Hogy lehet megoldani a gyónásban a következő dolgot? (lenn)
Úgy megyek oda gyakran, hogy szeretnék a gyóntató atyával beszélni valamiről. El is tervezem, hogy ezt és ezt megbeszélem vele, de sosem tudok rá sort keríteni. Mikor kellene ezt beszúrnom? Mert általában elmondom a bűneimet és utána ő szokott beszélni hozzám, bátorítani, de én akkor már meg sem merek szólalni. Ti hogy csináljátok?
(katolikusok válaszát várnám ha lehet)
Kedves Kérdező!
Nyugodtan kérdezz tőle, akár a bűneid elmondása, akár az atya szavai után. Így vezetheted elő, így ötlet: "Atya, lehetne néhány kérdésem?"
Biztos hogy kérdezhetsz.
Üdv
Köszi szépen a válaszokat.
Úgy vagyok vele mostanában, hogy szeretném kicsit elmélyíteni a gyónásokat. Hogy ne csak abból álljon hogy elmondom a szokásos szöveget, és várom a reakciókat. Mert ha én nem szólalok meg, akkor általában a pap sem nagyon szokott, mert ő nem tudhatja, hogy én mit szeretnék. Elkezdeni nehéz...
Esetleg próbáld meg gyónás előtt a Szentlélek segítségét kérni.
Nekem a nővérem régebben sokszor elájult a gyóntatószékben. Egyszer egy pap rövid közbenjáró imát mondott érte, azóta ez nem fordult elő. A patás nem szereti a gyónást lehet hogy téged is próbál akadályozni.
Ha sehogy se megy akkor kérj közbenjáró imát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!