Van olyan lény, akit mindenhatónak neveznek?
Ha egy egyszerű házhoz is kell tervező és kivitelező, akkor az összehasonlíthatatlanul bonyolultabb "házunkhoz", a földhöz, sőt az ettől is felfoghatatlanul bonyolultabb kozmoszhoz (mely nem káosz) nem kell?
Ezért, ha bármilyen csili-vili és drága luxus kéglit is építesz magadnak, az messze eltörpül nagyszerűségben az említett dolgoktól!
kedves kérdező. :)
Nagyon jó a felvetésed, de ha folytatod sort, akkor meglepő dolgot kapsz. :)
ugye említed, hogy a házatokat ti építettétek, ugye a testetekkel, téged anyukád szült apukád hozzájárulásával, viszont a szüleidnek honnan van a teste? persze az ő szüleinek köszönhetően...de ha ezt a sort folytatjuk a legelejéig, akkor azt vesszük észre, hogy minden, ami van fizikailag, vagyis amit mi eddig megismerhettünk abból, annak a bizonyos "anyagnak" köszönhető, ami hordoz bizonyos törvényeket. A fő kérdés az, hogy ezt - mivel ez nem egy teljes egész valami, hiszen folyamatos változásban van(univerzumra értem, mert most az egészet tekintjük) - mégis micsoda hozza világra? micsoda formázza folyton folyvást? ha mélyen belegondolsz, akkor Isten létére egyetlen bizonyíték van...mégpedig az, hogy van valami egyáltalán.
Arra is megvan a mód, hogy Istennel beszélhess "személyesen"...de előbb nem árt belátni, hogy van Isten, s tisztázni mi is Ő valójában. Azt ugye korábban leírtam, hogy van egy hatodik érzéked, ami az elme, s tulajdonképpen saját elméddel vagy képes felvenni vele a kapcsolatot. Ha jól értelmezted az előző válaszomat, akkor kiderítheted, hogy nem az öt érzékeddel tudod megfogni Istent...Isten tehát úgy "kaphatod el", hogy megállítod tudatosan az érzékelést, hogy az Istent tapasztalhasd meg. Nehéz feladat, de gyakorlat teszi a mestert. :)
Egyébként ha van valami kérdésed, akkor felteszed magadban, őszintén várva a választ rá, elereszted a gondolataidat, és az Isten halk, világos és biztos hangon súgja meg neked a választ. :)
üdv és sok sikert
26/F
LastOne.Left
Teljesen jók a kérdéseid,és nagyon jó hogy érdekel mert ez már egy lépés előre,Őfelé.
Tudd hogy nem a hited teremti Istent hanem a hit Őbelőle van.De persze jogos h miért higgy abban amit nem látsz.
Ezért tedd össze szépen a két kezed és igaz ,tiszta kíváncsisággal érdeklődj a szíveden keresztül s kérd hogy tárja föl magát előtted de nem ám úgy hogy "add Uram de azonnal" hanem szépen fokozatosan napról napra és majd akkor meglátod a változást ami nem kézzelfogható és megmagyarázható lesz csak Te fogod tudni ott legbelül....
Szerintem mindenkinek más a mindenható fogalma, nekem saját nézőpontom van ezzel kapcsolatban, bár keresztény közösséghez tartozom, de nem kedvelem ezt az emberek által kialakított dogmatikus rendszert.
Számomra a mindenható ott rejlik a világ minden apró szépségében, az emberi jóságban és gonoszságban is.
Én úgy vagyok vele, hogy egy kis pont vagyunk az univerzumban, az ember mégis a világ közepének tartja magát hiába élünk már a 21. században. Alapjában véve még mindig ösztönlények vagyunk és el sem tudjuk képzelni magát a mindenhatót.
Úgy tudnám a leginkább megfogalmazni mint ahogy egy hangya viszonyul a földi élethez. Így viszonyul az ember az univerzumhoz és a mindenhatóhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!