Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúi! Akik a tanúk...

Jehova Tanúi! Akik a tanúk közűl eltévelyedik a tanaitoktól ezáltal 'bűnt' követ el, miért közösítitek ki? Aki 'megbotlik' fel kéne segíteni és nem elfordulni tőle.

Figyelt kérdés
2011. ápr. 26. 23:30
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
61%

Na most én csak véleményt írok aztán mindenki azt kezd az infoval amit akar.

Először is én Jehova Tanúja vagyok.

Másodszor ez nem szekta, én is gépezek, nem vagyok korlátolva semmiben a vallásom miatt. szwal van net :D

A témára térve először is úgy sejtem Tanú is írt ide de a hangnem az nekem sem tetszett, megértem a reklamáló kötözködését ez okból kifolyólag, nem méltó ha Jehovát képviseled az ha ilyen durván válaszolsz.

Lényegre térve ha valakit kiközösítenek annak kemény okai vannak. pl.: paráznaság,testi sértés vagy mert már nem akar Tanú lenni. Ezek mind olyan okok amiket a Biblia is erős bűnöknek említ, az lenne szégyen ha el lenne nézve neki. A feddés mielőtt félreértés történik mert mikor én hallottam először aszt hittem verést jelent, szwal az csak azt jelenti, hogy nem kaphat kiváltságokat pl.: nem működhet közre az összejövetelen stb.

Ha valaki ilyenben részesül az tényleg a javát szolgálja, mert a lelkiismerete talán jobban készteti arra hogy ráébredjen hogy tényleg nem cselekedett helyesen és ha igyekszik visszakerülhet a normális helyzetébe.

Másodszor aki feddésben vagy kiközösítésben részesül az nincs eltaszítva Istentől és nem mondják rá hogy ilyen meg olyan ha igyekszik idővel visszafogadják de addig ki kell javítani a bűnét. Ez nem azt jelenti hogy meg van neki bocsájtva mert csak Isten bocsájthatja meg neki a bűnét, de senki nem hánytorgatja a képébe.

Aztán az hogy valakit a szülei kényszerítenek arra hogy járjon a gyülekezetbe az egyrészt 18éves koráig a szülei dolga, de én sem tartom szépnek őszintén, de ez szülőtől függ. És hogy kicsit azért kimásszunk a Tanúkból, a katolikusoknál meg máshol sem ritka az hogy a szülő erőszakolja a gyerekre, csak mivel a katolikus az "elfogadottabb" vallás a közember szemében naná hogyha Tanú csinál ilyet az hú de nagy felhatást kap.

Az pedig hogy a szülő elfordul a gyerekétől annak 2 oka van:

Az egyik az hogy bunkó.(Tanú ide-Tanú oda ő is ember és nem mindenki áll erősen a lábán a hitben sem, ő is szokott vétkezni, lehet paraszt ez benn van a pakliban, majd megkapja ő is a "jutalmát" ahogy a Biblia írja)

A másik pedig hogy ha "normális esetben" valakitől elfordulnak az ki van közösítve. A Biblia azt írja hogy : „ne keveredjetek többé egy társaságba senkivel, akit testvérnek neveznek, de parázna vagy kapzsi vagy bálványimádó vagy szidalmazó vagy részeges vagy zsaroló. Az ilyennel még csak együtt se egyetek” (1Korintusz 5:11)

Általában a család azért tart vele kapcsolatot ugyanúgy mint előtte, ha a család is elfordul, akkor ott már családi konfliktus is lett vagy nagyon durva bűnt követett el az illető!

És még egy rövid gondolat a végére:"Azért mert divat szidni a Tanúkat és piszkálni őket ha valakiben van értelem az nem teszi mert mi sem ártottunk senkinek sem. Az hogy utálják a munkánkat, 1 dolog, de szépen is el lehet küldeni, ha meg erőszakos a Tanú az meg megint nem a Tanúk hibája hanem azé az adott személyé nem kell az összes tanút megbélyegezni emiatt. Arról nem is beszélve hogy aki igaz keresztények tartja magát annak végeznie ellene ezt a munkát, mivel Bibliai parancs van rá ( Máté 24:14) De mivel így is utálva vagyunk, mi ezen nem lepődünk meg, a Bibliában Jézus ezt mondja: 

"De mindezek előtt rátok vetik kezüket, és üldözni fognak titeket, kiszolgáltatva benneteket a zsinagógáknak és börtönöknek, és királyok meg kormányzók elé hurcolnak titeket az én nevemért." (Lukács 21:12)Ugyanígy Pál:

"Valójában mindazokat, akik Isten iránti odaadással kívánnak élni Krisztus Jézusban, üldözni is fogják"(2Timóteusz 3:12)

2011. ápr. 27. 19:22
 12/17 anonim ***** válasza:
54%
Vajon Jézus és Pàl ezen szavait a Jehova tanainak intézte?Nem!Mindenkinek ki követi Öt!Isten orszàgànak kapuja mindenki szàmàra nyitva àll,még a tolvaj, a paràzna, és gyilkos szàmàra is!Hiszen mit mondott Jézus?Még ma velem leszel a paradicsomban!És az ìtélettel kapcsolatban?Ne ìtélj,hogy ne ìtéltess!
2011. ápr. 27. 20:01
 13/17 anonim ***** válasza:
67%

Tisztelt 17:29!

Ha Egy Jehova Tanúja úgy dönt,h.vallást vált,...megteheti persze következményekkel!Csak a tisztán látás végett:nem helyeslem ha valaki elfordul a családjától mert ő már nem Tanú!Ez egyébként nincs sehol sem leírva ha valakinek a gyereke már nem Tanú akkor úgy kell viselkednie a gyerekével mint egy nem rokon kiközösítettel!Nem tudnám megtenni!Nagyon szeretem a gyerekeimet és nem erőszakolok rájuk semmit!Megpróbálom helyesen nevelni őket több-kevesebb sikerrel aztán lesz ami lesz!SOHA NEM FOGOM ŐKET IDEGENNEK TEKINTENI!Ha nem lesz Tanú akkor nem lesz.Az ő élete az ő döntése!Én is láttam már sok nekem nem tetsző dolgot,de emberből vagyunk!Mindenki hibázhat!

2011. ápr. 27. 22:06
 14/17 anonim ***** válasza:
59%

Ilyen esetek megtörténtek már az apostolok életidejében is.

Amikor a korinthusi gyülekezetben egy férfi megbánás nélkül erkölcstelenné lett, Pál elmondta mit kell tenniük a többi kereszténynek a megbánást nem tanúsító személlyel szemben (1Korinthus 5:11–13).

Ha ez a személy remélhetőleg megbánást tanúsít majd, vissza lehet fogadni őt (Cselekedetek 3:19).

A "kiközösítés" egy Bibliai elrendezés ami védelem a gyülekezetnek, de ha az egyén nyilvánvalóan megbánta tettét akkor lehetőség van a visszafogatására.

Az igazi bűnbánatot nem abban mérik, hány "miatyánkat" vagy "üdvözlégyet" mondatnak el más vallásban a papok.

2011. ápr. 30. 07:35
 15/17 anonim ***** válasza:
27%

„a vàlaszod csak annyit bizonyìt hogy mindent félreértelmeztél (gondolom szàndékosan, jellemzö az agymosottakra).A vàlaszodbòl csak annyi jön le hogy a vàdaid csak ràd igazak. „

Péld 21,24

Arcátlannak hívják a fennhéjázó kevélyt,

aki indulatában szertelenül dölyfösködik.

2Tim. 2,23

Az ostoba és éretlen vitatkozások elől térj ki, tudva, hogy ezek viszálykodást szülnek.

(Ez annak szól, akit agymosottnak nevezett a fennhéjázó kevély arcátlan …)

Jer. 15,17

Nem ültem a nevetgélők gyülekezetében, és nem ujjongtam velök;

Zsolt. 26,4

Nem ültem együtt hivalkodókkal, és alattomosokkal ...

Azokkal, akik provokatív kérdéseket tesznek fel. Másról sem szólnak itt a JT-nak feltett kérdések, mint provokációkról!!!

Luk 20:23 Ő pedig észrevévén álnokságukat, monda nekik: Mit kísértetek engem?

2Tim 3:8 Miképpen pedig Jánnes és Jámbres ellene állottak Mózesnek, akképpen ezek is ellene állanak az igazságnak; megromlott elméjű, a hitre nézve nem becsületes emberek.

2011. máj. 1. 11:33
 16/17 anonim ***** válasza:
0%
Ha valaki értelmesen válaszol azt lepontozzátok !! Gratulálok!Ebből is látszik hol tart ez a világ és milyen emberek lakják!Attól még,h.tudatlanok vagytok be fog következni amit megjövendöltek!Akár hisztek benne akár nem!!!
2011. máj. 1. 21:30
 17/17 anonim ***** válasza:
32%

Már korábbi hsz-omhoz is akartam írni de csak most találtam meg:

Máté 10:37

"Aki jobban vonzódik apjához vagy anyjához, mint énhozzám, nem méltó hozzám; és aki jobban vonzódik fiához vagy leányához, mint énhozzám, nem méltó hozzám."

Ez egyértelművé teszi a kérdést!

2011. máj. 25. 13:25
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!