Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézus jóképű férfi lehet úgy...

Jézus jóképű férfi lehet úgy egyébként?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 15. 17:31
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
61%

Szerintem egy jóképű polinéz lehetett,aki kókuszháncs csónakkal kelt át Ázsiába és térített a közel-keleten.

Azért ábrázolják hosszú hajjal és arc szőrzettel,mert hosszú volt az út.Persze ettől még jóképű maradt.:)

2012. jan. 22. 08:02
 12/14 anonim ***** válasza:

Mivel kép nem maradt róla, a mai festmények biztos nem fedik a valóságot. Talán nem is az a lényeg hogy milyen most, hanem milyennek írta le Ésaiás 53fejezet, és a zsoltárok 22:7,8 amely azt írja: De én féreg vagyok s nem férfiú: embereknek csúfja és a nép útálata.

Akik engem látnak, mind csúfolódnak rajtam, félrehuzzák ajkaikat és hajtogatják fejüket. DE AZ Isten gyönyörködött benne.

Ezek a leírások természetesen nem arra vonatkoznak hogy jóképű volt, vagy sem, hanem az akkori világba beleszületett megváltó Istenről, akit megvetettek, nem fogadtak be.

Az a lényeg hogy az atya azt nyilatkozta, hogy ez az én szertetett fiam, őbenne gyönyörködöm őt hallgassátok.

2012. jan. 22. 10:57
 13/14 anonim ***** válasza:
51%
Veronika kendőjében ott maradt az arclenyomata nem? Vagy arról már kiderült, hogy nem is valódi?
2012. jan. 22. 17:34
 14/14 anonim válasza:

" 1. Ki hitt a mi tanításunknak, és az Úr karja kinek jelentetett meg?

2. Felnőtt, mint egy vesszőszál őelőtte, és mint gyökér a száraz földből, nem volt neki alakja és ékessége, és néztünk reá, de nem vala ábrázata kívánatos!

3. Utált és az emberektől elhagyott volt, fájdalmak férfia és betegség ismerője! Mint aki elől orcánkat elrejtjük, utált volt; és nem gondoltunk vele. "

2022. febr. 17. 19:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!