Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha nem vagyok mar szűz, akkor...

Ha nem vagyok mar szűz, akkor nem lehetek bérmálkozó?

Figyelt kérdés
Olvastam egy könyvbe,ha valaki halálos bűnt követ el és tud róla és bérmálkozik,akkor szentségtörést követ el.
2011. febr. 8. 19:45
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

"Bérmálkozni a kegyelem állapotában szabad, ezért a bérmálkozás előtt valamelyik napon gyónni és áldozni szoktunk." Forrás:adorans.hu/Bérmálkozás

Kérdező, csak te tudod a hátterét a dolognak, de feltételezem, hogy kapcsolatban vagy és rendszeresen élsz szexuális életet. A katolikus egyház szerint ez viszont a házasság előtt nem helyénvaló, ezért jó lenne, ha szentgyónásban tisztáznád a helyzetet.

"Minden katolikusnak komolyan kell vennie a házasságkötés előtti szexuális kapcsolat tilalmát.

Vannak azonban akik nem képesek ezt megtartani. A VI. parancs ebből a szempontból éppen olyan, mint a többi, meg kell tartani, de vannak, akik nem képesek erre.

Aki nem tudja megtartani ezt az előírást, az nincs teljes közösségben Istennel, nem járulhat szentáldozáshoz csak akkor, ha rendezi életállapotát."

Forrás: [link]

2011. febr. 9. 18:33
 12/12 anonim ***** válasza:
Bérmálás előtt mindenképpen kell gyónni. Meggyónod a paráználkodást is, és boldog, megbérmált ember leszel :-)
2011. febr. 14. 22:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!