Keresztények táncolhatnak?
Itt konkrétan a hip-hop, break és hasonló stílusú táncra gondolok.
Halottam már 1-2 hívő táncosokról, tánccsoportról, de nem tudom eldönteni hogy bűn-e. Isten dicsőítése érdekében táncolunk akkor nem bűn, ha jól tudom.
például. http://www.youtube.com/user/yakfilms#p/c/45D53722280EA498/0/..
(Tudom nem keresztény tánc csak példának hogy kb. mire gondolok.)
Ilyen mozdulatokkal sok mindent ki lehet fejezni, ha ez által dicsérjük az Urat az jó?
Nem,nem jó,eszedbe ne jusson! Isten csak a keringőt,a tangót,és a kánkánt szereti! ha bármi másra táncolni mersz,és jól érezni magad,nagyon megharagszik.
Természetesen csak vicceltem.remélem minél hamarabb meggyógyulsz,és nem fogsz több ilyen kérdést feltenni!
Üdv.! egy volt keresztény.
Vegyünk példának egy break táncot: olyan ritmust diktál ami mellett nem tudsz Istenre figyelni. A zene egy áldás kellene legyen, de ha a ritmust figyeled nem tudod magad Istennek átadni. Hiába pontoztok le, nem érdekel! Ez így van.
Üdv!
A reformáció idején jött elő ez az "ötlet". Az egyház puritánságát szorgalmazók kitalálták, hogy a tánc se illik bele az elképzelésükbe.
Egyébként meg: Táncolj ha jól esik, nem fog senki pálcát törni feletted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!