Hogyan legyek muszlim? Tobbi lent.
a családom keresztény de én szeretnék muszlim lenni.
nem merem nekik elmondani mert kiakadnának.
kérlek segítsetek.
még koránom sincsen.S.O.S
és fejkendőt sem hordhatok mert az a suliban feltűnő lenne.
úgy félek hogy én is az a az erkölcstelen nő leszek mint sokan mások.
please sos.
koszi
Eloszor is legyen onbizalmad, s ne felj. Nem a vallas fogja eldonteni azt, hogy Te hogyan viselkedsz, hanem Te onmagad.
A kereszteny vallasban is nagyon jol levan irva az, hogy hogyan lehet tisztan elni, es bun nelkul.
A koranban is ugyanazt fogod megtalalni. A kereszteny vallas szerint regen, amikor egy lany ferjhez ment, akkor a fejkendot a fejere tettek, s nem volt az megengedve, hogy 1 No erkolcstelen eletmodot folytasson.
Az iszlam orszagokban is vannak olyanok, Akik erkolcstelen eletmodot folytatnak, de nem azert, mert a vallasuk ezt megengedi, hanem azert mert Ok ezt igy akarjak, s Nekik ez igy megfelel, s nem Mindenki hord kendot pl.
"a csaladom kereszteny, de En muszlim akarok lenni!"
Nagyon egyszeru a dolog, ez kozolheted a szuleiddel es nem fognak ellene tenni, mivel nem is tudnak, hiszen Te mar ezt igy eldontotted.
A kendo felvetele nem fontos, de mindegyik vallasban a legfontosabb az, hogy a profetanak a tanitaire figyelj, s a szivedben kell azt erezni.
Iszlam hu ezt beirod a keresobe, s megfogod talalni a lakhelyedhez legkozelebb eso mecsetet, s ott feltudod venni ezt a vallast.
De hidd el, hogy Jezus tanitasai is az erkolcsrol es a szeretetrol szol, s csak e miatt nem lenne fontos az, hogy felvegyel egy mas vallast.
sajnos én meg vagyok keresztelve.
nem tudom hogy így is lehetek e muszlim.
Ne félj így is lehetsz muszlim.
A megtérők közül is nagyon sok megvolt keresztelve, ez nem akadály, nem jelent semmit.
koszike a válaszokat.
meg szeretném kérdezni hogy volt itt e már valaki hasonlo helyzetben.
sajnos az a baj hogy a szuleim szerint ez egy fanatikus vallás és aki muszlim az fanatikus.
probáltam ekik elmondani hogy nem de azt mondták hogy tudom tudom.
nem volt utl meggyozo.
az anyum keresztény templomba is jár.
és meg hitanra de nem szoktam elmenni,persze ugy hogy az anyum is tudta.
szoval tanácstalan vagyok.
muszlim nok írhattok.
kooszike
Jelenleg meg gyermek vagy, tehat kovesd a Szuleidet, es amikor mar elered azt, hogy nagykoru leszel, akkor mar eltudod donteni, hogy melyik vallast akarod kovetni, vagy gyakorolni.
Jelenleg nem akarsz templomba jarni, de amikor muszlim vallasu leszel, akkor mar tudsz majd hetente Mecsetbe menni, minden penteken egyutt imadkozni az iszlamokkal?
En ugy erzem, hogy Te tul bonyolitod ezt a dolgot. 1 Isten van, s En pl. ugy erzem, hogy amikor Istenben akarunk elni, akkor azt ugy teszuk, hogy a lehetosegunkhoz kepest keressuk meg azt. Tehat Te a jelenlegi lehetosegedet nem akarod, de meg nem is akarod ezt a vallast megismerni, tehat a szuleidet, ugyanakkor egy teljesen mas vallasnak a gyakorloja akarsz lenni, amirol szinten semmit nem tudsz.
Minden vallas arra tanit, hogy fogaddj szot a Szuleidnek, ha most muszlim csalad tagja lennel, akkor jol leszidnanak azert, hogy Te nem akarod azt a vallast, sot meg jol meg is vernenek!
Egyenlore fogaddj szot a Szuleidnek, s igy mar ugy teszel, mint azt, Jezus es Mohemed profeta is tanitotta, s aztan majd felnottkent azt a vallast koveted, amelyiket Te akarod!
edves utolso.
jogom van megválasztania a saját vallásomat és a szuleim nem szolhatnak bele.
és én már megtértem az igaz vallás felé.
csak nem tettem le a hitvallást.
a szuleim biztos el fogják fogadni.
és én azt vallom hogy isten a szívunkben és én már megtaláltam a helyes utat és isten.
most már nem fogok letérni rola.
Szia!
ha még aktuális a kérdésed, akkor írj ide: ummAbdillah@y7mail.com
a Qur'aan magyar értelmezésfordításának eddig megjelent részeit is el tudom neked küldeni, in shaa' Allaah.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!