Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Örök érvényű-e a tízparancsolat?

Örök érvényű-e a tízparancsolat?

Figyelt kérdés

A Katolikus egyház részéről az uj.katolikus.hu oldalon ezt olvasni a tízparancsolatról:

"A Sínai-hegyen Istentől adott parancsok a valláserkölcsi élet örök érvényű alaptörvényei (Kiv 20). Az embernek Isten és embertársai iránti kötelességeit összegzi. érvényessége minden időben megmarad, mivel Jézus azt mondta: "Nem megszüntetni jöttem a Törvényt, hanem beteljesíteni" (Mt 5,17)."

Ellenben a 2.parancsolatot eltörölték, a 4. parancsolatból a szombat napból vasárnap lett, és mivel a 2. parancsolat eltörlésre kerűlt, így az utolsó parancsolatot két részre szedték.

Ők maguk állítják a tízparancsolat örök érvényűségét, hivatkozva Mózes II. könyvére (Kivonulás), majd nem kicsit megváltoztatva sorolják fel.

[link]

2011. máj. 7. 19:52
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
41%

Ozmium42

"Neked adom a mennyek országa kulcsait.

Amit megkötsz a földön, a mennyben is meg lesz kötve,

s amit feloldasz a földön, a mennyben is fel lesz oldva.

(Mt 16,19)

"Legeltesd bárányaimat!" ...

"Legeltesd juhaimat!" ...

"Legeltesd juhaimat!"

(Jn 21,15-17)"

No komment. Megkérdezhetem, hogy pontosan mikor tértél meg? Tudod pontosan, napra pontosan? Mi az amitől megtértél, és mit gondolsz a megszentelődésről?

Azért kérdem, mert szerintem te még halott vagy.

Ez jön le a válaszodból.

Tudod, a hitetlen ember egyszer születik és kétszer hal meg, a hívő ember kétszer születik és egyszer hal meg. Ha megtértél, érted, és nem ezt válaszoltad volna, amit.

Amit te idéztél, az nem az, amit gondolsz. Nagyon nem.

2011. máj. 8. 17:20
 22/28 Ozmium42 ***** válasza:
0%
Miii? Áh, inkább nem válaszolok, teljesen összezavarsz. Van jobb dolgom is annál, mint hogy NEKED bizonygassam, miben hiszek és mióta... pff...
2011. máj. 8. 17:28
 23/28 Ozmium42 ***** válasza:
0%
Gondolj rólam amit akarsz. A Sátán szolgája vagyok.
2011. máj. 8. 17:29
 24/28 dudiska ***** válasza:
A Tízparancsolatból ha csak 1-et,be tartanának az egész világon már is élhetőbb lenne ez a világ.Mivel nem tartonak be szinte egyet se,kár említeni.Sok embernek nem mond semmit.
2011. máj. 9. 18:38
 25/28 anonim ***** válasza:
Ozmium42 melyik felekezetnek vagy a tagja?
2011. máj. 14. 14:33
 26/28 anonim ***** válasza:

Gondolom addig van hatályban, amíg a Biblia bővített kiadása meg nem jelenik. A legújabb szövetségben lehet, hogy már más lesz.

Addig érvényes.

2011. máj. 14. 22:42
 27/28 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Éppen most tettem fel a mai igehirdetést, mely részben érintette ezt a témát is, és vannak benne nagyon jó gondolatok! Akit érdekel: Ócsai Gyula 2011.05.14 A tízparancsolat érvényessége (II.Móz. 20:1-5).

[link]

Üdv. Péter

2011. máj. 14. 23:05
 28/28 anonim ***** válasza:
Örök érvényű,és betartani csak Jézus Krisztusba vetett hit által lehet. Hit nélkül senki sem tud megtérni és engedelmeskedni a parancsoknak,max. vallásoskodni.
2011. máj. 15. 10:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!