Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Istennek mi haszna van abban,...

Istennek mi haszna van abban, hogy annyi embert kínoz? Jó az neki? Vagy onnan fentről úgy játszadozik velünk, hogy kísértésnek tesz ki minket és Luciferrel fogad, hogy melyik útra fogunk térni?

Figyelt kérdés
2011. febr. 23. 10:10
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
0%

155. És bizony próbára teszünk benneteket valamennyi félelemmel, éhséggel, a vagyonotok, életetek és gyümölcseitek fogyatkozásával,de monjd jó hírt a türelmeseknek. (Ezek a próbatételek azért vannak,hogy a Mindenható İsten kiválassza azokat,akik állhatatosak és szilárdak a vallásukban. Bármit is veszítenek el a próbatételekben az evilági életben, ha türelmesek maradnak sokszorosan megkapják a jutalmukat a Túlvilágon. Mohammed Próféta (s.a.w) azt mondta: egy hívőt soha nem ér fájdalom, nehézség, betegség vagy akárcsak aggodalom semmi másért,mint hogy bűneiért vezekelhessen.)

156. Akik ha szerentcsétlenség sújtja őket azt mondják,: "Bizony Allahé vagyunk, és Hozzá térünk vissza. (Vagyis Allah szolgái és tulajdonai vagyunk és Ő azt tesz velünk, amit akar és azzal tesz próbára minket amivel akar. A Túlvilágon Hozzá fogunk visszatérni,és tőle kapjuk meg a próbatételeket és a türelem jutalmát.)

157. "Ők azok, akiken áldás van Uruktól, és kegyelem, és Ők a vezetettek.

Koran Bakara(a Tehén) Szúra 155-157 (Magyarázattal)

A Sátánnal való küzdelem során az emberek hite egyre szilárdabbá és mélyebbé válik. A Sátán mindig Isten akaratának ellentétes üzenetet sugall az emberek számára. Ha az ember nem hallgat a Sátánra, és követi Isten akaratát az emberek hite nő. Azzal, hogy Isten a Sátánt vizsgaként az emberekhez küldi, Isten különbséget tesz az emberek között akik megtartják az akaratét, és azok között, akik nem képesek erre. Így ezen a vizsgákkal teli világban az emberek, akik jó lelkűek megmutathatják a hitüket. A Sátán sosem erősebb, mint a hit amit Isten ad az embereknek. Ha az emberek megkérdeznék:

Miért szükségesek ezek a vizsgák, az emberi élet, ha Isten úgyis mindent tud?? Isten nem azért állít elénk vizsgákat, mert nem tudja, hogy mi fog történni, neki nincs szüksége tanulásra, hogy tudjon valamit. Az eredmény megmutatására állít vizsgákat számunkra! Például egy tanár már tudja nagyjából hogy egy tanuló hány pontot ér majd el egy vizsgán. De hiába tudja már a vizsga előtt pontosan, ki hány pontot kapna, a vizsgát azért meg kell tartani! Mert csak a vizsgák tudatosítják a tanulókban, hogy valóban hány pont elérésére képesek!

Ekkor felmerülhet a kérdés, akkor a Sátán "hasznos" ? Hiszen segít a hit elmélyítésében... A válasz erre az, hogy a cselekedetek mögött mindíg az azt kiváltó célt kell vizsgálnunk! A Sátán célja nem az, hogy közelebb vigye az embereket Istenhez, hanem az, hogy elforduljanak Istentől! Az embereket bűnbe viszi saját akaratával...

Amit Isten teremtett, azt vissza is veheti, amikor akarja... Ha valaki kölcsön ad egy radírt nekem, és egyszer visszaveszi azt, nem kell magyarázkodnia miért is vette vissza! Hiszen az a radír sohasem volt az enyém. Isten kölcsön adja nekünk a testünket, amit használunk, de vissza is veheti tőlünk anélkül, hogy megmagyarázná... És ahogy az,aki a radírt nekem ideadta számon kérné, ha a radírját tönkretennénk, így Isten is számon kéri mit tettél azzal a testtel,amit tőle KÖLCSÖNBE kaptál! Az igazi "élet" csak a Túlvilágon kezdődik! Ott élünk majd örökké. Ez a 80év amit itt töltessz SEMMIT sem jelent, egy átutazás csupán... Az a gond, hogy sokan csak erre az életre koncentrálnak, pedig ez az élet csak arra szolgál, hogy kiérdemeld az örökké tartó békességet! És aki ezen a világon türlemesen viseli az elé állított nehézségeket, az kiérdemli azt!

AEO Fatma

2011. febr. 23. 16:26
 22/33 anonim ***** válasza:
2011. febr. 24. 16:32
 23/33 anonim ***** válasza:

Az előbbi linken elindulva el lehet jutni a katolikus hitvédelem oldalára... cuki. Csak pár gyöngyszem:

"Az a hitetlen, aki felteszi ezeket a kérdéseket, rendszerint neheztelést érez Isten miatt és fellázad ellene, nem mintha a létezésére nem találna bizonyítékokat. C. S. Lewis visszaemlékezett arra, hogy ateistaként ő sem hitte, hogy Isten létezik. De ugyanakkor dühös is volt rá, hogy nem létezik. És azért is dühös volt rá, hogy megteremtette a világot."

Nem tudom a C.S.Lewis logikai bukfencei és érzelmi zavartsága mitől bizonyít bármit is... Ezenkívül milyen bizonyítékot is kellene találnia a nem hívőnek istenre illetve a másban hívőnek PONT az övékre? Ez teljesen logikátlan. :P

"Amikor egy ilyen emberrel beszélgetünk, akkor nem szabad elfelejteni, hogy sokkal inkább beszélgetünk egy elválttal, mint egy szkeptikus szcientistával. A hitetlenség oka sokkal inkább a hűtlenség, semmint egy alkalmatlan hipotézis. A hitetlenek problémája nem csak a lanyha gondolkodás, hanem a kemény szív is."

EZT mindenki tartsa észben amikor ilyen emberekkel beszél. Tehát mert logikus(!) kérdést mersz feltenni szívtelen vagy és amúgyis BUTA... most azt hiszem megsértődnék ha nem lenne túl nevetséges. :D

"Csakhogy a rossz nem egy dolog, hanem egy helytelen választás, vagy a helytelen választással előidézett veszély."

Tehát takarózzunk a szabad akarattal megint akárhányszor is mutattak rá a kérdezők, hogy létezik azzal megmagyarázhatatlan ROSSZ is. :P Ja igen... ezután nem hoz fel új érvet a cikk csak ezt ismételgeti a végtelenségig. Attól hogy sokszor elmondod NEM lesz igazabb idióta! ;)

"Még a fennmaradó fizikai rosszak sem sajognának és keserítenének minket többé. A szentek elviselik, sőt magukhoz ölelik a szenvedést és a halált, úgy, ahogy a szerelmesek ölelik magukhoz a hősies küzdelmeket. De a bűnt nem ölelik magukhoz."

Szóval ne csak hogy ne kérdőjelezzük meg az értelmetlen szenvedést/rosszat: ÖRÜLJÜNK NEKI! Cooooool :D S/M valaki? ;)

Engem NEM győzött meg. Van akit igen?

2011. febr. 24. 18:07
 24/33 anonim ***** válasza:

Hehe, nem kicsit félreértetted, egyébként a linken a többit se ártana elolvasnod. Mármint a válaszokat a kérdésdobozban :-)

Ami pedig C.S. Lewist illeti elég műveletlen vagy, ha nem tudod ki az. Ha talán ez alapján ismerős: ő írta pl. a Narnia krónikáit.

2011. febr. 24. 18:16
 25/33 anonim ***** válasza:

Nagy levegő:

TUDOM hogy ki C. S. Lewis sose állítottam hogy nem. SŐT nem is keveset olvastam is tőle. Kemény igyekezettel kizárva a fejemből az idióta keresztény allegóriáit. Illetve volt "szerencsém" egy keresztény hitterjesztő könyvéhez is (a címe már nem ugrik be) aminek a végső következtetése az volt (NEM VICC): HISZEK MERT AZ JÓ ÉRZÉS, ÉS NEM GONDOLOK BELE A TÉNYEKBE MERT AZOK CSAK ÖSSZEZAVARNÁNAK! :P YouFailLogicForever :P

Csak azt nem értettem miért kell egy fantasy író véleményét és érzelmi / logikai problémáit másokra kivetíteni, tekintve hogy legjobb esetben is csak egy valaki szmélyes élménye tehát bizonyító ereje NINCS. :P

A teljes (hosszú és unalmas sok önismétléssel) témát tényleg nem olvastam végig. De átfutottam (lehet kihagytam valamit). Nem találtam benne semmi érdekeset. :/

2011. febr. 24. 18:28
 26/33 anonim ***** válasza:
HEHE, C.S. Lewis talán tényleg nem a legjobb keresztény hitvédő, de van akinek ez a része jön be. Nekem meg az ilyesmi: [link]
2011. febr. 24. 18:38
 27/33 anonim ***** válasza:

Érdekes... Már az előszó épít egy rakat bizonyít(hat)atlan feltételezésre (mivel az író hiszi). Pl. Jézus(?) Krisztus létezését és a róla tanított dogma igazságára. A sátán létére. Már itt kiköti hogy aki nem ért egyet vele az minimum totál el van tévedve ha nem direkt hazudik. stb. Ha azt látnám, hogy értené hogy ez az Ő HITE talán értelme lenne végigolvasni. De így milyen közös alapom lehet ezzel az emberrel?

OK. Talán az irodalomjegyzék érdekes lehet ha kedvem lesz nehéz irodalomal agysejtet ölni.

Mielőtt bárki félreérti ÉN is játszom a hitlottón csak eléggé fura számokkal. (HÉ! Amikor (ok. logikusan: HA) nyerek az enyém a (közel) teljes nyeremény!!! ;) ) Pl. nem hiszem hogy az univerzum legfőbb istenét érdekli az emberiség. Nem is várom el tőle én sem törődöm a bőröm felszínén élő több milliárd baktériummal pedig min. ISTEN vagyok nekik (De nem vagyok se aktív se jó de létezem és elég hatalmas vagyok hozzájuk képest... igen a 4 jelzős kommentelő is én voltam). ;)

2011. febr. 24. 18:58
 28/33 anonim ***** válasza:
50%

Sajnos sokan nincsenek tisztában azzal,hogy mi okozza ezt a sok szenvedést a világban!

Az Istennek ehhez semmi köze!!

Ami velünk történik azért a sátán (ha úgy tetszik ördög) a felelős.

Igenis ennek a gyökere még az éden kertre nyúlik vissza,amikor sátán rávette Évát,hogy egyen a tiltott gyümölcsből,és adott Ádámnak is belőle.

Mivel tökéletesnek lettek teremtve így elveszítették a tökéletességüket is evvel az engedetlenséggel.Évát becsapta a kígyó,de Ádámnak lett volna választása,hogy Évát választja-e,vagy kitart az Isten mellett,és engedelmeskedik annak a parancsnak amit Isten adott nekik a tiltott fáról.

De ő inkább Évát választotta és nem azt aki megteremtette.Itt nem arról volt szó,hogy ha esznek a fáról megtudják különböztetni a jót a rossztól,hanem az volt a fontos,hogy tudnak-e engedelmeskedni az Istennek.

Ekkor vette el tőlük Isten az örök életet,így ettől a pillanattól kezdve kezdtek el öregedni ,és nem voltak védva a betegségekkel szemben sem.

Az,hogy beteg gyerekek vannak sajnos ,az is ennek a dolognak a következménye,mivel az ember saját magának teszi tönkre és,szennyezi el a földet.Tehát saját magunknak köszönhetjök a fejlődési rendellenességeket...és még sorolhatnám.

Ahhoz,hogy valaki megtudja ítélni azt,hogy miért történt Egyiptomban ami történt,sokkal több ismerettel kell rendelkeznie a Bibliából,és magáról Istenről.Nem beszélve arról,hogy az Isten a saját népét a" VÁLASZTOTT NÉPÉT,"(amelyik sajnos nem tartott ki később mellette)mentette meg avval,hogy megmutatta az Egyiptomi fáraónak,hogy tőle nagyobb hatalom nincs.

Aki nem képes ,és nem hajlandó ezeket elfogadni,annak ajánlanám,hogy naponta legalább csak öt percet üjlön le és olvasson el a Bibliából egy pár idézetet és gondolkodjon el is azon amit olvasott!!

Az a sok háború,ami van a világon ,na annak meg aztán tényleg semmi köze az Istenhez,az mind a sok kapzsi,hazug,hataloméhes politikusnak,és papnak a műve!!!!!!Csak ennyit szerettem volna leírni.

2011. márc. 1. 15:22
 29/33 anonim ***** válasza:

"Igenis ennek a gyökere még az éden kertre nyúlik vissza,amikor sátán rávette Évát,hogy egyen a tiltott gyümölcsből,és adott Ádámnak is belőle."

Az előbb még a Sátán hibája volt mostmár az első emberpáré... nem döntenéd el végre?

"...az volt a fontos,hogy tudnak-e engedelmeskedni az Istennek."

Miféle HÜLYE isten, már bocsánat, teremt szabad akaratú lényeket, ha aztán vak engedelmességet vár el tőlük? Csak idő kérdése volt. :/

"Ekkor vette el tőlük Isten az örök életet,így ettől a pillanattól kezdve kezdtek el öregedni ,és nem voltak védva a betegségekkel szemben sem."

Mondok neked egy újdonságot. A bibliai történetben SEHOL sem szerepel, hogy Ádám és Éva hallhatatlanok lettek volna (csak a későbbi értelmezéseken, könyvekben). Amúgy akkor ezt magyarázd meg nekem:

És monda az Úr Isten: Ímé az ember olyanná lett, mint mi közűlünk egy, jót és gonoszt tudván. Most tehát, hogy ki ne nyújtsa kezét, hogy szakaszszon az élet fájáról is, hogy egyék, s örökké éljen:

Kiküldé őt az Úr Isten az Éden kertjéből, hogy mívelje a földet, a melyből vétetett vala. - Mózes I 22-23

Mivel ez nekem feketén-fehéren azt jelenti hogy a Bibliai isten(ek?) csak azért űzte(ék?) ki az első emberpárt a paradicsomból hogy NE legyenek halhatatlanná (ergó eddig sem voltak) ... valószínűleg mert ez volt az egyetlen dolog ami elválasztotta őket az istenségtől.

"Az,hogy beteg gyerekek vannak sajnos ,az is ennek a dolognak a következménye,mivel az ember saját magának teszi tönkre és,szennyezi el a földet.Tehát saját magunknak köszönhetjök a fejlődési rendellenességeket...és még sorolhatnám."

Betegségek a technikai civilizáció (tehát a környezetszenyezés) előtt is voltak... Gyenge... NAGYON gyenge... :P

"...Isten a saját népét a" VÁLASZTOTT NÉPÉT,"(amelyik sajnos nem tartott ki később mellette)mentette ..."

Igen. Mindig is mondtam hogy a Biblia sokkal értelmesebb ha egy (nem is kissé megalomán) kis törzsi istenke szent könyveként olvassuk. Aki ráadásul nem is a legkedvesebb... ami talán magyarázza miért próbált még a választott népe is szabadulni tőle minden adandó alkalommal. ;D

"Aki nem képes ,és nem hajlandó ezeket elfogadni,annak ajánlanám,hogy naponta legalább csak öt percet üjlön le és olvasson el a Bibliából egy pár idézetet és gondolkodjon el is azon amit olvasott!!"

Minek? A hívő keresztények tekintélyes része sem olvassa annyit. Akkor mi akinek még csak nem is a szent könyve miért tennénk? :P

2011. márc. 1. 15:48
 30/33 anonim ***** válasza:
ez olyan mint a sims...:)))
2011. márc. 6. 16:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!