Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Templomban szabad nevetni?

Templomban szabad nevetni?

Figyelt kérdés
Akik járnak, kérem mondják el tapasztalataikat.
2011. febr. 1. 21:04
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
48%

"Örüljetek az Úrban mindenkor; ismét mondom, örüljetek!" (Filippi 4:4)

"...ne bánkódjatok, mert az Úrnak öröme a ti erősségtek." (Nehémiás 8:10)

Hát, ha a templomban a Bibliát követnék, akkor állandóan az Úr öröme töltené be az emberek szivét, és akkor tele lenne a templom megkövült arcú emberek helyet nevető, kacagó, hahotázó emberekkel. Ugyanis Isten országa nem evés, ivás, hanem igazság, békesség és ÖRÖM a Szent Lélekben!

2011. febr. 1. 22:15
 12/21 anonim ***** válasza:
49%
Szerintem is sokkal jobb hely lehetne a templom, ha vidáman vennék a dolgokat. Egyszer elmentem egy misére talán húsvétkor, kinéztem egy srácot aki olyan bőszen imádkozott, hogy észre sem vett (már ettől kuncogtam), de amikor a pap ahhoz a részhez ért, hogy én vétkem, és verték az emberek a mellüket, akkor anyummal már folyt a könnyünk a nevetéstől. Nem vagyok vallásos, csak kedveskedni akartam nagyanyámnak azzal, hogy elmegyek.
2011. febr. 1. 22:56
 13/21 anonim ***** válasza:

Szerintem szabad, ha van rá egészséges indok.

Szerintem Isten szereti a vidámságot, de ettől függetlenül nem árt tudni minek hol és mikor van meg a helye.

2011. febr. 1. 23:17
 14/21 anonim ***** válasza:

hát ha rád jön, akkor nem tudsz mit tenni, de inkább úgy illendő, ha visszatartod.

az sztem megengedett, ha elmosolyodsz, de az olyan nevetés nem, h >> LOL

tehát hahahahahahaaaaaaaaaaa áahahahahaaaaaaaaa

...mert akkor sztem lehet, h kib@sznak xD

...mondjuk kiskoromban sokszor probléma volt, h mindig arra gondoltam, h a templomban nem szabad nevetni, és akkor már csak azért is rám jött, persze visszatartottam, de sokszor fulladozva, vörös fejjel ültem ott :D....most már érettebb vagyok ;)

2011. febr. 2. 01:43
 15/21 anonim ***** válasza:
Miért ne lehetne, ha van okunk rá?
2011. febr. 2. 11:12
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Van úgy, hogy a pap vagy lelkész egy-egy könnyed poént belesző a beszédbe (főleg az elején, olyan hangulatoldóként). Ilyenkor nem illetlen a nevetés :)

Meg ugye meg kell említeni a gospel-kórusokat, akiknek vidám hangvételűek a dalaik, amik nagyon oldott légkört tudnak teremteni.

2011. febr. 2. 13:34
 17/21 anonim ***** válasza:
77%

szabad nevetni persze,csak mondjuk nem miatyánk közben:)

nem azért mert hű de komolyan kell venni a misén levést,hanem mert nem illik beleröhögni,mint ahogy más helyen sem,pl.iskolában,vagy bármilyen oktatáson.

2011. febr. 2. 16:56
 18/21 anonim ***** válasza:
77%
nevetni szabad ..Rohogni nem illik
2011. febr. 3. 15:39
 19/21 Trabantosnéni válasza:
Én néha szoktam!
2011. febr. 8. 13:24
 20/21 anonim ***** válasza:

"Isten arra hívott, hogy boldogok legyünk, sőt, hogy daloljunk az örömtől." Assisi Szent Ferenc

A nevetésnek a templomban is éppúgy megvan a helye, mint bárhol az életben egyébként. Vannak helyzetek, amikben nem illik és vannak, amikben igen. A templomban is mondhat humorosat a pap, ilyenkor nem kell karót nyelve ülni, nyugodtan lehet nevetni. Ugyanakkor a hétköznapokban sem röhögöd végig a barátod mondanivalóját, amikor éppen valamiről komolyan beszél.

2012. jún. 23. 17:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!