Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tulajdonképpen mi a bizonyíték...

Tulajdonképpen mi a bizonyítéka annak hogy van Isten? (Itt a keresztény Istenre gondolok. )

Figyelt kérdés
2011. febr. 1. 19:08
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

Kedves előttem szóló, talán az ilyen megnyilvánulások miatt is néznek sokan a vallásokra ferde szemmel. Ha szeretet lenne a szívedben, nem ilyen hangnemben közölnéd az üzenetedet. Sőt, üzenetednek semmi értelme sincs, mivel ettől a megnyilvánulástól senki nem fog vágyat érezni arra hogy megismerje a muszlim vallást, ha meg nem is ez volt a célod, akkor ez csak egy értelmetlen megjegyzés volt.

Valóban nincs keresztény Isten, egyetlen Isten van, akit te Allahnak hívsz, mi meg Atyának.

Kérdező! Nincs bizonyíték, vagyis ahogy előttem írták, maga a létezés az. A Biblia Istene olyan, hogy az emberek nem szívesen találnák ki. Valójában az embereket akkoriban a világ eredete nem nagyon izgatta, mivel az általánsoan elfogadott elv az volt, hogy az univerzum örök. Időjárási elemekre sincs a Bibilában magyarázat, vagy esőváró ima meg ilyenek. Itt többről van szó.

2011. febr. 1. 20:50
 12/25 A kérdező kommentje:
Nagyon érdekes olvasgatni a gondolataitokat. Rendkívül érdekfeszítőnek találom az összes vallást, de talán ez a keresztény vallás áll hozzám a legközelebb hiszen az összes ismerősöm ebben hisz. (Vagy nem hisz.) Ezekre a bizonyítákokra azért tértem ki mert sok ideje foglalkoztat az, hogy a Bibilia min alapszik. Mindig arra a döntésre jutottam hogy ez csak egy mese arra hogy megmagyarázzanak dolgokat. A hitem addig terjed, hogy volt egy Jézus nevű ember (aki mellesleg nem is decemberben született hanem nyáron), és talán volt gyógyító ereje amivel elindította az akkori emberek fantáziáját. Aztán valaki megírta a Bibliát, ami szerintem csak mese habbal, és ez egy olyan sikeres kis mese lett, hogy mára már világméretű vallás. De tegyük fel én is írok egy könyvet, abból mért nem lehet Bibilia? És ha én egyszer csak azt mondom hogy láttam Istent, és Ő igazából egy néger nő? Az emberek nem hinnének nekem. Akkor hol a hit? Addig terjed hogy elmegyek templomba, imádkozok mint egy hülye, aztán velem törénik minden szar dolog ami csak létezik? Nekem ez magas.
2011. febr. 1. 21:37
 13/25 anonim ***** válasza:
0%

A keresztény Istenre, azaz a szentháromságra nincs bizonyíték, mert ellentétes a józan ésszel, és a logikával. Viszont az igazi Istenre van tudományos bizonyíték, és ez egyben cáfolja a keresztény istenképet.

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..

2011. febr. 1. 22:52
 14/25 anonim ***** válasza:
8%

Az hogy Élsz.

Ha azt hiszed hogy a semmiből jöttél csak úgy pikkpakk, akkor szerintem tévedsz. Ennyi erővel elhihetnéd hogy van Isten, nem lenne sokkal nagyobb erőfeszítés.

2011. febr. 1. 23:28
 15/25 anonim ***** válasza:
8%

"De tegyük fel én is írok egy könyvet, abból mért nem lehet Bibilia?"

Sokan megpróbálták, ezért van ma ennyi szekta: lásd a scientológia, amit egy sci-fi író alapított.

Persze ezek soha nem lesznek olyan sikeresek mint pl. a kereszténység. Mert Jézus tanításai még ma is mondanak újat az embereknek, nemhogy abban az időben mint amikor kinyilatkoztatta ezeket.

Mohamed próféta, Buddha, és Krisna tanításai is aktuálisak a mai napig, a maguk korában pedig igazán rendkívüliek voltak.

2011. febr. 2. 00:26
 16/25 anonim ***** válasza:
30%

Szia!

Szerintem minden embernek más és más bizonyítékai vannak Isten létezésére, mert Isten nem egyforma módon szólítja meg az embereket, hanem mindenkit adott időben és adott módon. Én vallásos nevelést kaptam mégsem hittem igazán Istenben mindaddig, amíg vettem a bátorságot és megszólítottam őt, ha létezik, akkor mutasson valami jelet. Emlékszem majdnem leestem a padról, mikor megszólított annyira meglepődtem.

Mindez közel 25 éve történt, azóta naponta tapasztalom a vezetését az életemben. Többen leírták előttem az életet, mint bizonyítékot, ehhez szeretnék én is kapcsolódni. Az igazi élet csakis a Teremtővel való kapcsolatban képzelhető el, ahogyan a gyermeknek szüksége van a szüleire, úgy nekünk embereknek is szükségünk van Istenre.

Üdv. Péter

2011. febr. 2. 12:05
 17/25 anonim ***** válasza:
8%
én már nem szoktam ilyen kérdésekkel foglalkozni, mert Isten nekem annyiszor bizonyította létezését, hogy van . Szóval ez tök megfoghatatlan dolog amit nem tudsz senkinek elmagyarázni egyszerűen tudod és érzed az Istent...
2011. febr. 2. 12:47
 18/25 A kérdező kommentje:

Annyira érdekes ez a téma!!!! Ez a sok ellentétes gondolat! Hát ez egy örökre kimeríthetetlen kérdés. :))) De igazából azt hogy nincs Isten vagy van Isten, nem is hiszem hogy be lehet bizonyítani. Van aki a tudományban hisz, van aki a Bibliában. Mindegyiknek vannak igazságai és tévedései. Nem értem mért van annyi vallási nézeteltérés...

Szóval akkor Istenre nincs kézzel fogható bizonyíték. Köszönöm a válaszokat. :)

2011. febr. 2. 20:12
 19/25 anonim ***** válasza:
52%

"Van aki a tudományban hisz, van aki a Bibliában."

Ez így elég nagy baromság. A tudományban nem lehet hinni, a tudományt csinálni kell. És mindenki "csinálja" a tudományt, nincs olyan ember, vagy aggyal rendelkező állat, aki ne csinálná.

A konklúziód sem állja meg a helyét teljesen, a keresztény Istenképre valóban nincs bizonyíték, de Isten létezésére van, tudományos, és logikai alapú.

2011. febr. 2. 21:34
 20/25 A kérdező kommentje:
Miért, amikor olvasol valamit egy tudományos lapban és hiszel neki, az nem hit? És ha én abban HISZEK hogy a világ a Nagy Bummal keletkezett és nem Isten teremtette akkor az nem HIT valamiben? Az baromság amit te írtál. :) És ha mutatnál nekem olyan hiteles dokumentumot ami bebizonyítja bármilyen Isten létezését, és tényleg bebizonyítja nem csak tegyük fel meg stb, akkor le a kalappal.
2011. febr. 3. 12:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!