Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Lehetséges újrakezdeni ezt a...

Lehetséges újrakezdeni ezt a párkapcsolatot, vagy már nincs visszaút?

Figyelt kérdés
Mindketten keresztények vagyunk, 4 hónapja vagyunk együtt, de letértünk a helyes útról, nagyon kívántuk egymást, és teljesen elvesztettük a fejünket. Sikerült még "időben" megállni --> szüzek vagyunk, de nagyon nagyon lelkiismeret-furdalásunk volt. Elhatároztuk, hogy több ilyen nem lesz, és csókban maximalizáltuk a dolgokat. És most megint volt egy ilyen kis "megingás". Pedig imádkoztunk sokat, de nagyon nagyon nehéz. Nem tudjuk, hogy hogyan fogjuk kibírni, én már a szakításon gondolkoztam. Ha egyszer már megfogott itt-ott, akkor hogyan húzzuk meg az alatt a határt? Segítsen valaki:(
2011. máj. 8. 14:18
1 2
 11/14 Ozmium42 ***** válasza:
Nem hinném, hogy menne az őszinte megbánás, anélkül pedig sz@rt se ér. Jajj, gusztustalan ösztönlények vagytok ti emberek, na! :D
2011. máj. 9. 01:10
 12/14 anonim ***** válasza:

Én is javaslom a Spielhóznit. Mindenképp érdemes közösen elolvasni.

[link]

2011. máj. 9. 12:16
 13/14 anonim ***** válasza:
Ozmium 42, nekem te vagy gusztustalan. Meg a hozzáállásod. Én vagyok a marxizmussal példálózó emberke egy másik kérdésből. Valaki csak azért lenne ösztönlény, mert megfontoltan, igaz szerelemből, felelősségteljesen lefekszik egy másik emberrel? Az állatok azok, akik a szexualitást csak szaporodásra használják fel, az emberek ennyivel is fejlettebbek! Az emberek ezt akarattal csinálják, az állat meg azért, mert ez van belekódolva, hogy fenntartsa a fajt. Tehát az ösztönlény innentől kizárva. Ismét párhuzam: a majom felveszi a botot, használja, és eldobja. Az ember baltát csinált. Az ember fejlettebb, mert mindennek új értelmet csinál. A majomnak - ha egyáltalán jelent valamit - akkor a bot csak egy eszköz, az ember meglátja benne a lehetőségeket, másra is lehet ezt használni, nem? Az állatnak a párzás csak annyit jelent, hogy szaporodás, az ember felfedezte, hogy a szexualitás több, mint a szaporodás. Azaz épphogy nem ösztönlény, hanem tudatosan teszi, kiegészítve azzal a biológiailag természetes késztetéssel, hogy tedd meg, amit ti igyekeztek kiirtani, még ilyen szenvedések árán is, mint amit a kérdező leírt. Kicsit közönségesebbre veszem, ha a Bibliában benne lenne, hogy isten ellen való a sz*rás, akkor nem sz*rnátok, vagy mi? Ugyanolyan szükséglet, mint az egészséges (nem fűvel-fával, csak szerelemből, viszont akkor mindent bele) szexualitás. Végül is, logikus, amit mondok, hiszen az ürítés is testi szükséglet, aminek nem szabad átengedned magad, nem? Nem (nagyon) akarok senkit megsérteni, csak kicsit radikálisan kiterjesztem a keresztény gondolkodásmódot, hogy beláthassuk, nem helytálló az. Azért a ne ölj parancs megfogadandó, meg még van pár okosság, de ezt az ember sztori nélkül is ki tudta volna találni. Hú, már nagyon eltértem a témától, inkább elküldöm, mielőtt írok még valami nem ide illőt.
2011. máj. 9. 23:40
 14/14 Ozmium42 ***** válasza:

Filozófiai magaslatokba emelkedünk, kedves előző! :) Legyen humorérzéked! Vajon az emberi ösztön nem ösztön-e? A tárgyak nem rendeltetésszerű használata nem az ember saját ösztöne-e? Vagy a logikus gondolkodás, az absztrakt gondolkozás nem emberi ösztönök-e? Csak kérdezem, én nem tudom. Tudunk-e nem ösztönösen cselekedni? Sőt, az állatvilágból eredő ösztönök tudatos megtagadása nem emberi ösztön-e? Fú, hagyjuk, a gondolkozás nagyon fáj! :)

(Egyébként örülök, hogy a majmos példát nem gördítetted tovább! Marx szerint az embert a munka és a szerszámhasználat, eszköztermelés különbözteti meg az állatvilágtól! ;)

További szép estét!

2011. máj. 10. 00:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!