Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények táncolhatnak?

Keresztények táncolhatnak?

Figyelt kérdés

Itt konkrétan a hip-hop, break és hasonló stílusú táncra gondolok.

Halottam már 1-2 hívő táncosokról, tánccsoportról, de nem tudom eldönteni hogy bűn-e. Isten dicsőítése érdekében táncolunk akkor nem bűn, ha jól tudom.

például. http://www.youtube.com/user/yakfilms#p/c/45D53722280EA498/0/..

(Tudom nem keresztény tánc csak példának hogy kb. mire gondolok.)

Ilyen mozdulatokkal sok mindent ki lehet fejezni, ha ez által dicsérjük az Urat az jó?

2011. máj. 8. 20:01
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Nem,nem jó,eszedbe ne jusson! Isten csak a keringőt,a tangót,és a kánkánt szereti! ha bármi másra táncolni mersz,és jól érezni magad,nagyon megharagszik.

Természetesen csak vicceltem.remélem minél hamarabb meggyógyulsz,és nem fogsz több ilyen kérdést feltenni!

Üdv.! egy volt keresztény.

2011. máj. 9. 15:58
 12/17 anonim ***** válasza:
Engem Isten vezérelt, hogy menjek tánciskolába.
2011. máj. 9. 15:59
 13/17 dudiska ***** válasza:
Lehet minden olyan dolgot csinálni addig amíg azzal nem folyik bele semilyen erkölcstelenségbe.Internetet,telefont,lehet jó célra is használni de lehet rosszul is használni.Manapság minden függővé,rabjává tudja tenni az embert,de ha mértékletesek vagyunk,a hasznunkra vannak ezek a könnyen elérhető eszközök.
2011. máj. 9. 18:59
 14/17 anonim ***** válasza:
37%

Vegyünk példának egy break táncot: olyan ritmust diktál ami mellett nem tudsz Istenre figyelni. A zene egy áldás kellene legyen, de ha a ritmust figyeled nem tudod magad Istennek átadni. Hiába pontoztok le, nem érdekel! Ez így van.

Üdv!

2011. máj. 9. 20:31
 15/17 anonim ***** válasza:
Anyám, ennyi barmot! Amikor vizet iszol, tudod közben dicsőíteni az urat? Amikor a barátod jól megfarkal, tudod dicsőíteni az urat?
2011. máj. 9. 23:39
 16/17 dudiska ***** válasza:
Mindennek meg van a maga ideje,ezt írja a Biblia.Tehát amikor kikapcsolódásról van szó,akkor nem dicséred egy időben Istent.Vagy is hip-hop tánc közben nem mondol imát.Lehet ki kapcsolódni,csak a szórakozás formáját kell meg választani,hogy azzal amit teszünk ne okozzunk csalódást senkinek sem,beleértve Istent is és ember társainkat is.
2011. máj. 10. 17:28
 17/17 anonim ***** válasza:

A reformáció idején jött elő ez az "ötlet". Az egyház puritánságát szorgalmazók kitalálták, hogy a tánc se illik bele az elképzelésükbe.

Egyébként meg: Táncolj ha jól esik, nem fog senki pálcát törni feletted.

2011. szept. 12. 18:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!