Ha valaki nem akar örök életet? Csak azt szeretné, hogy a semmi legyen a halála után?
Mi van azokkal, akik jól élnek a Földön, gazdagságban. Haláluk után semmit sem akarnak?
Biztos, hogy mindenkit ítélni kell?
(Mondjuk, Jézus is azt mondta, aki nincs velem, az ellenem van...)
Dehát szabad akaratból valaki nem akar a mennyben és pokolban sem élni!
A másik kérdésem:
Sokszor Jézus utal arra, hogy a gyerekeké az Isten országa. Nézegetem a 10 hónapos unokahúgom, de én nem akarok ilyen "tudatlan" állapotban lenni az örökkévalóságban. Attól is félek, ha ilyen tudattal rendelkezem mint most, akkor meg unalmasnak fogom találni Isten országát.
Isten országa tibennetek van, ezt mondta Jézus. Tehát az a földön egy állapot, amelyben a lelked van.
Jézus második eljövetele még nem történt meg, az majd szemmel látható módon fog megtörténni.
Kérdésed nem nevetséges, én úgy lettem keresztény, hogy az örök élet ígérete kicsit zavart, mert bármilyen szépen is hangzik,unalmasnak tűnt. De akkor még nem értettem Istent. Most úgy élek, hogy számomra mindegy, van-e örök élet vagy nincs, mert a mennyország itt és most van. A szívemben.
"A kérdező kommentje:
Örülök, ha valaki úgy érzi eljött az Isten országa :)
Úgy látszik nem lát egyetlen bűnt és nyomorúságot sem..."
Ez nem egy egyedi vélemény, ez így van. Olvass utána...
Unalmasnak fogod találni? Nos a helyzet az hogy nem lesz unalmas mert a Teremtő mindig gondoskodik azokról akik hozzá tartoznak. S itt nem csak a fizikai dolgokról beszélek hanem a szellemiekről is.
Prédikátor 9:5-6 "...a halottak semmit sem tudnak.."
"Szeretetük ,gyülöletük és féltékenységük is elveszett már..."
Az a vicc az egészben hogy a halál után semmi nincs. Ezt maga a biblia írja.
Isten országában nem egy 10 hónapos csecsemő értelmi szintjén lesznek az emberek. Hiszen Ádámot maga a teremtő tanította. Sőt Ádám adott nevet az állatoknak s ő tökéletes volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!