Érdemes-e buddhista lenni?
Számomra az az ellentmondásos a buddhizmusban,hogy Buddha maga mondta azt,hogy "ne rendelj főt saját magad fölé",közben pedig előtte hajlonganak a szerzetesek....ez nekem magas.nem követném a buddhizmust,mint vallást,de semmilyet sem,(a keresztény épp elég volt)egyetértek Buddhával,nem kell,hogy más szabja meg,mit higgyjek,és gondoljak az életről.
hozzáteszem szoktam meditálni,és tetszenek bizonyos keleti felfogások,mert a békére,tudásra törekednek.tehát egy ilyen szinten érdekel a téma.
Szerintem érdemes. Sokkal értelmesebb, mint a kereszténység (egyházzal van a bajom). A Buddha követéséről annyit, hogy mindig vannak, akik félreértelmezik a tanokat és a valódi buddhistáknak nincs ezzel problémájuk.
A Buddha kijelentette, hogy a tanait nem szabad elfogadni, azokat meg kell kérdőjelezni. (Ezzel ösztönözve a hívőit a tudatos gondolkodásra, nem úgy mint egyes vallások... khm...)
Ezen felül nekem már az is szimpatikus, hogy az állatok nem rendeli az emberek alá, hanem egyenrangúnak tartja őket. Ráadásul még egyetlen buddhista szerzetest se láttam házalni...
A kérdező vagyok.
Absolute egyetértek az utolsókkal és nagyon köszi.
Úgy látom hasonlóan szemléljük a világot :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!