Hányszor lehet hamvazkodni?
én valamelyik évben kétszer hamvazkodtam. Sőt volt olyan év, hogy kétszer voltam Balázs-áldáson. De egyszer szokás, a vasárnap osztott szentelményeknél bizonyos papok be szokták mondani, hogy "aki szerdán nem hamvazkodott, az jöjjön most". Az "ereje" nem lesz nagyobb, ha duplán csinálod, de bajod sem lesz tőle. :)
Viszont az Egyház javaslata szerint egyszer menj.
Ha nagyon szeretnél újra, akkor adj hálát, mialatt a többiek mennek, hogy neked is megadatott a bűnbánat lehetősége, kegyelme, és hogy Te már szerda óta hamuval élsz. :)
Ha meg nem tudtál rendesen figyelni, azért mennél újra? Akkor is ugyanezt javaslom.
Ha meg mondjuk kicsi a plébániád, és ugyanott mennél újra, a pap is csodálkozna. :)
De ha mondjuk azért mennél újra, mert akkor egyedül voltál, most meg mondjuk a családoddal mennél, és kidomborodna a közösségi jelleg... Nosza, menj.
Elég kimerítő voltam? :)
Isten áldjon, szép vasárnapot!
Köszönöm a válaszod!
Igazság szerint szerdán már voltam hamvazkodni,és szombaton a gyermekeimet is kikísértem (6 évesek) és (bár ismer a pap)
kaptam még egy keresztet a homlokomra..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!