Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúi! Akik a tanúk...

Jehova Tanúi! Akik a tanúk közűl eltévelyedik a tanaitoktól ezáltal 'bűnt' követ el, miért közösítitek ki? Aki 'megbotlik' fel kéne segíteni és nem elfordulni tőle.

Figyelt kérdés
2011. ápr. 26. 23:30
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
40%

Gondolod,hogy vannak itt, eme bűnös oldalakon?

Szabad számítógépet használni? meg netet?

2011. ápr. 26. 23:32
 2/17 anonim ***** válasza:
54%
Ha valaki bűnt követ el csak akkor lesz kiközösítve mi után azt nem hajlandó megbánni és a cselekményt kijavítani amiben vétett!Mindenképpen fel van ajánlva a segítség többször is!Senkit sem közösítenek ki 2 perc alatt!Ez egy hosszú folyamat!
2011. ápr. 27. 00:01
 3/17 anonim ***** válasza:
72%

de az, hogy ő már nem akar ehhez az egyházhoz tartozni és természetesen ezt nem vonja vissza és nem bánja meg, az kiközötési ok, ugye?

És akkor az emberek ítélnek,akik ezt nem tehetnék. Legalábbis az én szerény biblia (újszövetség) ismeretem szerint.

2011. ápr. 27. 00:05
 4/17 anonim ***** válasza:
39%

Sziasztok!

A kiközösítésnek több oka is van, de ami a kérdéshez kapcsolódik az az, hogy maga a kiközösítés is egy fegyelmezés.Segít a személynek meglátni tettének következményeit és ez által utat mutat a bűnbánat és a visszafogadás felé / ennek személyes hasznát rengeteg tapasztalat mutatja/.

És ha már az előttem szóló az újszövetségre hivatkozott egy két biblia vers:

Kiközösítés:1 Korinthus 5:11-13, 1 Timóteusz 1:18-20

Eredmény: Zsidók 12:11

Vagyis egy biblia/újszövetségi/ alapelv követéséról van szó.

Szép napot nektek.

2011. ápr. 27. 07:27
 5/17 anonim ***** válasza:
55%

Az orvos a betegeknek kell,nem az egészségeseknek.

Nàluk a kiközösités az orvossàg!:D

2011. ápr. 27. 08:30
 6/17 anonim ***** válasza:
22%
Ez nem így van!Ha valaki bűnt követ el ,például kölcsön kér milliókat és utána nem adja vissza többszöri felszólításra sem azt Te úgymond egészségesnek tartod?Vagy ha valaki elkezd rosszul bánni a családjával és ütlegeli őket azt Te egészségesnek tartod?Gondolkodj már mi elött megszólalsz!!Olyanról alkotsz vélemény amihez sem közöd sem tehetséged nincs!
2011. ápr. 27. 09:18
 7/17 anonim ***** válasza:
73%

Én azt,hogy pl egy gyerek nem akarja a szülei vallását követni nem hasonlítanám össze a lopással.

Igen egészségesnek tartom,elgondolkodottés így döntött.

De ezért senkinek nincs joga őt elítélni, se kiközösíteni, se a szülőknek olyan hülyeségeket mondani: "hogy már nem a a mi gyerekünk".

Ez csak korlátolt bigottság.

És olyanok ítélnek, akiknek nincs joguk erre.

2011. ápr. 27. 09:48
 8/17 anonim ***** válasza:
37%

Én nem hasonlítottam össze a lopást egy gyermek vallási nézeteivel!Azt írtam,h.nem szép dolog ha a családban ütlegelés folyik!bárkivel történik ilyen azt meg kell fékezni!

Nem értelek!Ha a gyerek nem akar Tanú lenni akkor nem is lesz az!Mindenkinek a saját döntése!

Jehova Tanúja csak az lehet akinek megfelelő tudása van és arról vizsgát tesz!A Katolikusok meg már csecsemő korban a gyerekre erőszakolják hiszen még akkor megkeresztelik amikor csak pisilni meg enni tud!

Jehova Tanúinál a keresztelkedés csak megfelelő ismeret után lehetséges!

És van joguk ítélkezni!

Mind ahogyan a törvény is vonatkozik mindenkire!

Ha valaki keresztény akar lenni az vállalja azt is,h.megfeddik ha rosszat tesz!

A gyerekedet is megbünteted ha olyat csinál,h.tanuljon belőle!És nem azért mert nincs jogod hozzá hanem azért mert van jogod!És mert szereted!Ha nem szeretnéd hagynád a bánatba,csináljon amit akar!Nem így van?

2011. ápr. 27. 10:13
 9/17 anonim ***** válasza:
46%
Nincs közöm és tehetségem?Adok egy jò tanàcsot:Mielött vàlaszòlnàl és elìtélnél valakit, elöbb jòl gondold àt hogy mit mondott az elözö,mert a vàlaszod csak annyit bizonyìt hogy mindent félreértelmeztél (gondolom szàndékosan, jellemzö az agymosottakra).A vàlaszodbòl csak annyi jön le hogy a vàdaid csak ràd igazak.
2011. ápr. 27. 17:21
 10/17 anonim ***** válasza:
91%

szerinted az "jó büntetés" valakinek, mert nem akarja követni a szülei vallását,hogy kitagadják.

katolikus vagyok, csecsemőkorban megkeresztelt. ez csak annyit jelent,hogy kaptam egy lehetőséget. De ha holnap úgy döntenék, hogy buddhista leszek, akkor megtehetném, hiszen a szüleim elfogadnának úgy is. mert azt mondanák,hogy szabad akaratom van és senkinek sincs joga megítélni a tetteimet. és ha a gyerekm így dönt, akkor én is tiszteletbentartom a döntését.

De én végignéztem gimnáziumi osztálytársam többéves vívódását aki a családja miatt marad volna Tanú. És sokév után volt ereje azt mondani, hogy nem.

Ma ha találkozik az utcán a szüleivel,azok elfordítják a fejüket. Szép kis vallás. Szép kis család. Szép kis szeretet

2011. ápr. 27. 17:29
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!