Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Most, böjtkor a szex is tiltott?

Most, böjtkor a szex is tiltott?

Figyelt kérdés
Nem lehet bulizni, nem lehet zenét hallgatni, nem lehet jóllakni... Na és a szex?
2011. márc. 25. 13:12
 1/8 anonim ***** válasza:
1Kor 7:5 Ne fosszátok meg egymást, hanemha egyenlő akaratból bizonyos ideig, hogy ráérjetek a böjtölésre és az imádkozásra, azután ismét együvé térjetek, hogy a Sátán meg ne kísértsen titeket, mivelhogy magatokat meg nem tartóztathatjátok.
2011. márc. 25. 13:22
 2/8 A kérdező kommentje:
Nem vagyok túl vallásos, szóval akkor tiltott?
2011. márc. 25. 13:27
 3/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Ugye, ismered azt a parancsolatot, hogy ne paráználkodj!? Nincs olyan kitétel, hogy csak böjt idején ne.

manju

2011. márc. 25. 13:29
 4/8 A kérdező kommentje:
Igen, ismerem, de most a böjt idejére értem, és pl házasságban, nem össze-vissza. És nem magam miatt kérdezem, csak kíváncsíságból.
2011. márc. 25. 13:38
 5/8 anonim ***** válasza:
A legtöbb böjti napon jóllakni lehet, csak hamvazószerdán meg nagypénteken van a három étkezéses szabály, a többi nap a hústól kell tartózkodni, de ha diétázol, akkor az is megengedett. Bulizni, hangosan mulatni sem szabad, de már nem tilos a házasságban a szex.
2011. márc. 25. 13:54
 6/8 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, de látszik, hogy nem vagy túl vallásos! :) Bár nem vagyok katolikus, így nem tartom a nagyböjtöt, úgy tudom, cak nagypénteken meg hamvazószerdán tilos jóllakni meg bulizni, illetve aki komolyabban veszi, kiterjesztheti a böjti időszak összes péntekére.

Az első válaszoló által idézett igehelyet úgy kell érteni, hogy a házaspár megbeszélheti, hogy most böjtölnek, tehát nem esznek (vagy mérséklik - ahogy nekik jobb), nem buliznak, sokat imádkoznak, és nem élnek házaséletet, de ezt csak rövid időre szabad, és kizárólag akkor, ha mindketten benne vannak! A hosszú ideig tartó szexmegvonás ugyanis szükségszerűen félrelépéshez vezet, erre már Pál is rájött 2000 éve, pedig ő nem is volt házas.

S

2011. márc. 25. 14:47
 7/8 anonim ***** válasza:
Én nem olvastam a böjt kötelező voltáról semmit a Bibliában. Mit sem ér a böjt, ha muszájból teszik. Ha a házastársakról beszélünk, és ők ezt is felajánlják, akkor az az ő döntésük, és nem pedig tiltott.
2011. márc. 25. 14:54
 8/8 anonim ***** válasza:
utolsó: tulajdonképpen igazad van.
2011. márc. 25. 21:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!