Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Minden vasárnap gyónnom kell?

Minden vasárnap gyónnom kell?

Figyelt kérdés

Ha meggyónom pl az önkielégítést, de utána ismét megteszem, akkor elvileg nem áldozhatok, tehát újra gyónnom kell? De ez azt jelentené hogy minden héten gyónnom kell járni. Aki érti ezt,válaszolna?

És légyszí ne gúnyoljatok. Köszi

2011. márc. 3. 22:50
 1/6 anonim ***** válasza:
37%
Szard le, éld az életed, legyél vidám ne agyalj ilyeneken!
2011. márc. 3. 22:52
 2/6 anonim ***** válasza:

hát figy egy gyónás 5 perc, a templomban 1 pap gyóntat, tegyük fel, hogy a mise első 30 percében, azaz 6 emberre jut idő, gondold el mi lenne ha mindenki minden héten gyónna..

önkielégítéssel nem ártasz senkinek, életkorod velejárója, (hidd el 60 évesen már nem lesz ez a gondod... )

Szerintem akkor lenne érdemes gyónnod (ha már hiszel az ilyesmiben), hogyha valami komolyabbat is elkövetsz, pl megütsz, nagyon megbántasz vkit..

pl ha beszólsz vkinek aztán 5 perc mulva bocsi újra haverok vagyunk akkor már nem kell stresszelned a dolgon el van intézve...

Különben azért is furcsa az önkielégítés rendszeres meggyónása, mert ugye amit meggyónsz arra fogadalmat teszel, hogy igyekszel elkerülni, hát ez életkorod miatt nem nagyon megoldható, de mint mondtam nem ártasz senkinek

2011. márc. 3. 23:01
 3/6 anonim ***** válasza:

Katolikus hittanár vagyok.

Gyónnod halálos bűn esetén kell. Akkor minden egyes áldozás előtt. Nagyon nagy felelősség azt mondani, hogy az önkielégítés halálos bűn lenne, mivel valóban az életkorod velejárója, hogy a tested máshogy működik, mint korábban.

Ha nem direkt keresed az alkalmakat a masztihoz, ha rendszeresen imádkozol a tisztaság kegyelméért, de mégis "összejön" egy-egy önkielégítés, elég a bűnbánat, mehetsz áldozni. A legközelebbi gyónásodkor pedig meggyónod. (és nem minden héten)

Ne csavarodj ebbe bele! Nem azt mondom, hogy nyugodtan csináld, de ne marcangold magad emiatt.

Gyónásaidnak se ez legyen a központi része. Próbálj egy kicsit felszabadulni.

2011. márc. 3. 23:50
 4/6 anonim ***** válasza:
0%
Amúgy szegény pap már sztem előre fantáziálhat rajta hogy hogyan masztizhattál a héten :D
2011. márc. 4. 10:44
 5/6 anonim ***** válasza:
0%

A Bibliában nem szerepel az a szó, hogy gyónás. Az újszövetség nem ismeri el az elkülönített papi intézményt sem, mivel minden hívőt papnak mond (1Pét 2:9).

A bűnöket a hívők egymásnak kell, hogy megvallják (1Ján 1:9).

Ha így kihozod a világosságra a bűnödet, Sátán nem tud tovább dolgozni, mert ő a sötétség ura.

A legtöbb egyházban azonban nincs meg az a testvériség és nyitott légkör, hogy ezt megtehetnéd.

2011. márc. 5. 20:17
 6/6 anonim válasza:
én is katolikus vagyok és én általában 2 havonta gyónok, szerintem ha nem követsz el halálos bűnt nem is kell többször... ha jobban érdekel kérdezz meg egy papot szerintem szívesen beszélgetnek :)
2014. dec. 11. 20:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!