Jehova Tanúi! Akik a tanúk közűl eltévelyedik a tanaitoktól ezáltal 'bűnt' követ el, miért közösítitek ki? Aki 'megbotlik' fel kéne segíteni és nem elfordulni tőle.
Na most én csak véleményt írok aztán mindenki azt kezd az infoval amit akar.
Először is én Jehova Tanúja vagyok.
Másodszor ez nem szekta, én is gépezek, nem vagyok korlátolva semmiben a vallásom miatt. szwal van net :D
A témára térve először is úgy sejtem Tanú is írt ide de a hangnem az nekem sem tetszett, megértem a reklamáló kötözködését ez okból kifolyólag, nem méltó ha Jehovát képviseled az ha ilyen durván válaszolsz.
Lényegre térve ha valakit kiközösítenek annak kemény okai vannak. pl.: paráznaság,testi sértés vagy mert már nem akar Tanú lenni. Ezek mind olyan okok amiket a Biblia is erős bűnöknek említ, az lenne szégyen ha el lenne nézve neki. A feddés mielőtt félreértés történik mert mikor én hallottam először aszt hittem verést jelent, szwal az csak azt jelenti, hogy nem kaphat kiváltságokat pl.: nem működhet közre az összejövetelen stb.
Ha valaki ilyenben részesül az tényleg a javát szolgálja, mert a lelkiismerete talán jobban készteti arra hogy ráébredjen hogy tényleg nem cselekedett helyesen és ha igyekszik visszakerülhet a normális helyzetébe.
Másodszor aki feddésben vagy kiközösítésben részesül az nincs eltaszítva Istentől és nem mondják rá hogy ilyen meg olyan ha igyekszik idővel visszafogadják de addig ki kell javítani a bűnét. Ez nem azt jelenti hogy meg van neki bocsájtva mert csak Isten bocsájthatja meg neki a bűnét, de senki nem hánytorgatja a képébe.
Aztán az hogy valakit a szülei kényszerítenek arra hogy járjon a gyülekezetbe az egyrészt 18éves koráig a szülei dolga, de én sem tartom szépnek őszintén, de ez szülőtől függ. És hogy kicsit azért kimásszunk a Tanúkból, a katolikusoknál meg máshol sem ritka az hogy a szülő erőszakolja a gyerekre, csak mivel a katolikus az "elfogadottabb" vallás a közember szemében naná hogyha Tanú csinál ilyet az hú de nagy felhatást kap.
Az pedig hogy a szülő elfordul a gyerekétől annak 2 oka van:
Az egyik az hogy bunkó.(Tanú ide-Tanú oda ő is ember és nem mindenki áll erősen a lábán a hitben sem, ő is szokott vétkezni, lehet paraszt ez benn van a pakliban, majd megkapja ő is a "jutalmát" ahogy a Biblia írja)
A másik pedig hogy ha "normális esetben" valakitől elfordulnak az ki van közösítve. A Biblia azt írja hogy : „ne keveredjetek többé egy társaságba senkivel, akit testvérnek neveznek, de parázna vagy kapzsi vagy bálványimádó vagy szidalmazó vagy részeges vagy zsaroló. Az ilyennel még csak együtt se egyetek” (1Korintusz 5:11)
Általában a család azért tart vele kapcsolatot ugyanúgy mint előtte, ha a család is elfordul, akkor ott már családi konfliktus is lett vagy nagyon durva bűnt követett el az illető!
És még egy rövid gondolat a végére:"Azért mert divat szidni a Tanúkat és piszkálni őket ha valakiben van értelem az nem teszi mert mi sem ártottunk senkinek sem. Az hogy utálják a munkánkat, 1 dolog, de szépen is el lehet küldeni, ha meg erőszakos a Tanú az meg megint nem a Tanúk hibája hanem azé az adott személyé nem kell az összes tanút megbélyegezni emiatt. Arról nem is beszélve hogy aki igaz keresztények tartja magát annak végeznie ellene ezt a munkát, mivel Bibliai parancs van rá ( Máté 24:14) De mivel így is utálva vagyunk, mi ezen nem lepődünk meg, a Bibliában Jézus ezt mondja:
"De mindezek előtt rátok vetik kezüket, és üldözni fognak titeket, kiszolgáltatva benneteket a zsinagógáknak és börtönöknek, és királyok meg kormányzók elé hurcolnak titeket az én nevemért." (Lukács 21:12)Ugyanígy Pál:
"Valójában mindazokat, akik Isten iránti odaadással kívánnak élni Krisztus Jézusban, üldözni is fogják"(2Timóteusz 3:12)
Tisztelt 17:29!
Ha Egy Jehova Tanúja úgy dönt,h.vallást vált,...megteheti persze következményekkel!Csak a tisztán látás végett:nem helyeslem ha valaki elfordul a családjától mert ő már nem Tanú!Ez egyébként nincs sehol sem leírva ha valakinek a gyereke már nem Tanú akkor úgy kell viselkednie a gyerekével mint egy nem rokon kiközösítettel!Nem tudnám megtenni!Nagyon szeretem a gyerekeimet és nem erőszakolok rájuk semmit!Megpróbálom helyesen nevelni őket több-kevesebb sikerrel aztán lesz ami lesz!SOHA NEM FOGOM ŐKET IDEGENNEK TEKINTENI!Ha nem lesz Tanú akkor nem lesz.Az ő élete az ő döntése!Én is láttam már sok nekem nem tetsző dolgot,de emberből vagyunk!Mindenki hibázhat!
Ilyen esetek megtörténtek már az apostolok életidejében is.
Amikor a korinthusi gyülekezetben egy férfi megbánás nélkül erkölcstelenné lett, Pál elmondta mit kell tenniük a többi kereszténynek a megbánást nem tanúsító személlyel szemben (1Korinthus 5:11–13).
Ha ez a személy remélhetőleg megbánást tanúsít majd, vissza lehet fogadni őt (Cselekedetek 3:19).
A "kiközösítés" egy Bibliai elrendezés ami védelem a gyülekezetnek, de ha az egyén nyilvánvalóan megbánta tettét akkor lehetőség van a visszafogatására.
Az igazi bűnbánatot nem abban mérik, hány "miatyánkat" vagy "üdvözlégyet" mondatnak el más vallásban a papok.
„a vàlaszod csak annyit bizonyìt hogy mindent félreértelmeztél (gondolom szàndékosan, jellemzö az agymosottakra).A vàlaszodbòl csak annyi jön le hogy a vàdaid csak ràd igazak. „
Péld 21,24
Arcátlannak hívják a fennhéjázó kevélyt,
aki indulatában szertelenül dölyfösködik.
2Tim. 2,23
Az ostoba és éretlen vitatkozások elől térj ki, tudva, hogy ezek viszálykodást szülnek.
(Ez annak szól, akit agymosottnak nevezett a fennhéjázó kevély arcátlan …)
Jer. 15,17
Nem ültem a nevetgélők gyülekezetében, és nem ujjongtam velök;
Zsolt. 26,4
Nem ültem együtt hivalkodókkal, és alattomosokkal ...
Azokkal, akik provokatív kérdéseket tesznek fel. Másról sem szólnak itt a JT-nak feltett kérdések, mint provokációkról!!!
Luk 20:23 Ő pedig észrevévén álnokságukat, monda nekik: Mit kísértetek engem?
2Tim 3:8 Miképpen pedig Jánnes és Jámbres ellene állottak Mózesnek, akképpen ezek is ellene állanak az igazságnak; megromlott elméjű, a hitre nézve nem becsületes emberek.
Már korábbi hsz-omhoz is akartam írni de csak most találtam meg:
Máté 10:37
"Aki jobban vonzódik apjához vagy anyjához, mint énhozzám, nem méltó hozzám; és aki jobban vonzódik fiához vagy leányához, mint énhozzám, nem méltó hozzám."
Ez egyértelművé teszi a kérdést!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!