Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Lepa Brena muszlim?

Lepa Brena muszlim?

Figyelt kérdés
:O ?!
2011. jan. 19. 23:47
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Teljesen mindegy, hogy milyen nemzetiségű, vagy vallású, mindenesetre fantasztikus előadóművész.

Én a délvidéken nőttem fel, így sokat tudok a volt Jugoszlávia térségéről és mondhatom, hogy zeneileg fantasztikusak!!!

Lepa Brena-tól mutatnák egy gyöngyszemet: http://www.youtube.com/watch?v=WBaxA3eYG14&feature=related

A másik fantasztikus csaj Ceca.

Itt van tőle egy képességét eláruló ismert szám:

http://www.youtube.com/watch?v=pWnULIGmpVo&feature=related

2011. jan. 20. 04:49
 12/18 anonim ***** válasza:
Bocsi az offért, de megkérdezhetem itt valakitől, hogy ebben a számban Ceca cigányul énekel? Vagy egyveleg?
2011. jan. 20. 05:23
 13/18 A kérdező kommentje:

Igen, Ceca itt cigányul énekli a đurđevdant......amúgy nekem is a luda za tobom a kedvencem Lepa Brenától ;)

.....de a paródiája "luda za drogom" sem rossz :DDD xD

Amúgy külső alapján senkinél nem lehet arra következtetni, h muszlim, csak a név utal arra Fahreta, Faruk ,Adib, Ifeta.....ezek mind muzulmán ill. török eredetű nevek, szerbek nem szokták adni ezeket a neveket, innen lehet következtetni ;)

2011. jan. 20. 12:27
 14/18 anonim ***** válasza:
Én muszlim vagyok, és azt szeretném mondani, hogy nem a neve teszi muszlimmá az embert, hanem a hite. Ez a nő nem jár kendőben, nem hallani róla, hogy imádkozik, nem hallani róla semmi olyat amitől hihetném, hogy muszlim. Pont ellenkezőleg.
2011. jan. 20. 13:06
 15/18 anonim ***** válasza:

Nem a neve miatt lesz muszlim?

De nem is a kendő miatt, megértheted!

Mondasz egy külső jellemzőt, ami természetesen nem tesz senkit hívővé, de a kendő, a csador, az ima, vágy bármi más, ami "látszik", szintén nem. Ezek is félrevezetők lehetnek, hiszen ezek külsőségek, melyeket az ember tehet szokásból, hagyományból, képmutatásból is. A valódi belső hit, az igazi hit, csak az életed minőségével látszik, azzal, ahogyan élsz.

Na most, hogy ő hogy él, nem tudom.

2011. jan. 20. 13:23
 16/18 anonim ***** válasza:

"nem hallani róla semmi olyat amitől hihetném, hogy muszlim. Pont ellenkezőleg."

Akkor mitől lenne muszlim?

2011. jan. 20. 20:30
 17/18 anonim válasza:

A kérdező itt a "muzulmán nemzetiségre" gondolt. A volt Jugoszlávia egyes területein ezzel a nem túl szerencsésen megalkotott kifejezéssel egy etnikai csoportra utalnak, aminek persze eredetileg köze van a valláshoz, gyakorlatilag manapság nem feltétlenül kell vallásosnak lenni hozzá.

A muzulmán nemzetiség különbözik a bosnyáktól. Például a mai Szerbiában élhetnek bosnyák nemzetiségűek mondjuk Belgrádban, de a Novi Pazar (Szandzsák) környékén élőket nem hívják bosnyáknak, hanem muzulmánnak.

2011. jan. 20. 22:57
 18/18 anonim ***** válasza:

Nővérem boxol. Lengén öltözik. Néha berúg. Kurvás.

Luca mégis muszlim. 😍

2024. ápr. 19. 19:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!