Melyik vallás vagy életérzés tiltja a párkapcsolatot?
Orwell 1984 c. művében az angszoc elve. de ez persze fikció.
amúgy a katolikus papok nem házasodhatnak és élettársi közösségben sem élhetnek. de tul.képp ezt az illető maga választja, nem vmi felsőbb hatalom nyomására.
Szerintem nincsen ilyen.
A vallások alapvetően az emberek érdekeit hivatottak szolgálni, elég szerencsétlen lenne, ha valamelyik tiltaná, mert akkor a fennmaradást veszélyeztetné ezzel, ergo saját maga ellen lenne. No hívek=No vallás
Persze, 'szabadon' dönthet mindenki, hogy katolikus pap lesz-e, vagy sem, de ha úgy döntött, hogy az lesz, akkor már nincs meg a döntési szabadsága! Itt a probléma.
Mivel hogy ilyen tilalmat az egyház nem vezethetett volna be, ha maradtak volna a bibliánál. Az első századok Jézus utáni tanítványai világos alapelvet állítottak erről, ennyi!
Mindenkinek kellemes olvasást e témában!
A párkapcsolat tíltása meg lett válaszolva, de a házasságon belüli (örömszerzésre szolgáló) szexhez annyit tennék hozzá, hogy a bibliában nincs erre tilalom. Sőt ezt támogatja bizonyos helyeken
Sajnos ez is egy olyan bibliától független, emberi filozófiai "okoskodás" eredménye, ami nem kívánatos. No dehát sok olyan dolog van, még a vallásokon belül is, ami rossz, és káros.
Tudom elég ''hülyén'' hangzik, de például a Rastafarit tekintem a legértelmesebb vallásnak, bár igazából ez egy életérzés. (a reggea mindene)
Nyugodtan olvass utána, elég érdekesnek tartom és az esély és a személyek egyenlősgében hisz, nem ítél el senkit azért, mert más pl. a bőrszíne, haja, nagyobb az orra.
Nagyon korrekt vallás.
Viszont hogy kicsit más irányba is tereljem a szót, bizony vannak olyan családok, ahol a sarjakat úgy nevelik, hogy nem létesíthet szexuális kapcsolatot.
Én ismerek ilyen embert, az osztálytársam, és nem egy dícséretes dolog ''ilyennek'' lenni.
Persze jó hogy betartja, amit a szülei mondanak neki, ezt aláírom, de én nemvagyok vallásos, és egy olyan ember/lényben nem hiszek, amiről nem tudom hogy létezik és mások tudják hogy létezik-e.
Nekem nem érne meg annyit egy vallás, hogy mindenki megutáljon( a srácot mindenhol kiközösítok, akikől az előbb szóvolt).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!