Mennyi esélyünk volt arra, hogy megszülettünk?
Gondolkodtam azon, hogy ha anyám nem találkozott volna apámmal és ha nem akkor lettek volna együtt amikor, akkor nem én születtem volna meg. És ugyanígy ha nagyapám nem találkozott volna nagyanyámmal... teljesen visszavezetve az első emberpárig.
Kíváncsi lennék, ti hogy gondolkodtok erről?
"Kár ide írnod, mert csak a hülyék járnak ide válaszolgatni!!!"
Ha csak hülyék, akkor magadra is ezt állítod. De ebben kételkedem, járnak ide normális emberek akikkel lehet kommunikálni.
A kérdezőnek!
A véletlenszerűségben van egy ellentmondás, ezért sem hiszek benne. Semmi nincs véletlen, mert a múltban kellet hogy előzménye legyen. Te sem véletlen születtél meg! De nem is a szüleid döntötték el, hiszen nekik még abba sem volt beleszólásuk hogy fiú vagy lány legyen a születendő gyermekük. Egyszerűen összerakták amijük van, és a többi már Isten csodálatom műve..... maga az élet. Isten születésed előtt már ismert, erről olvashatsz a bibliában.
A bibliai antropológia szerint az ember 3 részből áll. Test, lélek, szellem. A testünk egy biokarosszéria, a lélek területére az értelem, érzelem és az akarat értendő. A szellemünk a legbelső valós énünk, a szellem hordozza az életet, és a vérünkben van az is kiolvasható a bibliából. Abban igazad van hogy minden ember egyforma felépítésű. Ha azt mondom neked hogy öröm, vagy bánat, akkor azt nem kell megmagyaráznom mert Te is ugyanazt érezted és megtapasztaltad már, tehát ismered. De ahogy nincs két egyforma ujjlenyomat, úgy nincs két egyforma ember sem, mert minden embernek belül egy kis világa van, ami megtapasztalásaiból épül fel. De ez roppant összetett dolog, és mégis a biblia ad róla olyan ismeretet és bölcsességet, hogy az egészet könnyen megértheted, átláthatod.
Kérdező, én nem akarlak leoltani, de nagyon ellentmondásosak a kommentjeid. Egyszer azt mondod, az embernek nincs szelleme és lelke; aztán meg azt, hogy azért nem hiszel a reinkarnációban, mert az nincs benne a Bibliában.
Ezek után kész rejtély számomra, hogy miért a Vallás kategóriában tetted fel a kérdést...
És akkor most tájékoztatlak arról, hogy a Biblia szerint az embernek van ám szelleme is és lelke is... Mégpedig Isten munkája nyomán mindkettő. Isten tervében benne volt, hogy te megszüless, és Ő már ismert téged az első pillanattól kezdve. Még csak nem is a születésed vagy a fogantatásod pillanatától, hanem a legeslegelsőtől...
És ha szerinted ez zöldség, akkor tényleg tetesd át a kérdést egy olyan kategóriába, ahol nagy valószínűséggel nem hívő keresztény emberek fognak válaszolni, nem úgy, mint itt. Üdv, további jó filózgatást. :)
20:01
"Semmi nincs véletlen, mert a múltban kellet hogy előzménye legyen."
Ha valami ellentmondásos, akkor pont ez az állítás. Nem lehet igaz, hogy mindennek van a múltban előzménye, mert pl. a világ létezésének nincs múltbeli előzménye.
Vagy ha Istenben hiszel: Isten létezésének sincs múltbeli előzménye még akkor sem, ha az ő teremtő tevékenysége volt a világ létezésének múltbeli előzménye.
Mivel téves az az állítás, hogy mindennek van múltbeli előzménye, ezért erre hivatkozással nem lehet bizonyítani, hogy nincs véletlen.
Ha már itt tetted fel a kérdést, akkor a vallást is bele kell szőni a mondandómban:
Az első ember nem született, hanem készült. Ezt a titkot még nem tudjuk, de haladunk a megfejtés felé és elképzelhető, hogy rövid időn belül elkészül az első ember alkotta ember is. (A mesterséges megtermékenyítést és a klónozást nem sorolom ide.)
Isten több helyen azt az utasítást adta az első "ember-párnak", hogy sokasodjatok, szaporodjatok (Mózes I.1.28,-8.17,-22.17). Isteni "kényszer" a szaporodás és ráadásul gyönyört is adott a "technikai kivitelben" (ha jól csinálod). De például én még nem értem, hogy minek kell szaporodni, 2-ből jelenleg 6 milliárd.
A tudomány eddigi állása szerint 22 gént örökölsz édesanyádtól és 22 gént édesapádtól. Nos ha 44! (faktoriálist) kiszámítod és egyszerre, egy időben ennyi ember lesz a Föld nevű bolygón, akkor a következő születendő ember az előzőek közül valamelyikkel azonos lesz.
A Bibliában találsz ilyen választ: "...vagyok, aki vagyok..." (nem biztos, hogy pontos az idézet, de az értelme igen). Te meg mondhatod, hogy "én vagyok én". Azért kérdezd meg a szüleidet, hogy valójában olyat szerettek volna, mint amilyen vagy - és ne lepődj meg a válaszon.
Ami a lényeg: Isteni lélek van benned, legyen önbizalmad, okosodjál, kérdezzél és még bölcs is lehetsz.
Üdv.
nem adok választ, de ez alapján kb kiszámolhatod
kiszámolható, hogy hány generációval élt ezelőtt az emberiség közös férfi őse, az ykromoszóma vizsgálatokkal, vagy az időt elosztod 20-szal, kb
miután megvan a kb generációszám, ezt megszorzod egy férfi életében termelt spermiumok számával, kb 20 éves koráig (wiki, vagy genetikus haverok)
és tada! 1 aránylik ehhez a számhoz
Kedves eric_one!
Azt mondod Isten már ismert a megszületésem előtt. A Bibliának melyik részén találom ezt?
A másik meg, hogy hogyan ismerhet egy olyan lényt, akinek még saját egyénisége és öntudata sincs?
A Mózes első könyve feltárja, hogy mi is a lélek. Az 1Mózes 2:7 kijelenti, hogy az első ember a megteremtésekor „élő lélekké” lett. Az ember a maga teljességében a lélek. Az állatok szintén lelkek (1Mózes 1:20–25). Ebből logikusan következik, hogy ha egy ember vagy állat meghal, akkor a lélek hal meg. A Biblia megerősíti ezt (Ezékiel 18:4).
Véletlenek már pedig vannak. Mert ha azt mondjuk, hogy nincsenek, akkor elfogadjuk azt az állítást, hogy minden okkal történik. És ha minden okkal történik, akkor nincs szabad akarat.
Kedves 09-06 20:05 váéalszoló!
Az emberek nem fognak tudni embert 'készíteni', mert ők csak emberek és nem Isten(ek).
Ezt a 'miért kell szaporodni' kérdést hogy érted?
Ha nem szaporodtak volna az emberek, akkor hogy teljesült volna az a Bibliai igéret, hogy „Legyetek termékenyek, sokasodjatok, töltsétek be a földet"?
09-06 20:05-
Az ember klónozása már megtörtént, titokban, mert a Pápa elítéli - innen csak "egy ugrás" a készítés.
-Ezt a 'miért kell szaporodni' kérdést hogy érted?
Ha nem szaporodtak volna az emberek, akkor hogy teljesült volna az a Bibliai igéret, hogy „Legyetek termékenyek, sokasodjatok, töltsétek be a földet"?-
De Istennek mi a célja a 6 milliárd emberrel, jelenleg? Mert komoly célt nem adott nekünk (az hogy uralkodjunk a Földön lévő állatok, növények felett, az értelmetlen - szerintem).
"Mivel téves az az állítás, hogy mindennek van múltbeli előzménye, ezért erre hivatkozással nem lehet bizonyítani, hogy nincs véletlen."
A kvantummechanika határozatlansági relációja miatt, az elemi részecskék szintjén már eleve nem teljesül a determinizmus. A félvezetők "kvantumzaja", de még az ellenállások termikus zaja is teljesen véletlen folyamatnak tekinthető. Nem is meglepő, hogy vannak olyan számítógépbe rakható kártyák (amik az előzőhöz hasonló véletlen fizikai folyamatokon alapulnak), amiknek csak is egy feladata van: különféle teljesen véletlen számok előállítása.
19:47
"A kvantummechanika határozatlansági relációja miatt, az elemi részecskék szintjén már eleve nem teljesül a determinizmus."
Félreértés. Nem a kvantummechanika, hanem annak bizonyos interpretációi zárják ki a determinizmust.
"A félvezetők "kvantumzaja", de még az ellenállások termikus zaja is teljesen véletlen folyamatnak tekinthető."
Az, hogy valami micsoda, és hogy minek "tekinthető", nem feltétlenül esik egybe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!