Szerintetek megvédjem-e azt a kollégámat, akit a többiek azért piszkálnak, mert a munkahelyén gyakorolja a vallását?
Sziasztok!
Ezt a kérdést azért teszem fel itt, mert nagyon sokat gondolkodtam azon, hogy mit tennék abban az esetben, ha az egyik kollégám a munkahelyén is szeretné gyakorolni a vallását, és a többiek piszkálnák őt emiatt. Arra a következtetésre jutottam, hogy foggal-körömmel védeném őt, még akkor is, ha a főnök két lábbal rúgna ki vele együtt. Kíváncsi vagyok, hogy mások mit csinálnának ebben az esetben.
Kedves Kérdező !
Amit a kollégád csinál az a munkahelyi rend zavarása és ez fanatizmus amelyben az általad leírt vallás viszi bele ha jól értelmezem hozzászólásodat.
Ilyenért szólhat a főnök és ha nem változtatja meg a viselkedését jogosan szankcionálja,mivel fanatizmusról van szó nem javaslom hogy kiállj mellette ellenben ha valami igazságtalanságért állsz ki mellette amely éri őt az jó dolog.
Shalom
Legtöbbet azzal segítenél neki,ha tudomására hoznád,hogy lélekben támogatod és egyúttal javasolnád,hogy a többieket zavaró dolgokat hagyja abba.Ne mindenki más legyen rá tekintettel,hanem ő a többiekre.
Ha félrevonul és úgy imádkozik,akkor például senkit nem zavarna és csak a bunkók értetlenkednének ezen.Ha egy dohányos tarthat cigaretta szünetet akkor neki sem róható ez fel.
Sziasztok!
Látom, nagyon sokféle ember írt ide.
Utolsó: nagyon sajnállak, és Isten bocsássa meg neked, hogy te ennyire rasszista vagy.
Akkor te a hindú, vagy baháí hitű beosztottadat is kirúgnád, mert mindkét vallás esetében megvan, hogy mikor kell imádkozni, vagyis megvan az imák ideje, és bizony megtörténik, hogy ez a munkaidővel egybeesik.
Szóval, nagyon sajnállak, hogy más embereket nem tudsz tiszteletben tartani.
Egyébkén a kérdés nem rám vonatkozik, egyelőre én nem vagyok ilyen helyzetben. Hogy a kollégám, akiről beszélek, milyen vallású, nem tudom, de hogy nemmuszlim, az tuti, ezért kár is volt az iszlám országokat emlegetned.
a majd felveszem a baháí hitet, akkor én is a kollégámhoz hasonló helyzetbe fogok kerülni, mivel bizony vannak imaidők, igaz nem olyan szűk keretek között, hogy déli egy órakor imádkozni kell, hanem egy bizonyos imát dél és napnyugta között el kell végezni. Ezért a munkát is abba kell hagyni ezen időpontban valamikor.
Ha valaki ezt nem érti meg, az az ember nagyon szemét.
Üdv: Anna
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!