Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hol talalhatok a Bibliaban...

Hol talalhatok a Bibliaban olyan irast ahol a kisertesrol van szo?

Figyelt kérdés
illetve hogy a megprobaltatasok es a kisertesekkel Istennek celja van velunk, vagy barmilyen a kisertesrol, megprobaltatasrol szolo reszek a Bibliabol
2011. febr. 26. 19:37
 1/6 yuda ***** válasza:

El kell keserítselek, de Isten senkit nem kisért, hanem ha saját magadból kiinduló kisértésekben kitartasz Isten mellett, akkor üdvösséget kapsz és boldognak nevez a biblia, de ismétlem, nem helyesen gondolkodsz, ha a kisértést Istenre fogod :)

- ime az igerész:Jakab. 1.

Boldog ember az, a ki a kísértésben kitart; mert minekutána megpróbáltatott, elveszi az életnek koronáját, a mit az Úr ígért az őt szeretőknek.

Senki se mondja, mikor kísértetik: Az Istentől kísértetem: mert az Isten gonoszsággal nem kísérthető, ő maga pedig senkit sem kísért.

Hanem mindenki kísértetik, a mikor vonja és édesgeti a tulajdon kívánsága.

Azután a kívánság megfoganván, bűnt szűl; a bűn pedig teljességre jutván halált nemz.

Ne tévelyegjetek szeretett atyámfiai!

2011. febr. 26. 19:58
 2/6 A kérdező kommentje:
koszonom a valaszt.....en is ra jottem h az Ur persze h nem kisert.....hanem az en buta eszem kiserti meg a lelkemet....es tudom h az Ur mindvegig mellettem lesz es ki fogok tartani a kisetesekben is ....kosoznom a bibliai reszt
2011. febr. 26. 20:07
 3/6 A kérdező kommentje:
bocsanat, h a kerdes utan rosszul fejeztem ki magam a kiertessel kapcsolatban
2011. febr. 26. 20:10
 4/6 anonim ***** válasza:

Jak 1:2 Teljes örömnek tartsátok, atyámfiai, mikor különféle kísértésekbe estek,

Jak 1:3 Tudván, hogy a ti hiteteknek megpróbáltatása kitartást szerez.

Jak 1:4 A kitartásban pedig tökéletes cselekedet legyen, hogy tökéletesek és épek legyetek minden fogyatkozás nélkül.

2011. febr. 26. 20:33
 5/6 anonim ***** válasza:

Szia!

A legismertebb ilyen történet Jób története, melyet Jób könyvében olvashatsz el az Ószövetségben.

Mózes első könyve 22. fejezetében olvashatunk Ábrahám megkisértéséről. Aztán ajánlom figyelmedbe az V.Móz. 4:34, Bír. 2:22, és a 26. zsoltárt.

Üdv. Péter

2011. febr. 26. 23:56
 6/6 zolka50 ***** válasza:

[link]

Mindenkinek ajánlom ezt az oldalt, nagy segítség a Bibliában való kereséshez.

Itt például az összes részletet megtalálod, ahol a kísértés szó előfordul. Ha a "Leia o capitulo" (kék színű) rákattintasz, az egész fejezetet olvashatod. Például Jézus megkísértéséről Lukács evangéliumában.

2011. febr. 27. 00:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!