van." :)

-moi2011-

2011. máj. 11. 23:51
 15/42 A kérdező kommentje:

23:51

Tapsvihar részemről :)

Tetszenek a gondolataid, hány éves vagy?

2011. máj. 12. 00:03
 16/42 anonim ***** válasza:

28 :)

-moi2011-

2011. máj. 12. 00:04
 17/42 anonim ***** válasza:
Szia! Az első válaszolóval értek egyet. A hal az őskereszténység szimbóluma. A hal Krisztus jelképe,ezért a benne hívő is halacska lesz. A hal görögül: Ichtys = Iesous Chrystos Theou Yios Soter ( Jézus Krisztus Isten Fia Megváltó) Mi mint halacskák vízben születünk a megkeresztelkedéssel,és úgy üdvözülünk ha vízben is maradunk. A mi óemberünk eltemettetett Krisztussal együtt a keresztség által a halálba,hogy ne szolgáljunk többé a bűnnek,hanem éljünk az Istennek. Aki nem öldökli meg az ótermészetét (az ember bűn által megromlott természetét),az kijön a vízből és megfullad. (mivel nem azonosult Jézus halálával,ezért a feltámadásából sem részesülhet)
2011. máj. 12. 00:45
 18/42 anonim ***** válasza:
Az első válaszoló pontosan megadta a választ! még annyi érdekesség van a dologban, hogy amikor üldözték a keresztényeket, akkor a homokba rajzoltak ilyen halakat ><> és amerre mutatott arra kellett menni, hogy megtalálják a titkos gyűlés helyét.
2011. máj. 12. 08:43
 19/42 A kérdező kommentje:

Jézus a hal korszak elején született. Az ő jele a hal. De most a korszak végén járunk, és a vízöntőben nem lehet a halak tanítóját követni. Vagy igen? Szerintem minden kornak megvan a maga feladata, tanítója.

Erre a keresztények csak annyit mondanak, hogy hülyeség, meg ezoterika bla bla. Tehát konkrétan senki nem tud választ adni, csak lehülyéznek és kibújnak. Azt mindenkinek el kell ismernie, hogy az idő egységekben mérhető (óra, nap, év stb), de vannak olyan időegységek, amelyeket az átlagember nem mér, pl a nap keringési ideje, vagy a többi bolygóhoz viszonyítva a Földnek másfajta keringési ideje is van.

Jön egy új tanító, vagy teljesen megvilágosodik hamarosan mindenki? Szerintem az ilyeneken érdemes elgondolkozni, mert talán másként kezded el látni a világot. Olvasmányaim szerint Istennek ez volt a 7. és egyben utolsó leszületése. Ő teljesítette a feladatát. Tehát ha jön egy új tanító, akkor hogyan fogjuk azt észrevenni? Ez nem tudom, hogy igaz-e, aki olvasta a Bibliát az tud válaszolni: Jézus azt mondja: itt leszek veletek a kor végéig, de majd látni fogtok egy korsót cipelő férfit, aki bemegy egy házba. Kövessétek. - nem szószerinti az idézet. Egyértelmű, hogy a korsót cipelő a vízöntő.

2011. máj. 12. 10:53
 20/42 Ozmium42 ***** válasza:

"Erre ők azt lépték, hogy kamu dokumentumfilmeket hoztak létre, ahol 90% hazugság közé beloptak 10% igazságot. PL: Zeitgeist. Próbálnak itt is bajt okozni."

Amíg ezt le nem írtad, kedves kérdező, esküdni mertem volna rá, hogy valami Zeitgeist próféta vagy. Az érvrendszered szinte teljesen egyezik a Zeitgeistéval, beleértve a halak-vízöntő korszak és a kereszténység közötti vélt összefüggést. 10% igazságra hivatkozni elég süppedős talaj, mert azt sugallja, hogy bármi igaz belőle. Illetve azt, hogy kiragadok egy részt, ami kevesebb, mint a film 10%-a, akkor bármire hivatkozhatom, hogy no, ennyi igaz belőle. Hagyjuk is ezt, a film vallással foglalkozó része annyira kritikán alulira sikeredett, hogy még sok fogékony embert is eltántorított. Tévút az egész, de neten lehet találni sok kritikát, boncolgatást. Légy következetes!

Sokan mondják, hogy nem fair, hogy a kereszténységet nevezzük etalonnak. Miért? Miért jobb a minden mindegy hozzáállás, mint az abszolút? Miért tagadjátok, hogy létezik az igazság? Mert nem azt mondjátok, hogy a keresztényeknek nincs igaza, nem azt, hogy senkinek nincs igaza, hanem hogy az igazság nem létezik! Beszéltek szűrőkről, meg érzékszervekről, meg tanítókról, de nem veszik figyelembe a keresztény tanítást, amivel a hívők alátámasztják nézeteiket. Ez pedig pontosan az, hogy a Biblia nem egy józan ésszel írott könyv, nem úgy íródott, hogy bölcs emberek összeültek, és megírták, amit szépnek és jónak gondoltak, hanem külső forrásból, egyenesen Istentől ihletett, tehát szubjektív megtapasztalásunktól független, és ezzel szemben a mi korlátolt világlátásunknak helye nincs. Ez egy alaptétel. Aki ezt vitatja, tehát hogy Istentől ered a Biblia, azzal nyilván nem lehet további fejtegetésekbe menni. Más alapról indul el, ahonnan nem lehet ugyanarra a végkövetkeztetésre jutni.

Az újpogányság, aminek Magyarországon vannak vonatkozásai, abból a feltevésből indul ki, hogy minden nép olyan vallást talált ki magának régen, ami a legjobb volt neki, és ami tükrözte szellemiségét, és ehhez kell visszatérni. Ez az állítás nyilván nem igaz, hiszen istentagadó. Az istenek nem mások, mint valami, amit a néplélek kitalál, hogy elszórakoztassa magát, és akkor születik, amikor az aktuális igényeknek megfelelően kitalálják, és esetleg felvértezik isteni attributumokkal. Tehát következésképpen tévednek. Magukból indulnak ki. A Biblia pedig, követői szerint nem tőlük származik. Ezért is olyan nehéz betartani a parancsolatait. Nem emberek által ihletett, ők csak leírták, és nem befolyásolták pillanatnyi praktikussági szempontok. Mivel örök érvényű.

Védikus írások: az csak egy adat, hogy régiebbiek, mint az Újszövetség. Érvelésnél a kor sosem jelent semmit. Sőt, ebben az esetben még jelenthetne is. Az Újszövetség felülbírálja a védikus írást, ami egy hamisnak bizonyult vélekedés volt. Egy az Isten. A nevéről nem vitatkozom, ezt meghagyom Jehova tanúinak. A hangsúly a parancsainak a megtartásán van. Ezt felejtik el sokan, és innen ered a sok légből kapott spekuláció. Igen, mert nem a hagyományos hozzáállás a légbőlkapott, hanem azt bíráló. Minek templomba járni? Mi szükség papokra? Soha senki nem járt még utána ezek forrásának, mielőtt szent kinyilatkoztatásba kezd? Vagy rosszul látom, hogy a kedves kérdező már a bölcsek kövét érzi a zsebében, és "majd én megmondom" alapján terjeszti hittételeit? Amelyek egyébként nem újak.

2011. máj. 12. 14:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!