Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A biblia megvan filmesítve?

A biblia megvan filmesítve?

Figyelt kérdés
nagyon érdekel miről szól úgy nagyjából, de mire kiolvasnám megöregednék...(diszlexiás vagyok) 15/L
2011. ápr. 8. 22:54
 1/9 anonim ***** válasza:

Ha jól emlékszem a "vizuális Biblia" címen készült ilyen.

Amúgy rengeteg ilyen témájú film van, interneten is elérhető sok ingyen, keress rájuk!

De vannak ilyen rajzfilmek is, nagyon jófajták (disneyvel vetekvő) pl.: József az álmok királya, Egyiptom hercege (Mózes)

[link]

2011. ápr. 8. 23:24
 2/9 anonim ***** válasza:

Úgy egyben nincs meg az egész...egy egész napos film lenne :D De a legtöbb részéről külön vannak filmek, nagyon sok, nagy hálivúdi (direkt írtam így :P) produkciók is :)

És ahogy az előttem szóló is írta, vannak rajzfilmek, sőt, rajzfilmsorozatok is...emlékszem, gyerekkoromban ment egy sorozat, minden részében egy egy bibliai történetet dolgoztak fel, volt benne egy Gizmo nevű robot :D

2011. ápr. 8. 23:34
 3/9 anonim ***** válasza:
Ha jól tudom van egy manga változata.
2011. ápr. 9. 08:09
 4/9 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

Itt van még sok bibliai történet megfilmesítve,és sok bibliai témájú film.

2011. ápr. 9. 10:59
 5/9 anonim ***** válasza:
Hollywood a happy endet szereti, hát elég necces lenne pl Jézus kínhalálánál ezt kivitelezni, hogy a főszereplő túlélje.
2011. ápr. 9. 12:13
 6/9 anonim ***** válasza:
Előző: Akkor nem láttad a Passiót!
2011. ápr. 9. 20:10
 7/9 dudiska ***** válasza:
Van még olyan is,hogy Dávid,Eszter,Jeremiás könyve van filmesítve,nagyon jó,betekintést nyújt az Ó-korban élők mindennapjaiba,tanulságos.A passio is rendkívüli film,Jézus halálát dolgozza fel,igy elképzelhetjük milyen érzés lehetett amit átélt,szenvedett,gyötrő fájdalmak közt kínhalált halt.
2011. ápr. 9. 20:22
 8/9 anonim ***** válasza:

Dehogynem láttam, sajnos...Nem tudom, szal én szeretem Mel Gibsont, főleg, mivel imádom a Rettenthetetlent, meg a Halálos fegyver filmeket, de ebben szerintem olyan szinten mellényúlt, és szinte már egy brutális horrorfilmet rendezett, ami nem méltó őhozzá. Valamint, és ami főképp a film hibája az, hogy a zsidókat brutális állatnak mutatja be, és ez eléggé túlzás, azt tekintve, hogy a magyar mozik csoportos jegyeladást 2 filmnek köszönhetnek: a fent említett Passiónak, valamint a Sorstalanságnak. Erre a két filmre szinte rituálészerűen cipelték el a középsulis diákokat. A Passió a zsidók brutalitását, a Sorstalanság a szenvedésüket mutatja be. A magyar oktatási színvonalat, és annak képviselőinek alacsony színvonalát, szakmai tudását tükrözi ez. Konkrétan össze zavarták ezzel a fejeket, most akkor, hogy viszonyuljanak a zsidókhoz.

Na mindegy kicsit eltértem a témától bár nem is, mivel ez a téma is megérdemelne egy misét.

2011. ápr. 9. 20:32
 9/9 anonim ***** válasza:
A gizmo robotos rajzfilm Superbook, megvenni meg lehet, letölteni sajnos nem. Az azért jó, mert elég sok történetet végigvesz. A filmeket már leírták előttem.
2011. máj. 22. 02:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!