Ír valamit a Biblia a zenéről?
Rengeteget.
Pontosan mire vagy kíváncsi?
Nem ismerem (sajnos) eléggé a Bibliát, de azt tudom, hogy van benne valami olyan, hogy "Mindig új énekekkel dicsérd az Urat!" Tehát mindig a kornak megfelelő stílusban kellene az Úrnak szóló zenéket előadni, nem pedig amit évszázadok óta nyekeregnek a templomokban.
Bár sejtésem szerint te nem erre vagy kíváncsi... :-)
Én úgy gondolom, hogy Isten számára maga a dicsőítés a fontos, és nem az hogy milyen stílusban történik. Isten a szíveket vizsgálja, és a tiszta szívvel elénekelt ének nagyon kedves neki, akkor is ha rock stílusban vagy rappelve adod elő.
Freya
az elég furcsa lenne, ha pl. metállal dicsérnéd :) itt inkább a "közönséges" zenére értettem, ahol nem dicsérünk semmit..11:38 mindenre kiváncsi vagyok, ami a zenéről szól, és a Bibliában ír
köszönöm az eddigi válaszokat!
Van róla több könyvem is, és magam is zenész vagyok, de azt a több könyvet inkább nem másolnám be, ha nem haragszol. :-)
pl:
Bolyki László: Milyen zenét szeret az Isten?
Andrew Wilson-Dickson: A kereszténység zenéje
nekem konkrét igehely kellene, nem értelmezések, feltéve ha van ilyen a könyvben.
ám thx
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!