Mi a véleményük Jehova tanúinak, a Hit Gyülekezetének, és más adventi/pünkösdi felekezeteknek egymásról, illetve egymás tanairól? + bónusz kérdés: tartozhat-e valaki a fent felsorolt felekezetek közül többe is?
Istenről is létfontosságú a pontos ismeret
A Jézusba vetett valódi hithez szükségszerűen hozzátartozik az is, hogy azt az Istent imádjuk, akit maga Jézus imádott. Jézus így imádkozott: „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és a kit elküldtél, a Jézus Krisztust” (János 17:3).
Isten Fia a földi szolgálata idején mindig Atyjára irányította a figyelmet, nem saját magára. Soha nem állította magáról, hogy ő a Mindenható Isten (János 12:49, 50). Jézus számos alkalommal világossá tette Isten elrendezésében betöltött tisztét, kijelentve, hogy ő alárendeltje az Atyjának (Lukács 22:41, 42; János 5:19). Jézus így nyilatkozott: „az én Atyám nagyobb nálamnál” (János 14:28). A te egyházad megtanította neked, hogy igazából milyen kapcsolat van Isten és Krisztus között? Vagy arra vettek rá, hogy elhidd, Jézus maga a Mindenható Isten? Megmentésed a helyes értelmezés birtoklátásól függ.
Jézus az Úr Imájában sürgette tanítványait, hogy ekként imádkozzanak: „szenteltessék meg a te neved” (Máté 6:9). A legtöbb fordítás eltitkolta Isten nevét, és „Úr” szóval fordította. Az „Ótestamentum” régi példányaiban azonban Isten neve több mint hatezerszer fordul elő! A Zsoltárok 83:19-ben ezt olvassuk: „Hogy megtudják, hogy te, a kinek neve Jehova, egymagad vagy felséges Isten az egész földön.” Téged tanítottak-e Isten nevének, a Jehova névnek a használatára? Ha nem, akkor veszélyben forog a megmentésed, mivel „mindaz, a ki az Úrnak [Jehovának, NW ] nevét segítségül hívja, megtartatik” (Cselekedetek 2:21; vö. Jóel 2:32).
OFF: Előző, kedves JT!
Azt állítottad magadról, hogy te őszinte vagy. Nem akarod folytatni a kérdéseimre az őszinte válaszadást?
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..
Még csak a 8. kérdésnél tartunk, pedig van még jó pár kérdés a tarsolyomban?
Az igazságnak nincs oka félnie a gonosztól, viszont a gonosz elfut az igazság elől.
A 02:28-as válaszomból emelnék ki két részt:
"... minden nagyobb felekezet átesik azon az időszakon, amikor azt hiszi és hirdeti magáról, hogy ő az egyedüli üdvözítő egyház, rajta kívül senki más."
"... mindegyik felekezetnek megvannak azok a tanai, amik miatt ellentétek lehetnek; de az alapokban általában egyetértenek. Kivétel ez alól a JT; az itteni válaszokból is kiviláglik, hogy magukon kívül minden más felekezetet a tévtanítások áldozatainak tartanak..."
A 40 %-os JT tegnapi napon írott posztjai kitűnően igazolják mindkét állításomat. :-)
Problémát okoz neked a helyes szövegértés, vagy szándékosan ferdítesz?
Leírom újból: "A 40 %-os JT tegnapi napon írott posztjai kitűnően igazolják mindkét állításomat."
Segítek: Az utolsó szó a lényeg.
A személyeskedést pedig igazán abbahagyhatnád már, egy másik kérdésnél is nyilvánvalóan beleestél ugyanebbe a hibába, ott részletesen kifejtettem, leírtam az egész folyamatot. Jelenleg se kedvem, se időm nincs arra, hogy ismét végigelemezzem a válaszaidat.
Ezen felül még egy apróság: Ugyebár a kérdésre kellene válaszolni az oldal szabályzata szerint, nem a pedig a válaszokra. Ehhez képest a tegnap 12:42-esed miről is szólt?
A kérdéseim költőiek, nem várok választ rájuk.
Csak azért tettem fel őket, hogy a jövőben gondolkozz el egy kicsit, mielőtt nekimész másoknak, s ezáltal ferdítésekkel, ítélkezéssel, személyeskedéssel, belemagyarázással csak felesleges vitákat kezdeményezel.
Kedves Berta Wooster!
Bocsi, ha az a bizonyos jelző nagyon betalált. Szubjektív módon reagáltam, nyilván, mert én is emberből vagyok.
Egyébként a válaszom nemcsak az előző kommentre volt válasz, hanem a kérdésre is, hiszen az igen átfogó és általános, ha "értelmezed"!
Egyébként nem felesleges szájtépést várok én sem, hanem konstruktív vitát, amikor az emberek tisztelettel bánnak egymással, bármi is a véleményük. A személyeskedés sértő tud lenni (ezért bocsi).
A kérdés mindig az, hogy mennyire igazol valakit a Biblia, ez szokott a világnézetek achilles sarka lenni. És a válaszaim általában erről szólnak.
Kedves JT!
Mindenki emberből van, így a szubjektivitás egy bizonyos szintig érthető és elfogadható; de nem a végtelenségig. Jelen esetben pedig nem arról van szó, hogy betalált volna az a bizonyos jelző, mert teljesen más célból írtam a választ, tehát tévedtél.
Bár az tény, hogy - szintén emberi mivoltunk miatt - valószínűleg mindannyian önelégültek vagyunk egy kicsit. De ismétlem, itt és most ezt benézted.
A személyeskedés pedig tényleg sértő tud lenni, ezért is kellene kerülnöd. Mindenesetre értékelem, hogy most legalább bocsánatot kértél miatta.
Igen, tudom, hogy a kérdésre _is_ válaszoltál, de csak részben, és nem jó alapról indulva. Ugyanis az idézett pásztori kijelentést minősítetted és próbáltad cáfolni; ehhez a saját tanaitokat fejtetted ki részletesen; tehát ebből csak az látszik, hogy mi a véleménye a JT-knek a HGY egy bizonyos képviselőjének az álláspontjáról egy adott témában.
Sem más tanokról, sem más felekezetekről nem írtál; bónusz kérdésre nem válaszoltál...
Nem mintha nem lenne közismert, vagy én magam nem tudnám némely tanokról a véleményedet, kifejtetted már más kérdéseknél elég részletesen.
A konstruktív vitáról részemről csak annyit, hogy ha már vita, akkor persze, legyen konstruktív és tiszteletteljes; de ismétlem, mégis inkább a kérdésre kellene válaszolni. Én pl. az első posztodhoz kisregényt tudtam volna írni, nem csak kiemelni azt a két részt, de szándékosan nem kezdtem bele az írásod szétcincálásába.
És most már tényleg befejeztem, lelépek.
Minden vallás elfogadható Isten előtt?
Bír 10:6, 7: „Izrael fiai újra azt cselekedték, ami rossz Jehova szemében, és szolgálták a Baálokat, az Astóret-képmásokat, Szíria isteneit, Szidón isteneit, Moáb isteneit, Ammon fiainak az isteneit és a filiszteusok isteneit. Elhagyták Jehovát, és nem szolgálták őt. Ekkor Jehova haragra gerjedt Izrael ellen.”
Ha valaki az igaz Istenen, az ég és a föld Teremtőjén kívül más személyt vagy dolgot imád, annak imádata egyértelműen elfogadhatatlan Jehova előtt.
Márk 7:6, 7: Jézus „ezt mondta nekik [a zsidó farizeusoknak és írástudóknak]: »Találóan prófétált rólatok Ézsaiás, ti képmutatók, ahogy meg van írva: ,Ez a nép ajkával tisztel engem, de a szíve messze eltávolodott tőlem. Hiába imádnak engem, mert tanokként emberek parancsait tanítják.’«”
Függetlenül attól, hogy állítása szerint kit imád egy csoport, imádatuk hiábavaló, ha emberi tanításokhoz ragaszkodnak Isten ihletett Szava helyett.
Róma 10:2, 3: „tanúskodom mellettük, hogy van bennük buzgalom Isten iránt, de nem pontos ismeret szerint; mert — mivel az Isten igazságosságát nem ismerték, hanem a magukét igyekeztek megerősíteni — nem rendelték alá magukat az Isten igazságosságának.”
Lehet, hogy az embereknek megvan Isten írott Szava, de nem ismerik pontosan annak tartalmát, mivel nem megfelelően tanították őket. Talán buzgóságot éreznek Isten iránt, mégsem azt teszik, amit Isten megkíván. Ugye nem tetszik Istennek az imádatuk?
Igaz az, hogy minden vallásban van valami jó?
A legtöbb vallás valóban tanítja, hogy nem szabad hazudni, lopni és így tovább. De elegendő ez? Örömmel meginnál egy pohár mérgezett vizet, mert valaki azt bizonygatná, hogy a legnagyobb része víz?
2Kor 11:14, 15: „maga Sátán is folyton átváltoztatja magát a világosság angyalává. Egyáltalán nem nagy dolog hát, ha a szolgái is folyton átváltoztatják magukat az igazságosság szolgáivá.”
Itt arra kapunk figyelmeztetést, hogy nem minden Sátántól eredő dolog látszik utálatosnak. Az emberek félrevezetésére felhasznált egyik fő módszere a hamis vallások különböző formái, amelyek közül némelyiket igazságosnak tünteti fel.
2Tim 3:2, 5: „az emberek [olyanok lesznek], akiknél megvan az Isten iránti odaadásnak egy külső formája, de erejére nézve hamisnak bizonyulnak; és ezektől fordulj el.”
Azokkal, akik társaink az imádatban, és vallják ugyan, hogy szeretik Istent, de nem törekszenek őszintén alkalmazni az életükben Isten Szavát, a Biblia tanácsa szerint meg kell szakítanunk a kapcsolatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!