Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Lehetséges újrakezdeni ezt a...

Lehetséges újrakezdeni ezt a párkapcsolatot, vagy már nincs visszaút?

Figyelt kérdés
Mindketten keresztények vagyunk, 4 hónapja vagyunk együtt, de letértünk a helyes útról, nagyon kívántuk egymást, és teljesen elvesztettük a fejünket. Sikerült még "időben" megállni --> szüzek vagyunk, de nagyon nagyon lelkiismeret-furdalásunk volt. Elhatároztuk, hogy több ilyen nem lesz, és csókban maximalizáltuk a dolgokat. És most megint volt egy ilyen kis "megingás". Pedig imádkoztunk sokat, de nagyon nagyon nehéz. Nem tudjuk, hogy hogyan fogjuk kibírni, én már a szakításon gondolkoztam. Ha egyszer már megfogott itt-ott, akkor hogyan húzzuk meg az alatt a határt? Segítsen valaki:(
2011. máj. 8. 14:18
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Jaj, ne már. Ez már mazochizmus... Ateista vagyok, de a keresztény (azon belül mit tudom én, milyen) ismerőseim mindig azt mondják, hogy ha igaz a szerelem, akkor nincs baj a testi dolgokkal sem, házasság előtt sem.
2011. máj. 8. 14:36
 2/14 anonim ***** válasza:
Túl kedves voltam az előző válaszomban, így egy kis kiegészítés: ha emiatt szakítasz vele akkor egy IDIÓTA vagy.
2011. máj. 8. 14:36
 3/14 A kérdező kommentje:
Nem véletlenül írtam a valláshoz. Kösz.
2011. máj. 8. 14:40
 4/14 anonim ***** válasza:
ÓTEJÓÉG :O NE SZAKÍTS VELE EMIATT! ÚRISTEN! Azért ennyire hülye ne legyél légyszíves! Ha nem bírjátok ki akkor tegyétek meg... kész..ennyi. Nincs hozzá senkinek semmi köze, hogy mit csináltok a hálószobában!
2011. máj. 8. 14:51
 5/14 Ozmium42 ***** válasza:
Házasodjatok össze, és utána már szabad :)
2011. máj. 8. 15:18
 6/14 anonim ***** válasza:
92%

IKor.7,8-10

"Mondom pedig a nem házasoknak és az özvegyasszonyoknak, hogy jó nékik, ha úgy maradhatnak, mint én is.

De ha magukat meg nem tartóztathatják, házasságban éljenek: MERT JOBB HÁZASSÁGBAN ÉLNI, MINT ÉGNI.

Azoknak pedig, a kik házasságban vannak, hagyom nem én, hanem az Úr, hogy az asszony férjétől el ne váljék."

2011. máj. 8. 16:28
 7/14 A kérdező kommentje:
Teljesen tisztában vagyunk azzal, hogy mit ír a Biblia. Nem tudunk összeházasodni, mert én még tanulok, és 4 hónapja vagyunk együtt.
2011. máj. 8. 17:25
 8/14 anonim válasza:

A Biblia az adott kor és hely kultúrájához viszonyítva mondja el a dolgokat, vedd ezt figyelembe.

Most egy teljesen más korban, helyen és kultúrában élünk, nem tehetjük meg, hogy szó szerint kövessük.

Ez a házasság előtti szex kérdés ma úgy is értelmezhető, hogy csak szerelemből feküdj le valakivel, ne csald meg őt.

Ha szerelmesek vagytok, hajrá! =) Katolikus általánosba és gimibe jártam, ismerek egy pár papot, de szerintem egy sem rendülne meg azon, ha arról hallana, hogy egy pár, akik szeretik egymást, lefeküdtek az esküvő előtt.

2011. máj. 8. 18:52
 9/14 anonim ***** válasza:
Nagy szeretettel ajánlom Nektek Varga Péter: Spielhózni c. könyvét. Vicces, izgalmas, mai szemszögből világítja meg a kérdést, és IGAZI válaszokat ad. Én nagyon megbántam, hogy a barátom nem olvasta el időben... Olvassátok közösen, az is egy jó program, beszéljétek is meg, addig sem nyomaszt, hogy épp meddig mentek el...
2011. máj. 8. 20:02
 10/14 anonim ***** válasza:
0%

A válasz egyszerű:gyönyörteljes éjszaka,utána gyónás egy másik városban.(Atyám vétkeztem,de qrva jó volt!)

Ha mégis becsúszik a baba,akkor fogd rá a nyuszira,v szentlélekre (ki mire esküszik).

2011. máj. 8. 22:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!