Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy lehet megoldani a gyónásb...

Hogy lehet megoldani a gyónásban a következő dolgot? (lenn)

Figyelt kérdés

Úgy megyek oda gyakran, hogy szeretnék a gyóntató atyával beszélni valamiről. El is tervezem, hogy ezt és ezt megbeszélem vele, de sosem tudok rá sort keríteni. Mikor kellene ezt beszúrnom? Mert általában elmondom a bűneimet és utána ő szokott beszélni hozzám, bátorítani, de én akkor már meg sem merek szólalni. Ti hogy csináljátok?

(katolikusok válaszát várnám ha lehet)

2011. ápr. 15. 19:07
 1/7 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Nyugodtan kérdezz tőle, akár a bűneid elmondása, akár az atya szavai után. Így vezetheted elő, így ötlet: "Atya, lehetne néhány kérdésem?"

Biztos hogy kérdezhetsz.

Üdv

2011. ápr. 15. 19:13
 2/7 anonim ***** válasza:
Én van, hogy még az egész gyónás megkezdése előtt szólok, hogy először mondani szeretnék valamit. Néha meg a "felsorolásban" kicsit kifejtem, amit akarok. De az előző válaszadó javaslata is nagyon jó.
2011. ápr. 15. 20:10
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszi szépen a válaszokat.

Úgy vagyok vele mostanában, hogy szeretném kicsit elmélyíteni a gyónásokat. Hogy ne csak abból álljon hogy elmondom a szokásos szöveget, és várom a reakciókat. Mert ha én nem szólalok meg, akkor általában a pap sem nagyon szokott, mert ő nem tudhatja, hogy én mit szeretnék. Elkezdeni nehéz...

2011. ápr. 15. 21:17
 4/7 anonim ***** válasza:
Valóban nagyon nehéz elkezdeni. Nekem az is szokott segíteni, ha olyan helyen gyónok, ahol nem gyóntatószék van, hanem mondjuk egy szoba, de volt már olyan is hogy egy táborban este a templom mellett kívül ültünk nyáron 2 széken. Azt hiszem majdnem egy órát beszélgettünk...én azt már lelki beszélgetésnek mondanám, habár megvoltak a gyónás szokásos formulái is! Az volt eddig a legnagyobb élményem, elég sok kisebb kérdésemet is elmondtam akkor...
2011. ápr. 17. 15:04
 5/7 A kérdező kommentje:
Én is szeretem az olyan gyónásokat, csak sajna azokra ritkán van lehetőség. De köszi szépen neked is:)
2011. ápr. 17. 15:12
 6/7 anonim ***** válasza:

Esetleg próbáld meg gyónás előtt a Szentlélek segítségét kérni.

Nekem a nővérem régebben sokszor elájult a gyóntatószékben. Egyszer egy pap rövid közbenjáró imát mondott érte, azóta ez nem fordult elő. A patás nem szereti a gyónást lehet hogy téged is próbál akadályozni.

Ha sehogy se megy akkor kérj közbenjáró imát.

2011. ápr. 18. 08:59
 7/7 anonim ***** válasza:
Öntsd ki a szíved Istennek Jézus nevében, hisz ezzel a névvel beléphetsz Isten trónjához. A kárpit megszakadt, és Jézus által bárki bemehet a szentek szentjébe , a szent Atyához. Jézus a főpap és az Ő nevében mehetsz te magad is ,és mindent elmondhatsz személyesen Istennek, és kérhetsz is hittel tőle!!
2011. ápr. 18. 11:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!