Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyik vallás vagy életérzés...

Melyik vallás vagy életérzés tiltja a párkapcsolatot?

Figyelt kérdés
előre is köszi mindenkinek!
2009. márc. 20. 16:29
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Orwell 1984 c. művében az angszoc elve. de ez persze fikció.

amúgy a katolikus papok nem házasodhatnak és élettársi közösségben sem élhetnek. de tul.képp ezt az illető maga választja, nem vmi felsőbb hatalom nyomására.

2009. márc. 20. 16:38
 2/8 Hintalow ***** válasza:
100%

Szerintem nincsen ilyen.

A vallások alapvetően az emberek érdekeit hivatottak szolgálni, elég szerencsétlen lenne, ha valamelyik tiltaná, mert akkor a fennmaradást veszélyeztetné ezzel, ergo saját maga ellen lenne. No hívek=No vallás

2009. márc. 20. 17:18
 3/8 anonim ***** válasza:

Persze, 'szabadon' dönthet mindenki, hogy katolikus pap lesz-e, vagy sem, de ha úgy döntött, hogy az lesz, akkor már nincs meg a döntési szabadsága! Itt a probléma.

Mivel hogy ilyen tilalmat az egyház nem vezethetett volna be, ha maradtak volna a bibliánál. Az első századok Jézus utáni tanítványai világos alapelvet állítottak erről, ennyi!

Mindenkinek kellemes olvasást e témában!

2009. márc. 20. 22:45
 4/8 anonim ***** válasza:
A Biblia nem tiltja a párkapcsolatot:A férfi elhagyja apját, anyját, ragaszkodik feleségéhez, és lesznek egy testté. Ellenben a legtöbb keresztyén egyház tiltja a házasság előtti, vagy a házasságon kívüli szexuális viszonyt. Más vallásokat is ismerek, de olyat nem, amelyik általában a párkapcsolatot tiltja. De pl. a Krisna tudatu hívőknél az a parancs, hogy csakis a gyerek nemzése a párkapcsolat, vagyis konkrétan a szex célja, tehát azon kívül tilos, még akkor is, ha házasok. Ebben ők nagyon szigorúak.
2009. márc. 21. 00:30
 5/8 anonim válasza:
A vallás nem tiltja a testi együttlétet, viszont bűnnek tekinti ha nem gyermeknemzés céljából csinálják, "csak" élvezetből. Ez kb. egy katolikus nézete.
2009. márc. 29. 20:08
 6/8 anonim válasza:
Hogy melyik vallás tiltja, azt nem tudom, azt viszont igen, hogy a Bibliában a házasságban meg van engedve (előző hozzászólóval egyetértve). Azt, hogy csak gyermek nemzés céljából lehet csak, nem hinném hogy Isten ezt várná el. A modern korunkban léteznek egyéb alternatívák a fogamzásgátlásra, ezért éljünk ezekkel a lehetőséggel. Isten az abortuszt viszont elítéli, ami a megfogant magzat elvételét jelenti. Ha megteszünk mindent annak érdekében, hogy a fogantatás ne jöjjön létre, azzal semmilyen bibliai alpelvet nem sértünk meg.
2009. máj. 19. 13:19
 7/8 anonim ***** válasza:

A párkapcsolat tíltása meg lett válaszolva, de a házasságon belüli (örömszerzésre szolgáló) szexhez annyit tennék hozzá, hogy a bibliában nincs erre tilalom. Sőt ezt támogatja bizonyos helyeken

Sajnos ez is egy olyan bibliától független, emberi filozófiai "okoskodás" eredménye, ami nem kívánatos. No dehát sok olyan dolog van, még a vallásokon belül is, ami rossz, és káros.

2009. máj. 19. 19:28
 8/8 anonim válasza:
100%

Tudom elég ''hülyén'' hangzik, de például a Rastafarit tekintem a legértelmesebb vallásnak, bár igazából ez egy életérzés. (a reggea mindene)

Nyugodtan olvass utána, elég érdekesnek tartom és az esély és a személyek egyenlősgében hisz, nem ítél el senkit azért, mert más pl. a bőrszíne, haja, nagyobb az orra.

Nagyon korrekt vallás.

Viszont hogy kicsit más irányba is tereljem a szót, bizony vannak olyan családok, ahol a sarjakat úgy nevelik, hogy nem létesíthet szexuális kapcsolatot.

Én ismerek ilyen embert, az osztálytársam, és nem egy dícséretes dolog ''ilyennek'' lenni.

Persze jó hogy betartja, amit a szülei mondanak neki, ezt aláírom, de én nemvagyok vallásos, és egy olyan ember/lényben nem hiszek, amiről nem tudom hogy létezik és mások tudják hogy létezik-e.

Nekem nem érne meg annyit egy vallás, hogy mindenki megutáljon( a srácot mindenhol kiközösítok, akikől az előbb szóvolt).

2009. máj. 28. 00:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!