Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A romlatlan testek kérdéséről...

A romlatlan testek kérdéséről elgondolkodtatok már?

Figyelt kérdés
Az emberiség által ismert tudományok nem tudnak választ adni a jelenségre. Milyen választ ad erre a vallás? Az egyház engedélyezte-e valaha is, hogy ezeket a holttesteket alapos, mindenre kiterjedő, tudományos vizsgálat alá vessék? Tudunk-e magyar származású romlatlan testről?
2011. ápr. 9. 12:55
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Egyetlen romlatlan testről tudunk, ez Jézus teste, de csak a feltámadás után. Ez ment fel az Atyához. Romolhatatlan testet a feltámadás után kapunk.
2011. ápr. 9. 13:24
 2/18 anonim ***** válasza:

Szerintem nem az a fontos, hogy azt tudományosan megállapítsuk hogy most XY teste tényleg romlatlan-e vagy sem.

Az a lényeg, hogy elhisszük-e azt hogy Isten kegyelme ilyen végtelen, hogy ezt is meg tudja tenni a legnagyobb Szentekkel? (pl. Bernadette a lourdesi látnok, vagy Pio atya)

Maygarok közül ott van a Szent Jobb, vagy itt egy érdekes hír, amiről nem sokan tudnak: [link]

2011. ápr. 9. 14:30
 3/18 A kérdező kommentje:

[link]

Köszönöm, tényleg érdekes volt!

2011. ápr. 9. 22:03
 4/18 anonim ***** válasza:
Hmm. nem tudom, ki milyen vallású, de Jézus mellett Mária is testestül-lelkestül felkerült a mennybe(katolikus vagyok)
2011. ápr. 9. 22:49
 5/18 anonim ***** válasza:

Gondolkodtam már én is ezen a kérdéskörön sokat. A vallás leginkább azt a magyarázatot adja, hogy Isten kegyelméből van így, hogy valamire rávezesse az ittmaradottakat, pl. hogy az illetőt tényleg megáldotta.

Vizsgálatot pedig végeztek soknál (nem tudom, mennyinél). Szt. Bernadett teljesen épen maradt testét is vizsgálták, s ekkor megsárgult az addig teljesen életteli színű bőre. Ekkor egy vékony viaszréteggel vonták be, hogy ne változzon tovább a színe.

Az ortodoxoknál a szentként való tiszteletnek különben alapkövetelménye a romlatlanul maradt holttest.

2011. ápr. 9. 23:29
 6/18 anonim ***** válasza:
22:49 így van, ezt el is felejtettem, sajnos:( én is katolikus vagyok
2011. ápr. 10. 09:50
 7/18 anonim ***** válasza:

A válasz írója 77%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnap 22:49

Megkérdezhetem Kedves hozzászóló, hogy ez hol van benne a bibliában szeretném elolvasni!

Vagy csak a templomban mondták?

2011. ápr. 10. 14:05
 8/18 anonim ***** válasza:
59%

"Megkérdezhetem Kedves hozzászóló, hogy ez hol van benne a bibliában szeretném elolvasni!

Vagy csak a templomban mondták?"

a probléma itt csak az, hogy: Te minden szavát megtartod a Bibliának? Igazán úgy élsz mint egy Szent? Csakmert, ha nem, akkor miről beszélünk? Iszod a szavaid a Bibliának, és dobálózol, hogy ez nincs benne az nincs benne, pedig, ha közelebbről megnézzük, Te se vagy jobb a deákné vásznánál! Én Katolikus vagyok, kérlek tartsd tiszteledben, én sem mondtam semmi bántót a Te vallásodra, nem kérdeztelek, és nem érdekel a véleményed. Mennyél csak a Jehova tanúidhoz, fizesd csak nekik a fizetésed x százalékát, add oda nekik a házad a mindened, légy boldog vele.. én azt mondom, hogy azt a vallást követem, amit nem egy ember talált ki az 1800-as évekbe, mert nem volt más dolga. hanem egy évezredek által követett pédát... és be is felyeztem :) ( nem érdekes, melyik valláshoz tartozol, mivel engem nem érdekel, de ha provokálsz, meg fogom magam védeni..)

2011. ápr. 10. 21:33
 9/18 anonim ***** válasza:

A válasz írója 77%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 21:33

Kedves Katolikus barátom! Megkérdeztem, hogy hol találom meg a Bibliában, majd elküldesz a JT-immal a francba.

Nem vagyok JT! De nem mondom meg, hogy milyen vallású vagyok, mert nem érdekel Téged.

Még mindig érdekel, hogy ki, illetve mi alapján állította Máriáról ezt! Ez az én bűnöm, hogy kíváncsi vagyok?

Én 'más' vallású révén, csak egy kérdést tettem fel, majd Katolikus Testvérem rám támad. Szerinted milyen érzéseket keltesz kirohanásoddal másokban? Így dicsőíted a Katolikus Egyházadat? Ugye nem?

2011. ápr. 10. 22:53
 10/18 anonim ***** válasza:
74%

Másik katolikus testvérem nevében elnézésedet kérem. Csak tudod nagyon sok támadást kap a mi Egyházunk, sokszor kifejezetten trágár és rágalmazó hangnemben.

A Római Katolikus Egyház tanításában négy dogma szól Isten Anyjáról:

Mária Isten Anyja (görögül Theotokosz, latinul Mater Dei), amit az efezusi zsinat 431-ben fogalmazott meg. Minden, amit a katolikus és keleti keresztények Máriáról hisznek és hirdetnek, ebben a misztériumban gyökerezik.

Mária szűzen foganta és szülte Szent Fiát, szüzessége örökre megmaradt. Már az Apostoli hitvallás mondja: "Születék szűz Máriától".

Mária szeplőtelenül fogantatott, azaz az eredeti bűn nem érintette őt. E dogmát 1854-ben hirdette ki IX. Pius pápa. Mária szeplőtelen fogantatásának ünnepe december 8-a.

Halála után Mária fölvitetett a mennybe, anélkül hogy teste romlást látott volna. 1950-ben hirdette ki ennek dogmáját XII. Pius pápa. Ünnepe Nagyboldogasszony napja, augusztus 15-e.

Úgy tudom hogy a keresztény hagyomány így tartotta már évszázadok óta, és nem 1950-ben találta ki a Pápa. De sajnos több információt én sem tudok. Talán egy apokrif evangéliumban van leírva, mert Mária szüleiről és gyerekkoráról is onnan tudunk információkat.

2011. ápr. 11. 06:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!