Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek ez igaz? Illetve...

Habibi kérdése:

Szerintetek ez igaz? Illetve ti hogy látjátok?

Figyelt kérdés

a volt hitoktatónőm azt mondta mindig, hogy az orvosoknál két csoport van: mélyen vallásos és nagyon ateista. Köztes nincs.szerintetek igaz?

előre is köszönöm

2011. ápr. 28. 21:26
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Igen így igaz.Ha szavakon lovagolunk,akkor a hajlam öröklődik.De öröklődik.És nemcsak tanult ateisták vannak,hanem tanulatlanok is. És a saját példámról tudom,hogy a szüleim vallásosak voltak,engem úgy neveletek,templomba kellett járnom,hitet tennem.De 18 éves koromban közöltem,hogy hagyjanak engem békén ezzel,mert nekem nem megy a hívés,bárhogy akarom.És képmutatásból nem járok templomba.
2011. ápr. 30. 10:45
 12/14 anonim ***** válasza:
szerintem a hitoktatód kissé elvakultan nézte ezt a kérdést.az orvosok is ugyanolyan emberek,és ugyanolyan felfogásuk lehet mint bárki másnak.egyébként nem hiszem,hogy minden orvos csak a tablettákban hisz,a legtöbbje jól átlátja a betegségek lelki hátterét is...tehát nemcsak a tudományban hívő ateistákból tevődnek össze,és nem is kizárólag imával gyógyítanak,mert akkor nem orvosnak mentek volna.nekik az a munkájuk,hogy gyógyszereket írjanak fel,nem pedig az,hogy feladják az utolsó kenetet.ettől függetlenül hihetnek Istenben,imádkozhatnak a betegért,anélkül,hogy feltétlen mély vallásosnak kellene lenniük.
2011. ápr. 30. 15:03
 13/14 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat
2011. máj. 1. 18:38
 14/14 anonim ***** válasza:

Elmondom az én példám:

Én eddig nem nagyon foglalkoztam a hittel. Valami jött mostanában és egyre "rosszabb". Olvasom a Bibliát és szinte örülök, hogy olvasom, szüleim szomorúságára, akik nem értik miért lettem ilyen.

Már családban nem is merek erről beszélni, mert agybetegnek tituláltak.

Nem jártam és nem is járok vallási közösségbe, a templomba sem nagyon. És nem is akarok, csak van velem, körülöttem valami, amit nem tudok megmagyarázni.

Csak úgy jobb lett minden, nem törődök semmivel, nyugodt vagyok, idegeskedni sem tudok ezen a világon már semmin. Teljesen valami hatalmába kerített és jó, nagyon. Már sokszor a haláltól sem félek.

Ez most mitől van? Nem behatás, genetika már hamarabb is megvolt. Miért most? És meddig tart?

2011. máj. 3. 22:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!