Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Katolikus pap miért flörtöl?

Katolikus pap miért flörtöl?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 12. 13:04
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
34%

Flörtöl? Hűűha!

Én ismerek olyan papot, aki keféli a bejárónőjét. :)) Amúgy jól teszi a dolgát, biztos ezért. ;)

2011. ápr. 15. 08:18
 12/30 anonim válasza:
27%
szerintem meg flörtölhet egy pap meg sexelhet is mivel a biblia egy szóval se írja azt hogy ne tedd mert ez isten való vétek.Nem tudom ki találta ki ezt a vallást hogy istent kell szolgálni és ennek fejében nem lehet nemi életet élni.Isten azért teremtette a földet és az embert hogy szaporodjunk.MEGÁLDOTTA AZ EMBERT.Isten ezt mondja."Legyetek termékenyek,sokasodjatok,töltsétek be a földet........ezt meglehet találni a Biblia 1Mózes 1:28 ban.szóval ezt nem tudom elfogadni hogy nem élhet bármelyikünk nemi életet mert valaki ezt kitalálta.akkor fogadnám el ha a bibliába ez benne lenne.
2011. ápr. 15. 09:34
 13/30 anonim válasza:
0%
mind 1 hogy katolikus,Református,pap,vagy kis Miska Ez az emberi Butaság hogy egy pap vagy bármilyen vallású ember nem flörtölhet nem élhet nem életet.sokan fel se fogják mi van leírva a Bibliába.sőt sokan egy egyszerű dolgot nem tudnak felfogni,így átformázzák beleteszik a saját fantáziájukat és sokat el is hiszik.ez lehet bármilyen könyv vagy bármiről beszélhetnék.mind 1 nem is írok többet mert csak felbosszantom magam:)
2011. ápr. 15. 09:42
 14/30 anonim ***** válasza:
90%

Azért, mert nincs rendben a kapcsolata Istennel, nincs meg benne az a tűz, ami akkor volt, amikor papságra adta a fejét... A cölibátushoz intenzív imádságosság kell, anélkül nem lehet helyesen megélni, azzal együtt viszont nagyon-nagyon-nagyon boldog lesz a cölebsz. Aki katolikus papnak megy, tudja, mire adta magát, hurroghat bárki, hogy hülyeség a cölibátus, aki arra szánja magát, tudja miről van szó. Nem kötelező katolikus papnak menni, és akkor lehet nemi életet élni.

Nemrég hallottam egy papnak készülő csoporttárstól (teológus vagyok), hogy statisztikailag kb. úgy néz ki a dolog, hogy ha valaki egy évig nem imádkozik rendesen, nem mondja a zsolozsmát, vagy nem teszi bele a szívét, akkor szinte biztos, hogy valahol áthágja a cölibátusát... Előbb még könnyebben visszafordítható az ellaposodás.

Az meg, hogy kinek mit jelent a flört... Ismerek olyan embert, akire már rég azt mondanád, hogy flörtöl, de ismerve őt tudni lehet, hogy ez nála nem azt jelenti. Persze egy papnak vigyáznia kell ilyen téren is magára, hogy ne legyen félreérthető, csak nehogy egészen befeszüljön emiatt a magatartásában.

2011. ápr. 15. 10:07
 15/30 anonim ***** válasza:
62%
Azzal, hogyha egy katolikus pap ramosolyog valakire, meg nem jelenti azt, hogy flortolne vagy szerelmes bele.
2011. ápr. 15. 12:11
 16/30 anonim ***** válasza:
100%
Mert nem papnak való.
2011. ápr. 15. 13:48
 17/30 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező,

A katolikus papok szüzességi fogalmat tettek! És semmi többet. Nem fogadták meg, hogy nem néznek rá lányra, hogy nem érnek hozzá, hogy szeretnek belé, és azt sem h nem házasodnak meg vele! Ezek a dolgok azért nem elfogadottak, mert egyenes úton a sexhez vezetnek! Házasodni pedig azért nem házasodhatnak, mert a házasság célja elsősorban a gyermeknemzés a Katolikus Egyház tanítása szerint, amire csak a fogadalmuk megszegésével lennének képesek. Az egész alapja a háborúkig vezethető vissza. Amikor üldözték az egyház tagjait a papok hitüket bizonyítva nem vallottak, de ha mondjuk nem őket hanem a feleségüket, vagy éppen a gyermeküket kínozták volna a szemük láttára, akkor vallottak volna. Nem beszélve arról, hogy eleve milyen veszélynek tették volna ki a családjukat. A cölibátus ezért lett bevezetve, egyébként véleményem szerint mostanra már elavult, és meg kéne változtatni!

Remélem segítettem!

Csabi

2011. ápr. 16. 14:50
 18/30 anonim ***** válasza:
100%
Azért flörtöl szegény, mert neki is jólesik. Pár száz évvel ezelőtt egy pápa igaz úgy döntött, hogy a cölibátus az marha jó dolog, csak azt nem vette figyelembe, hogy a papok is emberből vannak. Érzésekkel, stb. Tényleg elavult, meg kéne változtatni.
2011. ápr. 17. 10:01
 19/30 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Ha valaki még hozzá szeretne szólni,nyugodtan tegye meg!

2011. ápr. 17. 10:06
 20/30 anonim válasza:
aki papnak megy, az legyen tisztában ezekkel a dolgokkal. nem egy égből pottyant ötlet gondolom, hogy ő egész életében térdelni meg imádkozni akar, és bár SZERINTEM hülyeség az egész, ő erre tette fel az életét. szóval nem érdekel, hogy emberből van, meg érzékeny, meg jól esik neki, akkor hagyja ott az egész papi hülyeséget és alapítson családot... egy pap igenis ne flörtöljön és "kefélje a barátnőjét", és tény, hogy sokat gyerekek közelébe sem engednék. szerintem szánalom ez az egész egyházasdi, de hozzáteszem nem vagyok vallásos és attól, hogy én így gondolom, senkinek nem fogom mondani, hogy ne gondolja azt, amit gondol. (a következő beszólások elkerülése végett..)
2011. ápr. 17. 10:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!