Úgy érzem hiányzik az életemből Isten! Hogyan érhetném el, hogy újra részese legyen a mindennapjaimnak?
Több vallási közösséget is próbáltam már, de valamiért mindegyikből kiábrándultam, csalódtam, így otthagytam őket, úgy éreztem nekem erre nincsen szükségem! Némely helyen képmutató, álszent emberekkel találkoztam, így a közösségtől csak még rosszabb hangulatba kerültem, csak rossz érzésekkel tudok visszagondolni rájuk. Volt hitem, nagyon erős hitem egyedül is, de vallásom nem! Amióta elkerültem főiskolára és totál elmerültem benne ez a hit meggyengült, úgy érzem az a "személyes kapcsolat" ami meg volt az én Istenem és köztem, már csak homály! Hogyan hozhatnám vissza azt az érzést, hogy rá bármikor bármiben számíthatok?
Kérlek ne nézzetek hülyének a kérdésemért!
20/L
Az egyetlen ami elválaszthat Istentől,az Sátán=bűn.Már az is bűn,amikor jót cselekedhetnél,de nem cselekszel!
Valamint büszkeség,önigazság,tisztelet megkövetelése,önző ambíciók,igazságtalan ítélet,féltékenység,árulás,vádlás,pletyka,rágalmazás,kritizálás,elutasítás,keserűség,türelmetlenség,meg nem bocsátás,testi kívánság kielégítése,trágár beszéd stb-stb...
Ezeket azért tartottam fontosnak leírni,mert ezen bűnöknek legtöbbjeinél még csak észre sem veszi az ember,hogy jelen van a mindennapjaiban.
Fontos hogy legalább próbálj meg megszabadulni a vétkeidtől,élj Isten szava szerint,ápolgasd vele a személyes kapcsolatod,mert ha így cselekszel kedves leszel az ő szemében. Persze mindenek előtt kérd a Segítségét! (:
Engem hallgass meg!
Én is így voltam mint te. A rengeteg tanulás és munka elveszi Istentől az időt. Nem kell annyira keresned, majd jön magától. A párod sem keresed, mert ha nagyon keresed a férfit, akkor nem találod meg. Istennel is így van, ne legyen görcsösség. Isten téged számontart. És később szól majd hozzád, ha kevesebb dolgod lesz. Nem kell hitközösségbe járnod, mert én is így voltam, negatív hatással volt rám.
Megoldás: Ha egy csepp időd is van, gondolj mindig Istenre. Imádkozz és járj el az Úr házába (templom) Csak ennyit kell tenned és türelem, no görcsösség.
Nagyon sajnálom, hogy ilyen tapasztalataid vannak ilyen téren, így ki kellett ábrándulnod, de ilyen az élet. Teljesen mindegy, hogy katolikus, református vagy zsidó, lényeg nem azon van, hanem a mondanivaló. Amikor 'összecsapnak felettem a hullámok', nagyon jó érzés, hogy valki van fönnt, aki vigyáz rám, és erőt merítek ebből.
Közösségekbe nem muszály járni, főleg ha fősuli mellett nincs időd (ettől függetlenül templomba járni szerintem kell).
Azt javaslom, maradjon meg a hited, mert kevés a tiszta szívű ember, és figyelj, hogy mind konkrét, mind lelki kapcsolatot tarts Istennel.
Minden Jót!
BG..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!