Az Ateisták elkárhoznak?
Isten nem pusztít el senkit. Szabad akaratot adott minden embernek. Aki nem akar Benne hinni, halála után sem fogja arra kényszeríteni, hogy Vele legyen.
Illetve az is egy kárhozat-elmélet, hogy aki nem akart életében Istennel lenni, annak halála után az a szívás, hogy (mivel létezik), találkoznak, és az illető - mivel sosem bírta Istent - ezért nem lesz éppen álmai társasága...
Ha Te magad vagy ateista, akkor meg nem stimmel a kérdés. :) Az ateista szerint nincs Isten, tehát nem tud senkit ítélni, szeretni, megszólítani stb...
Nos? :)
A Jó hír:
Márk 16:15 És monda nekik: Elmenvén e széles világra, hirdessétek az evangéliumot minden teremtésnek.
Márk 16:16 Aki hiszen és megkeresztelkedik, üdvözül...
A rossz:
; aki pedig nem hiszen, elkárhozik.
22:14 vagyok.
Bocs, kicsit béna lett az egyik mondat. Szóval az illetőnek nem lesz halála után Isten a legkívánatosabb társaság.
Dehát ez van. :)
Istenben lehet hinni vagy nem hinni, de ténynek kell lennie: létezik / nem létezik.
Én úgy vagyok vele, hogy ha úgy élek, mintha nem létezne, és halálom után kiderül, hogy létezik, hatalmasat szívtam.
Ha viszont úgy élek, mintha létezne, és boldog vagyok ebben - lehet, hogy sokan flúgosnak néznek - és meghalok, és mondjuk kiderül, hogy nincs, ergo a semmibe veszek... Akkor meg nincs semmi. Tökmindegy. :) Inkább ez, mint a másik verzió.
Persze az jár a legjobban, aki nem hisz, ha Isten nincs,
de még jobban, aki hisz, és Isten van. :)
Az enyém a biztonsági megoldás, és különben hiszem, hogy van. Majd kiderül. Az biztos, hogy boldog vagyok ezzel, és így jó nekem. :)
Sok vallás hirdeti azt, hogy aki nem követi az istenüket az elkárhozik.
Tehát a saját vallásod szerint mennybe jutsz a többi szerint elkárhozol.
Az ateisták vannak a legsz@rabb helyzetben. Ők mindenféleképpen elkárhoznak.
és akkor arról még nem is beszéltünk, h hit és vallás két különböző dolog...
én nem tartozom egy valláshoz sem, de hiszek. akkor velem vajon mi lesz?
Szerintem az számít, hogyan élünk és cselekszünk. Lényegtelen, hogy hiszünk-e vagy sem. Csak az számít, hogy a lehető legjobbak legyünk. Szerintem így van értelme.
Ha az Isten nem így gondolja, akkor nem is szeretnék mellé kerülni.
Ne azért legyen jó az ember, mert fél attól, ha meghal akkor dádá lesz. Bár, sok embert ez tart vissza a rossztól, szóval nem butaság ez az egész mese (szigorúan csak az én szótáramban... a Bibliát is egy jó tanítómeséket tartalmazó könyvnek tekintek).
Nem hiszek ebben az egészben, de nem tartom kizártnak, hogy ahalál után van valami. Lehet, hogy csak a nagy semmi, majd meglátjuk.
"de még jobban, aki hisz, és Isten van. :)
Az enyém a biztonsági megoldás, és különben hiszem, hogy van. Majd kiderül. Az biztos, hogy boldog vagyok ezzel, és így jó nekem. :)"
Még ha létezik is, mi a "garancia" arra, hogy azaz isten fog várni rád, amiben te hiszel? :)
És egy isten létezésével miért jár feltétlenül együtt az emberi logika, az emberi erkölcs, a halál utáni lét és a bíráskodás? Egy mindenható entitás valószínűleg független ezektől a dolgoktól, képes nélkülük is "élni".
Legalább jó lesz a társaság a pokolban :) Majd félrehúzódunk a gyilkosoktól. Már ha lesznek ott, hiszen a paptól lehet feloldozást kapni, ugyebár, utána egy ideig tisztítótűz, és vár a mennyország.
Mi, ateisták meg majd égünk a pokolban. Remélem, azért majd a tízperces szünetben jól el lehet dumálni a többiekkel :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!