Miért teremtette Isten az embert társas lénynek?
azért vágyik az ember a közösségre, mert öntudatra ébredése előtt az egység érzetében volt, de ahogy a testhez hozzá lett rendelve, és tapasztalni kezdett, azt a következtetést vonta le automatikusan, hogy elkülönült léte van a tapasztalt dolgoktól elfelejtve, hogy valójában mindennel egy, így hiányt generálva az egységben(közösségben) levésre, ami a vágy alapjául szolgál. a lecke abban rejlik, hogy az egyén észreveszi, hogy valójában mindennel egységet alkot, és ezt teljes eszéből és szívéből belátja...ekkor fogadja el az egyén Krisztust szívében a keresztény tanok szerint.
üdv
26/F
LastOne.Left
Kár, hogy az a gyönyörű szeretet legtöbbször szerves része a gyűlöletnek.
Szeretem magamat- Gyűlölök másokat
Szeretem a hozzám hasonlókat- Gyűlölöm a tőlem különbözőket
Szeretem a nemzetem- Gyűlölöm a többit
Szerettem az áldozatot- Gyűlölöm a gyilkosát, szívesen megbosszulnám
...
"Kár, hogy az a gyönyörű szeretet legtöbbször szerves része a gyűlöletnek."
Ezért nem is ezt tanítja Jézus, hanem azt, hogy szeressük ellenségeinket, és tegyünk jót haragosainkkal. Mert könnyű a nekünk értékeset és a hozzánk közel állót szeretni, erre bárki könnyen képes. De abban mutatkozik meg legjobban a szeretet, hogyha ezt tudod mutatni azok iránt, akikhez nem fűz érdek, vagy éppen az érdekük a tiéddel ellentétes.
Mert egyedül unalmas.
Pl. felidegesítenek a munkahelyemen és utána örülök, hogy egyedül lehetek. Nincs ettől nyugodtabb helyzet. Tehát szükség van emberekre, hogy érezhesd, milyen jó egyedül lenned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!