Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Fel lehet venni a zsidó vallást?

Fel lehet venni a zsidó vallást?

Figyelt kérdés

Úgy értem, hogy ha valakinek nincsenek zsidó felmenői (legalább is nem tud róluk). És ha igen, akkor az ilyen embert elfogadja teljes jogú tagjának a zsidó közösség? Mármint ugyanolyan zsidónak tekintik e mint magukat.

ELSŐSORBAN ZSIDÓKTÓL VÁROK VÁLASZT

2011. febr. 24. 11:24
 1/6 anonim ***** válasza:
Én nem vagyok zsidó, de tudtommal fel lehet, el kell járni hitoktatásra, rabbihoz, stb. Bár sok zsidó háklis arra, hogy származási alapon határozzák meg magukat, szerintem senki sem tiltja azt, hogy felvedd a vallást, ahogyan másik vallásoknál sem. Ha fiú vagy, ez összesen egy apró nyisszantásnyi kellemetlenséggel jár. ;-))
2011. febr. 24. 11:58
 2/6 A kérdező kommentje:

Isten ments, hogy zsidó legyek XD

Nem vagyok vallásos, csak tanulmányozni szeretném a dolgot, és mindenhol ellentmondó szövegekre találok. Gondoltam itt tud valaki hasznos és pontos választ adni.

2011. febr. 24. 12:10
 3/6 anonim ***** válasza:
Én sem vagyok zsidó. de szerintem is semmi gond nélkül fel lehet venni bármilyen vallást... A vallások a hívőkből élnek csak jobb ha több van!
2011. febr. 24. 12:18
 4/6 anonim ***** válasza:
82%

A zsidó vallást fel lehet venni, de általában elég nehéz. Sokan azután térnek be, akik kiderítették mondjuk a nagyanyjukról, hogy zsidó volt, ezért visszatérnek a gyökerekhez. Vannak, akik azért térnek be, hogy zsidó esküvőjük legyen, és nem igazán akarják a törvényeket betartani.

Bárki bármit mond, a zsidók sokkal megosztottabbak, minta magyarok. Sok különböző csoport, klikk van, ahova kívülről nem lehet bekerülni; rokonsági, felekezeti alapon állnak össze.

A Talmud nem szentírás, és a legtöbb zsidó nem is látta soha az egészet, csak egyes kivonatokat belőle, amikben zsidó bölcselkedők, rabbik fejtik ki gondolataikat.

2011. febr. 24. 15:49
 5/6 anonim ***** válasza:

A zsidóság törvénykönyve több, mint hatszáz szabályt tartalmaz. Itt egy törvénykönyv gyerekeknek:

[link]

2011. febr. 24. 15:53
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Hogy egy zsidó is válaszoljon.

be lehet térni, de macerás. Rabbihoz kell járni oktatásra, neki kötelező elbeszélgetni veled, hogy miért akarsz betérni, megvizsgálni, mennyire komolyak a szándékaid, elbeszélgetni veled, hogy mivel is jár ez, és kötelező megpróbálnia lebeszélni róla. Elég sokáig is eltarthat.

A közösség a betértet befogadja.

2011. febr. 25. 15:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!