Ha egy dolgot kérdezhetnél Jézustól, mi lenne az?
Előrebocsátom, hogy én nem hiszek a klasszikus egyházi tanításokban, viszont ismerem őket. Nem ítélem el azokat, akik hisznek - hinni kell valamiben, mindenkinek szíve joga, hogy miben, más emiatt nem szólhatja le -, de elvárom, hogy engem sem ítéljenek el azért, amit gondolok. Egészséges vitatkozásra mindig hajlandó vagyok.
Azt elhiszem, hogy Jézus élt - rengeteg, egymástól különböző forrás tanusítja -, egy jó beszélőkével megáldott tanító volt, aki aztán meghalt. A hívei a halála után istenné magasztalták, ebből, és a tanításaiból alakult ki a történelem folyamán a mai katolikus egyház. Én így gondolom.
Ennek fényében azt kérdezném tőle, hogy mi a véleménye a mai egyházi rendszerről, tanításokról, illetve az elmúlt 2000 év vallási fejlődéséről, gondolta volna, hogy halála után az lesz belőle, ami?
Tehát ennek fényében
AnonimAnna:
rossz vagyok én, csúf, és sokszor elárultam ŐT
ez jutott először eszembe:
Pilinszky János:
ÁTVÁLTOZÁS
Rossz voltam, s te azt mondtad, jó vagyok.
Csúf, de te gyönyörűnek találtál.
Végig hallgattad mindig, amit mondtam.
Halandóból így lettem halhatatlan.
*
1 kérdés... mégis...mégis:
Veled lehetek, édes Jézus?
Eltűnt a válaszom,miért?Nem volt trágár!Na de leírom újra,biztosan eltűnt egy logikai útvesztőben.
Szóval jézus,hogy tudtál a keresztrefeszítés után újraéledni és elteleportálni?Erre aztán tényleg kíváncsi vagyok.
A válasz írója 69%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 14:12
Tulajdonképpen eltaláltad.
Egy, csak egy rövid kérdésnek van értelme:
MEGBOCSÁJTASZ?
Azt hogy tényleg kapott-e mágus papi kiképzést és hogy ugye tényleg nem zsidó nemzetiségét tekintve illetve hogyan emlékszik gyermekkorára és hitvesére Mária Magdolnára.
Ezen kivűl gratulálnék neki, hogy kikorbácsolta a kufárokat a mágus vallás magaslaton épült szentélyéből.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!